fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Trods stort spil – Bakken Bears stadigvæk uden sejr i Champions League

Bakken Bears tabte deres tredje Champions League-kamp i streg til Hapoel Jerusalem. På den måde er Bakken Bears stadigvæk sejrsløse i deres europæiske gruppespil.

Basketball Champions League

Der var lagt op til et brag af en kamp i Ceres Arena, hvor 2800 tilskuere havde fundet vej til aftenens kamp trods en aften, der ellers stod i demokratiets tegn.

Hallen på Fredensvang, der ellers normalt huser håndboldkampe og koncerter, lagde tirsdag aften hus til Bakken Bears, der skulle forsøge at få sin første sejr i Champions League-gruppespillet. Men heller ikke denne aften skulle sidste års danske mestre have deres første sejr.

Bakken Bears kom bragende fra start

Der skulle ikke gå mange sekunder før Bakken Bears store center Michel Diouf bragte hjemmeholdet foran med 3-0. Hapoel Jerusalems Mareks Mejeris udlignede dog lynhurtigt til stillingen 3-3.

Generelt var det alligevel et stærkt spillende Bakken Bears-hold, der kom ud til første periode, hvor spillere som Deng Adel viste gode takter.

Deng Adel havde eksempelvis et steal efterfulgt af et dunk i midten af første periode, der fik Ceres Arenas tag til at løfte sig.

Efter de første fem minutter af første periode var stillingen 9-7.

Denne føring blev kun udbygget af Bakken Bears, der med to minutter tilbage af første periode var foran hele 17-9. Her havde Elijah Childs lige brilleret med et and-one spil efterfulgt af endnu en treer fra Michel Diouf. Det tvang Hapoel Jerusalem til at tage deres første timeout.

Stillingen efter første periode var 19-12.

Et skidt skydende Hapoel Jerusalem-hold

I anden periode lagde Bakken Bears godt fra start, og der herskede ingen tvivl om, at de var kommet for at tage deres første sejr i dette Champions League-gruppespil.

Hapoel Jerusalem gjorde dog heller ikke synderligt meget for at komme tættere på Bakken Bears.

Første scoring i anden periode faldt nemlig først efter to minutter og fire sekunder. Og med Hapoel Jerusalem, der blot var 20 procent bag treeren i slutningen af anden periode, var det ikke svært for Bakken Bears at holde føringen.

Bakken Bears formåede derfor at spille lige op med Hapoel Jerusalem i anden periode til trods for, at Bakken Bears ikke havde lige så meget tur i den som i første periode.

Bakken Bears gik til pause med føringen 35-28.

Hapoel viser klasse

I tredje periode skete der hurtigt det, Bakken Bears-fans havde frygtet. Hapoel Jerusalem begyndte at ramme deres skud.

Hapoel Jerusalem kom lynhurtigt på et 2-8 run på grund af spillere som Levi Randolph fra Hapoel Jerusalem, der ramte to treere i streg.

Trods stærke præstationer fra spillere som Michel Diouf, der ramte sin tredje treer i træk, kunne Bakken Bears ikke holde føringen.

Midt i tredje periode udlignede Hapoel Jerusalem til 44-44.

Det var tydeligt, at Hapoel Jerusalem havde spillet under niveau i de første to perioder, og det blev der lavet om på i tredje periode.

Her trådte spillere som førnævnte Levi Randolph i karakter, men især også Hapoel Jerusalems stjernespiller Zach Hankins, der havde et monsterblock og seks point alene bare i løbet af de første fem minutter af tredje periode.

Dette fik især også den lille gruppe fans fra Hapoel Jerusalem, der var mødt op i Ceres Arena tirsdag aften, til at vågne.

Det var tydeligt, at Bakken Bears var rystet over Hapoel Jerusalems start på tredje periode, og det ledte sågar også til store frustrationer for Bakken Bears’ guard Tony Carr, der blev udvist i slutningen af tredje periode.

Dog skal Bakken Bears fans være glade for Ryan Evans i denne hårdtpressede periode, idet han blandt andet leverede to meget vigtige mellemdistance skud, der sendte Bakken Bears videre til fjerde periode med en snæver føring på 50-49.

Marginalerne var med israelerne

Med syv minutter igen af fjerde periode så tingene dystre ud for Bakken Bears, der var nede med 52-57.

Her lignede det for alvor, at Speedy Smith Jr. fra Hapoel Jerusalem havde fundet sit spil med et no-look pass til Mareks Mejeris, der efterfølgende eksekverede med et flot dunk.

Kort efter leverede Speedy Smith Jr. også en god treer, og blev efterfulgt af Zach Hankins med et block på Darko Jukic i den anden ende.

Bakken Bears lagde sig dog ikke ned, og kort efter svarede Michel Diouf igen med et dunk, der endnu engang fik Ceres Arenas publikum til at give efter med et kæmpe brøl.

Fjerde periode var også perioden, hvor Deng Adel viste, hvorfor han har spillet i NBA for Cleveland Cavaliers. Deng Adel havde midt i fjerde periode nemlig fem lynhurtige point på kun 40 sekunder.

Det lignede da også, at Bakken Bears skulle vinde denne kamp helt ned til det sidste sekund, idet Ryan Evans lavede et kæmpe spil med seks sekunder tilbage, hvor han – på en assist af Skyler Bowlin – lavede en dyb fade-away to’er og bragte Bakken Bears på vinderkurs med føringen 71-70.

Det holdt dog ikke længe, da Mareks Mejeris fik et relativt frit dunk med cirka to sekunder tilbage, og bragte på den måde Hapoel Jerusalem foran 71-72, der også blev det endelige slutresultat, idet Skyler Bowlin efterfølgende brændte fra midten af banen.

Aftenens topscorer blev Bakken Bears’ Michel Diouf med 18 points.

Skrevet af

Jeg er en af de skribenter, der både skriver for den danske basketliga såvel som den amerikanske NBA. Til dagligt læser jeg journalistisk på DMJX i Aarhus, hvorfor jeg også ofte er at se til Bakken Bears' hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Klasseforskellen var igen for stor, da Bakken Bears mandag udspillede Svendborg Rabbits med 100-70.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Bakken Bears

Værløse Blue Hawks viste lovende takter i kampens første 25 minutter, da de torsdag mødte Bakken Bears, men måtte sande, at aarhusianerne var en...

Bakken Bears

Det kommende Final Four-stævne i European North Basketball League (ENBL) kommer til at foregå i Aarhus, meddeler Bakken Bears i en pressemeddelelse. Det er...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

Bakken Bears

Bakken Bears er klar til semifinalen i ENBL, efter de onsdag sikrede en samlet sejr Newcastle Eagles. Det er fjerde gang i klubbens historie,...

Bakken Bears

Der var to kampe på programmet i Vejlby Risskov Hallen lørdag, da både Bears Academy og Bakken Bears havde hjemmebanekampe i denne runde. Begge...

Bakken Bears

Bakken Bears oplyser, at Darko Jukic ikke kommer mere i aktion i denne sæson på grund af en akillesenesskade.