fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Europe Cup

Sejr i Næstved: Danmark dunkede den hjem

Det der ligende en sikker dansk sejr i første periode, blev en neglebidder af en kamp. Efter 40 intense minutter kunne Danmark fejre en sejr på 82-75.

Tom Andreasen – Fotografi

Efter sejren i den lavt scorende affære i Schweiz, var det danske herrerlandshold igen på hjemmebanen i Arena Næstved, hvor en masse tilskuere havde sikret sig billetter til at se Iffe, Åris og Co.

Aftenens modstander var Kosovo, der skulle forsøge at snuppe sejren i Danmark. Det lykkedes dem ikke, men de gav de danske drenge kamp til stregen.

Drømmestart

Allerede fra kampens første sekund spillede Danmark med en energi, som man kunne mærke helt oppe på de bagerste rækker i Arena Næstved. Ligemeget om det var i defensiven eller offensiven, så var der tænding fra start.

Modsat den gode danske start, så havde modstanderne lidt svære ved at score i begyndelsen af kampen. De kunne ikke rigtig få deres spil til at fungere. I defensiven lavede de en masse fejl, som Danmark udnyttede.

Der skulle gå fem minutter og femten sekunder, inden Kosovo lavede deres første point i kampen. Det var med et skud fra distancen, og det blev også deres bedste pointgiver. For Kosovo fik gang i trepointsskudene, som hjalp dem i jagten på Danmarks flotte start.

Men Kosovos skud stoppede ikke danskerne. For Bakary Dibba var kommet for at spille. Med to kæmpe dunks og en flot trepointsscoring holdte han Danmark foran med et tocifrede antal point, da perioden var færdigspillet.

Første periode sluttede 27-16 til Danmark.

Tidlig fejring aflyst

Anden periode startede meget, som første periode sluttede. Danmark havde overskud på banen, mens Kosovo havde fået gang i deres spil. Og med Jonas Zohore, der leverede en masse dunk, der gav energi til arenaen, så virkede det som om, at Danmark havde godt styr på kampen.

Men Kosovo ville det anderledes. De fik vendt momentum til deres fordel, og det virkede som om, at det kom som et chok for de danske spillere. Flere danske boldtab i offensiven blev straffet i modsatte ende, og gæsterne hentede stille og roligt ind på de danske værter.

Ligesom i første periode, så var det skuddet fra distancen, der blev gæsternes bedste våben. Alene i kampens to første periode, ramte Kosovo på 52 procent af deres skud bag trepointslinjen.

Efter anden periode var slut, stod der 44-43 på pointtavlen, og kampen var helt åben igen.

Kamp til det sidste

Da holdene kom ud efter pausen, var det til en helt åben og lige kamp. Når der blev scoret i den ene ende, så blev det besvaret med det samme i den modsatte ende. Selvom det var meget lige fra begyndelsen af tredje periode, så var det Kosovo, der havde momentum i starten. Men det blev aldrig til en stor føring til Kosovo. For igennem hele perioden var der skiftende føringer.

Kosovos nummer nul, Dominic Artis, var storspillende i tredje periode, og han første an i forsøget på at slå hullet til Danmark, men det lykkedes ikke. 

For sidst i periode viste Danmark noget af det spil, som de også viste i første periode. Det betød, at Danmark havde et lille forspring inden kampens sidste periode.

Tredje periode sluttede 69-65 til Danmark.

Zohore dunker den hjem

Danmark kom bedst fra start i kampens sidste ti minutter. Kosovo var gået lidt kolde, hvilket Danmark udnyttede til at slå et lille hul ned til gæsterne.

En af spillerne, der også leverede i kampens sidste periode var den højt flyvende Bakary Dibba. Med et dunk næsten under kurven, kommer han en af Kosovos store spillere på en plakat.

Men det blev aldrig til mere end et lille hul til modstanderne fra Kosovo. De havde bidt sig fast, og nægtede at gå hjem uden kamp.

En uhyggelig tæt kamp, der blev endnu mere spændende grundet nogle danske fejl, skulle afgøres i de døende minutter af kampen.

Efter en tabt bold i Kosovo-offensiven havde Danmark muligheden for at lukke kampen, hvis de vekslede boldbesiddelsen til en scoring. Jonas Zohore modtager bolden i feltet og dunker det bedste, han har lært. Et jubelbrøl fra spillere og tilskuere lyder ud over hele arenaen.

Selvom Zohores dunk hentede sejren, så blev han ikke den sidste målscorer i kampen. For i sidste boldbesiddelse tager Darko Jukic turen op ad banen og sender bolden igemmen nettet med det nedadgående skud, og giver arenaen endnu mere at juble over.

Den tætte kamp i Næstved sluttede med en sejr til Danmark på 82-75.

Tæt i toppen

Der var en håndfuld spillere, der kæmpede om titlen som kampens topscorer. Danmarks Gabriel Iffe Lundberg var den tætteste på, men det blev Kosovos Dominic Artis, der sluttede kampen med flest point. Han lavede 23 point, 4 rebounds og 4 assists kampen. Iffe sluttede kampen med 20 point, 5 rebounds og 5 assists. 

Næste kamp

Der er allerede kamp i Arena Næstved igen om en uge. For der får de danske herre besøg af Schweiz. Den kamp bliver spillet onsdag den 2. august i Arena Næstved.

 

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...