fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

San Antonio Spurs vinder Draft-lotteriet og kan vælge Wembanyama

San Antonio Spurs har fået førstevalget til NBA Draften i 2023, hvor de har muligheden for at vælge en af de største talenter nogensinde i Victor Wembanyama.

Foto: fiba.basketball

Der har sjældent været så meget hype omkring en 19-årig ung mand, der snart skal træde ind i den helt store basketball-liga i verden.

Victor Wembanyama er blevet anskuet med sultne øjne fra alle hold i NBA, som havde den mindste chance for at få fat i det vanvittigt store talent.

Der er dog kun ét hold, der kan få ham, og det ser ud til, at det hold bliver San Antonio Spurs. Natten til onsdag vandt de nemlig Draft-lotteriet og kunne løbe afsted med førstevalget til NBA Draften i 2023.

Der er naturligvis intet, der er garanteret, da Spurs kan vælge, hvem de vil, men alt tyder på, at det bliver Wembanyama.

Den 19-årige franskmand har i denne sæson snittet 22 point, ti rebounds og tre assists med Metropolitans 92 i den bedste franske liga.

De høje forventninger er grundet kombinationen af hans vanvittige størrelse og utrolige talent. Der er uenigheder omkring hans præcise højde, men selv de laveste målinger placerer ham omkring 220 centimeter.

Han kan skyde treere, han kan drible, han er atletisk, og han er en fantastisk forsvarsspiller. Der er derfor ingen tvivl om, at alle øjne kommer til at være rettet mod ham, når han fra næste år skal spille i NBA.

Det ser ud til at være for San Antonio Spurs, som havde en record på 22-60 i denne sæson. Her vil hans træner være den legendariske træner Gregg Popovich.

Det bliver tredje gang, at San Antonio Spurs har førstevalget i en NBA Draft. De to andre gange valgte de David Robinson og Tim Duncan, som begge er i basketballs Hall of Fame.

De 14 første valg i draften ser ud som følger:

 1. San Antonio Spurs
 2. Charlotte Hornets
 3. Portland Trail Blazers
 4. Houston Rockets
 5. Detroit Pistons
 6. Orlando Magic
 7. Indiana Pacers
 8. Washington Wizards
 9. Utah Jazz
 10. Dallas Mavericks
 11. Orlando Magic (via Chicago)
 12. Oklahoma City Thunder
 13. Toronto Raptors
 14. New Orleans Pelicans

(Se reaktionen fra Victor Wembanyama, da Spurs fik førstevalget)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Gustav Knudsen får i denne weekend muligheden for at vise sig frem til Adidas Eurocamp, der spilles i Italien. Han er blevet inviteret med...

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama satte ny personlig scoringsrekord, da han leverede 40 point i San Antonio Spurs overtidssejr mod New York Knicks, hvor...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Internationalt

Efter en lang sæson, er det nu endelig blev tid til den ikoniske March Madness turnering. Her er Fullcourts optakt - Læs om danske...