fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Ugen der gik: uge 40

Foto: Lasse Lamberth

Basketligaen

HIC vandt tv-kampen

Værløse BBK 65-79 Horsens IC (25-23, 13-19, 12-21, 15-16)

Begge hold starter aggressivt og forsøger begge at forcere turnovers. Noget som lykkedes forcerede Horsens til at lave flere hasarderede afleveringer frem over banen. Tempoet er skyhøjt og forsvaret er slet ikke specielt effektiv fra nogen af holdene, og Horsens har problemer med at tage defensive rebounds. Først i midten af 1. periode kunne holdene begynde at lukke mere af. Hvilket resulterede i at Richard Delk kunne få et fastbreak-dunk. Justin Baker kunne med omtrent 20 sekunder tilbage give Værløse en to points føring, 25-23.

Det hurtige spil fortsætter til at starte med i 2. periode. og Værløse viser en svaghed under kurven i forsvaret. Dog er deres pres forsvar på banen stadig godt. Værløse åbner et 8 points forspring i midten af periode. Dette bliver hurtigt lukket af Horsens som begynder at lukke af bagtil, og Daniel Freidrich bliver varm for dem i angrebet. Værløse virker udskarpe samtidig, udnytter HIC denne uskarphed og åbner et 4 points forspring til slutningen af første halvleg, 38-42.

Fra starten af 2. halvleg begynder Horsens at trække fra, de holder Værløse fra point i ca. 2 minutter. Værløse rammer godt nok en treer for at stoppe deres tørke, men rammer lige ind i en ny periode uden point. De spiller simpelthen ikke godt nok i angrebet, de virker helt ude af synk. Først da Richard Delk dunker et alley-oop i kurven på oplæg af Axel Karason får de prikket et lille hul på bylden. Problemet for dem er at Horsens stadig er skarpe. Det knapt så solide spil eksemplificeres da Værløses ellers bedste spiller Richard Delk begår en dum fejl bag tre-points linjen der giver de sidste tre points i 3. periode. hvor Horsens fører 63-50

4. periode starter som 3. sluttede. Horsens styrer kampen mens Værløse må tage til takke med en plads på bagsædet. Horsens kan svare igen hver eneste gang at Værløse for scoret. Horsens virkede til at være i total kontrol i gennem det meste af kampen. Horsens vinder deres anden kamp i sæsonen, mens Værløse har to nederlag i lige så mange kampe.

Kampens spiller Værløse BBK: Richard Delk, 21 pts, 4 reb, 4 ast
Kampens spiller Horsens IC: Keane Thoman, 22 pts, 10 reb

Bakken uden nederlag, Randers uden sejr

Bakken Bears 95-77 Randers Cimbria af 2010 (28-23, 24-21, 28-19, 15-14)

Oprykkerne fra Randers klar fra starten og bag Damian Ocana kunne de bringe sig foran 13-3. Noget som Phil Dejworek var stærkt utilfreds med og tog derfor en time-out. Herfra tog Bakken styringen af kampen. På mindre end 3 minutter havde Bakken lukket hullet med en stærk defensiv og lige så stærkt offensiv. Bakken er også foran ved slutning af første periode med 28-23. I 2. periode. var Randers bedre med. De kunne holde Bakken uden point midt i perioden. Men igen viser Bakken sig som det stærkere hold og kan tager en otte points føring ved halvlegen. I anden halvleg kunne Randers sidde med Bakken indtil går på et meget solidt 15-0 run og kan slutte 3. periode med en 17 points føring. 4. periode gik relativt stille hvor begge hold sad og lurepassede på hinanden. Før kampen var der en stærkt kontroversiel situation, Chris Nielsen og Phil Dejworek var i et verbalt slagsmål som endnu ikke er løst. Meget om det her på siden.

Kampens spiller Bakken Bears: Orane Chin, 23 pts, 9 reb
Kampens spiller Randers Cimbria af 2010: Damian Ocana, 24 pts, 13 reb, 2 stl

Kaninerne stærkere end vikingerne

Svendborg Rabbits 102-81 Aalborg Vikings (25-13, 22-19, 31-22, 24-27)

Kampen starter langsomt hvor begge hold lige skal finde rytmen. Den finder Vikingerne først og kan tage en hurtig, men meget kort føring. Rabbits finder nemlig deres vej ind i kampen og går på et 13-0 run på baggrund af deres stærke defensive arbejde. Rabbits holder Vikings nede i over halvdelen af 1. periode og går ind i 2. periode med en 12 points føring, 25-13. I anden periode blev Donald Rutherford varm og blev mest scorende i perioden. Han og de andre kaniner forsatte deres stærke forsvar. Vikingerne havde det ikke nemt i perioden. Dog kunne de slutte perioden på en positiv note da Rob Delaney slår buzzeren og var kun bagud med 15 ved pausen.

Efter pausen var Svendborg igen stærkest. De kunne holde nede på 7, mens de selv scorede 24. Allerede her var kampen afgjort. Svendborg var foran med 30, 72-42, perioden ender med et lille 7-0 run til Aalborg. I 4. periode skruede Svendborg med for tempoet og bragte deres unge talenter på banen. Vikings kunne hente lidt ind på Rabbits mod slutningen af kampen. Kampen slutter 102-81 og sejren for Svendborg var aldrig i tvivl eller fare.

Kampens spiller Svendborg Rabbits: Donald Rutherford, 25 pts, 8 reb, 1 stl
Kampens spiller Aalborg Vikings: Benjamin Sørensen, 27 pts, 9 reb. 2 ast

SISU vandt tæt lokalopgør

Hørsholm 79’ers 96-103 SISU (31-21, 23-28, 20-26, 22-28)

Der var dømt lokalopgør i det nordøstlige Sjælland. Kampen startede tæt med et højt tempo fra begge hold. Begge hold er rigtig godt med, dog kunne Hørsholm tage en 10 points føring ved slutningen af 1. periode, 31-21. I 2. periode var tempoet ligge så højt. Noget som Hørsholm udnyttede til at løbe op til flere fastbreak point i kurven. De formå at løbe fra SISU den første halvdel af 2. periode. Den anden halvdel sidder SISU på. De kunne tage et større run mod slutningen af perioden og halvlegen.

I 3. periode tog SISU momentum fra 2. periode med og oppede deres spil i begge ender. Kan tage en ét points føring før 4. periode. Her er begge hold meget lige. De spiller tæt indtil at SISU kan slå et hul halvvejs inde i perioden. Hullet er ikke stort og man mærker at et par minutters godt spil fra Hørsholm ville lukke hullet. Dette skete dog ikke, om ikke andet var det en meget velspillet kamp som kunne gået begge veje.

Kampens spiller: Hørsholm 79’ers: Casper Hesseldal, 20 pts, 8 reb, 3 stl
Kampens spiller: SISU: Mike Flowers, 25 pts, 8 reb, 2 stl

Sikker sejr til Næstved

BC Aarhus 61-83 Team FOG Næstved (13-28, 17-24, 12-16, 19-15)

Kampen startede med en Caleb Walker i storform. Han var en ond ånd for det århusianske forsvar. Aarhus sad med et pænt stykke i 1. periode indtil de til sidst må erkende at Næstved bare var det bedre hold.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne