fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crvena Zvezda

Spiltip: Unicaja Malaga falder i Beograd mod Crvena Zvezda

Efter en nøglesejr mod Panathinaikos i Athen i sidste runde, søger den serbiske hovedstadsklub endnu mere succes, når de på hjemmebane tager imod spanske Unicaja Malaga i Euroleague.

Dato: 22. januar 2016
Tid: 20:00

Kamp: Crvena Zvezda – Unicaja Malaga
Liga: Euroleague
Tip: Crvena Zvezda -2.5
Bookmaker: Bet365
Odds: 1.90
Units: 4

Crvena Zvezda’s sejr over grækerne var deres første i Top 16 runden, efter et snævert nederlag i Istanbul til Anadolu Efes i første runde med 85-84, efterfulgt af et hjemmebane nederlag til Fenerbahce Istanbul med 65-88. Det bliver derfor essentielt at holde momentum og vinde, især på hjemmebane.

Unicaja Malaga har i mellemtiden vundet over Darussafaka Dogus Istanbul med 70-62 på hjemmebane, og efterfølgende tabt til netop Panathinaikos med 68-66 i Athen. I forrige runde vandt de over kroaterne fra Cedevita på hjemmebane med 90-67.

Spanierne har overordnet spillet fantastisk i gruppespillet, hvor de lagde ud med 5 sejre i træk, blandt andet over mægtige CSKA Moscow, i Rusland. Men det bliver ikke nemt i Beograd. Både de forsvarende mestre Real Madrid og BC Khimki er faldet i den serbiske hovedstad, hvor presset altid er enormt fra lægterne, fra de fanatiske fans. Det kan derfor blive en meget lang aften for spanierne.

Spanierne har dog håb i og med at de er det bedste defensive hold i Top 16 runden i Euroleague og tillader kun 65.7 point pr. kamp, men Crvena Zvezda viste altså stor, og imponerende god forsvarsklasse mod Panathinaikos i sidste runde, og holdte dem nede på blot 63 point.

Derudover er Unicaja også turnerings mest stærkeste hold når vi taler om offensive rebounds. Hele 12.8 tager de pr. kamp. Men også her har serberne alle værtkøjer der skal til, for ikke at give spanierne en anden chance i angrebet. Maik Zirbes og Quincy Miller har under kurven været fænomenale for Crvena Zvezda, og er rent faktisk to af de bedste spillere i turneringen, sammen med Stefan Jovic, der er den anden bedst assisterende spiller i denne sæson. Jovic i sig selv er en kæmpe faktor for serberne i og med at de før hans ankomst kun snittede 66.3 point pr. kamp, imens de nu, med ham bag roret som playmaker snitter hele 80.6 point.

Unicaja har dog også selv et fantastisk roster med store profiler som Richard Hendrix med masser af erfaring fra diverse Euroleague klubber, samt Will Thomas og Edwin Jackson, og sidst men ikke mindst, litauiske Mindaugas Kuzminskas. Derudover har de to tidligere Crvena Zvezda spillere, der kender klubben ind og ud, i Nemanja Nedovic og DeMarcus Nelson.

De to hold har aldrig nogensinde før mødt hinanden i Euroleague, og det er derfor svært at sammenligne tidligere resultater. Statistik mæssigt ligner de dog meget hinanden. Crvena Zvezda scorer nemlig 76.1 point pr. kamp imens Unicaja scorer 75.9 point. Ligeledes ser det ud i rebounds kampen, hvor serberne er en smule bedre med 34.9 mod spaniernes 34.4 rebounds pr. kamp. Skudmæssigt adskiller de sig heller ikke i stor stil. Serberne skyder en smule dårligere for to point med 50.6% mod spaniernes 53.3%, imens de er en bedre bag tre-pointslinien med 35.1% mod 34.3%. Sidst men ikke mindst er spanierne også mere sikre bag straffekastslinien med 76.4% mod serbernes 71.3%.

Sammenligner man spillet så spiller Unicaja meget på fastbreaks, og de nemme skud bag tre-pointslinien. Serberne, kan omvendt bedre lide at kontrollere spillet, og gå til kurven med hjælp fra Zirbes og Miller, men har samtidigt utrolig skarpe skytter på næsten alle positioner, og kan til enhver tid udgøre en fare fra distancen.

Kampen mellem de to mandskaber bliver utrolig tæt, hvor vi altså satser på at hjemmeholdet kan snuppe deres anden sejr i træk i Top 16 runden.

Du kan se Fullcourts betting-statistik for året 2016 ved at klikke her.

Foto: I.V./Ataimages.rs

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

EuroLeague

Virtus Segafredo Bolognas Toko Shengelia er blevet kåret som månedens spiller for oktober. Virtus Bologna vandt fire ud af fem kampe i den forgangne...

EuroLeague

Iffe Lundberg toppede scoringstavlen med 14 point, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften udspillede AS Monaco med 59-83.

EuroLeague

Søndag aften var Iffe Lundberg tilbage i Virtus Bologna-uniformen efter måneders uvished om fremtiden, og danskeren leverede en imponerende præstation i sin comeback-kamp.

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag aften offentliggjort Sergio Scariolos erstatning i form af Luca Banchi.