Truppen til Damelandsholdets kvalifikationskampe er udtaget

Damelandstræner Jesper Krone har udtaget truppen til de vigtige EM-kvalifikationskampe i november.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I midten af næste måned skal det danske Damelandshold til Riga for at spille to EM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Rumænien henholdsvis 13. og 15. november.

På grund af coronasituationen i Europa spilles alle EM-kvalifikationskampene i lukkede grupper, hvor det er blevet besluttet at holdene samles et sted og afvikler de resterende kampe, fremfor at rejse på tværs af landegrænser.

Landstræner Jesper Krone har udtaget en spændende trup med erfarne profiler, men også lovende talenter, hvor af hele fem spillere kan få debut på landsholdet.

“I udtagelserne har vi valgt at prioritere både kontinuitet og fremtid. Vi har syv spillere med, som var del af landsholdet, der startede op med at vinde EM for små nationer i 2018 og her finder vi spillere, som Maria Jespersen, der viste sig afgørende i de første kvalifikationskampe”, udtaler Jesper Krone om den landsholdstrup han har udtaget.

Udover Maria Jespersen, kan du se den resterende trup herunder.

De udtagne spillere:
·        Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)
·        Anna Seilund (BK Amager)
·        Anne Hee (Hørsholm 79ers)
·        Camilla Emsbo (-)
·        Elisabeth Brynaa (Hørsholm 79ers)
·        Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
·        Ena Viso (BK Amager)
·        Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
·        Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
·        Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
·        Malene Pedersen (Åbyhøj IF)
·        Maria Jespersen (Cadi La Seu, Spanien)
·        Sofie Tryggedsson (Spirou Ladies Charleroi, Belgien)

De fem spillere, der kan håbe på at få debut i en af de to kvalifikationskampe er Malene Lind Pedersen, Alberte Rimdal og Laura Ziegler, der alle kun er 18 år gamle, men allerede nu har bidt sig fast blandt profilerne i Dameligaen.

Blandt de udtagne spillere er der også et enkelt lettere ukendt og overraskende navn i blandt, som landstræner Jesper Krone ser frem til at benytte i de internationale kampe.

“Det er enormt spændende at få Camilla Emsbo med i truppen og egentligt også lidt overraskende, idet ingen kendte til hende. Hun er dansk-amerikaner, der opholder sig i Danmark under en pause i universitetsstudierne fra Yale University og med 196 centimeter i højden, kan hun gøre en forskel for os. Det internationale spil er domineret af høje spillere og Camilla giver en hel ny dimension, selv om hun vil være nødt til at tilpasse sig det europæiske spil uden kamperfaring”, fortæller den danske landsholdstræner om udtagelsen af Camilla Emsbo.

 

Efter at have deltaget i, og vundet, Small Nations Cup, der også er kendt som EM for små nationer tilbage i 2018, ønskede spillerne at deltage i kvalifikationen til det egentlige EM, hvor de igennem en crowdfundingkampagne skabte det økonomiske grundlag til at realisere ønsket. I kvalifikationsgruppe D, hvor Danmark er placeret, finder man udover Rumænien og Tjekkiet også Italien.

 

Se andre spændende artikler