fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Røde tal på bundlinjen hos ligaens førerhold

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

121.000 kr.

Så meget lød underskudet på hos TFN Basket A/S, som er selvskabet bag Team FOG Næstved, da de præsenteret deres regnskab fra 2021/2022 sæsonen. De røde tal på bundlinjen er ellers ikke noget, som klubben er vant til. De har nemlig de sidste ni år kunne vise grønne tal, når de har været ude og præsentere deres regnskab.

Hårdt år

I pressemeddelelsen skriver klubben, at de er tilfredse med resultatet, fordi der har været en masse omstændigheder i de forrige sæsoner, som har gjort det svært at drive et basketballhold.

Covid-19 spillede en kæmpe rolle, når man snakker om økonomien i de fleste klubber i Basketligaen, og det gælder også i Team FOG Næstved. Grundet nedlukninger har klubben ikke kunne hentet penge ind i entre- og sæsonkortsindtægter.

Coronaen fik også en kæmpe betydning for sponsorindtægterne i den sydsjællandske klub. Klubben kunne ikke skaffe nye sponsorer i tre måneder, som også havde betydning for de røde tal på bundlinjen.

I sidste sæson sluttede Team FOG Næstved nummer fem i ligaen, og dermed ude for pladserne, som skal spille semifinaler i Basketligaen. Det betød, at klubben ikke fik semifinale-bonusser af deres sponsorer, som også kan forklare underskudet, skriver klubben i pressemeddelelsen.

Trofaste sponsorer

I et interview med Fullcourt.dk fortæller direktøren hos Team FOG Næstved, Andreas Larsen, hvordan tre forskellige faktorer har været med til at minimere deres underskud i den forrige sæson.

“Den første er at vi har haft imponerende mange trofaste loyale sponsorer som har bakket op om holdet. Vi har mistet pænt store indtægter, men vi har kunne fastholde virkelig mange flere sponsorer. Uden dem var det gået helt galt.

Det andet er at vi fra august til og med november havde et super godt sponsorsalg. Det gik faktisk virkelig godt indtil der blev lukket ned igen.

Det tredje er at vi har sparet voldsomt meget på alt det som sponsorerne og fans måske ikke lige ser. Vi skar i spillerbudget, vi har ikke haft en fuldtids assistent træner, omkostninger på kontoret mv. Det samme på kontoret. Vi har til gengæld ikke sparet en krone på vores sponsorkoncept, men givet den gas og det tror jeg har været med til at vende udviklingen. Vi fik sammen med Andy lavet et godt hold på banen,” fortæller Andreas Larsen til Fullcourt.dk

Ligaens nummer et

Lige nu ligger Team FOG Næstved nummer et i Basketligaen, og den sportslige succes kommer i samarbejdet mellem sponsorer og klubben, fortæller Andreas Larsen til Fullcourt.dk

“Vi investerer ret meget i vores sponsorkoncept og det tror jeg er den primære faktor for at det går godt. Det er klart, at det jo er en fordel for os at det går godt sportsligt, men det er ikke grundspillet der afgør det. En pokalfinale og en god slutplacering i mesterskabskampen kan potentielt betyde at flere vil være med,” skriver Andreas Larsen til Fullcourt.dk

Direktøren fortæller, også om hans ønsker for Team FOG Næstved og for klubben regnskab i denne kommende sæson.

“Det vigtigste er, at vi har fokus på vores produkt på banen og vores produkt udenfor. Jeg forventer, at vi laver et overskud som minimum er på størrelse med det underskud vi havde i sidste sæson, men gerne bedre. Det betyder, at vi skal have flere sponsorkroner i kassen, så det arbejder vi benhårdt for,” fortæller Andreas Larsen til Fullcourt.dk.

 

 

 

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Randers Cimbria spillede sig lørdag aften i pokalfinalen, da de vandt på udebane mod Team FOG Næstved med 91-85.

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

Bakken Bears

Der var drama til det sidste, da Næstved tog imod Bakken Bears i denne rundes topopgør. Det blev gæsterne fra Aarhus, der løb med...

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kæmpede bravt, men måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af Svendborg Rabbits med 88-80.

Basketligaen

BC Copenhagen tog fredag sæsonens sjette sejr, da Bears Academy blev besejret med 75-68.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...