Randers vinder ottende kamp i streg

Randers Cimbria trækker det længste strå i fjerde periode efter en ellers tætspillet kamp imod Værløse Blue Hawks. Det betyder, at Randers stadigvæk ikke har tabt siden d. 13. oktober 2022.

Tirsdag aften dannede Søndersøhallen i Værløse rammen om top mod bund-opgøret, hvor Værløse Blue Hawks skulle forsøge at tage et vigtigt skridt væk fra den absolutte bund.

Samtidig var Randers Cimbria kommet til Værløse tirsdag aften efter målet om en sejr, der skulle bevare kontakten til Team FOG Næstved på førstepladsen.

På den måde kunne man sige, at begge mandskaber i særdeleshed havde en hel del at spille for.

Chokstart fra hjemmeholdet

Der var ingen tvivl inden kampen om, at Randers Cimbria var de helt store favoritter til denne kamp.

Meget hurtigt fandt topholdet fra Kronjylland dog ud af, at de ikke kom sovende til denne sejr.

I løbet af de første fem minutter bragte Værløse Blue Hawks sig nemlig foran med cifrene 13-6. Det skete blandt andet på grund af stærke aktioner fra Adam Heede-Andersen, der bogstaveligt talt havde en finger med i spillet på næsten alle Blue Hawks’ aktioner i de første fem minutter af første periode.

Værløse-spilleren havde fire points, tre assists og et steal efter de første fem minutter.

Randers viste karakter – men Blue Hawks lagde sig ikke ned

Meget tydede på, at 13-6 også endte med at være Værløse Blue Hawks’ højdepunkt i denne kamp.

Randers Cimbria formåede nemlig efterfølgende at vende denne føring til 14-23. De tog sig dermed et 17-2-run efter den ret så skuffende start – set med randrusianske briller.

Men trods et Randers-mandskab – anført af Josh Fortune, der havde 16 points midt i anden periode – lagde Værløse sig ikke ned.

Værløses kollektiv kæmpede sig op til Randers Cimbria igen i midten af anden periode. Men derefter stoppede de ikke. Med en step-back trepointsscoring fra Adam Heede-Andersen bragte Værløse Blue Hawks sig i front med 33-32 med cirka fire minutter tilbage af anden periode.

Et stærkt spillende Værløse-hold, hvor samtlige spillere på banen bidrog, gik til pause foran 42-41.

Randers trak det længste strå

Spændingen fortsatte hele tredje periode igennem, hvor Værløse Blue Hawks formåede at holde kampen åben.

Fjerde periode startede også meget fint for Blue Hawks, hvor Balsa Veljic først og fremmest satte en trepointsscoring i første angreb af fjerde periode, hvorefter Værløse dernæst fremtvang en turnover fra Randers Cimbria i den anden ende af banen.

Det lignede altså aftenen, hvor Værløse Blue Hawks skulle gå imod alle odds og tage sig en tidlig julegave – især taget i betragtning af den gåpåmod, Værløse havde.

Alligevel sluttede kampen meget lig som den startede. Nemlig en rigtig god start for hjemmeholdet i perioden, men derefter kom Randers Cimbria buldrende og viste, hvorfor de har været så stærke i dette efterår.

Randers Cimbria vandt nemlig fjerde periode 16-30.

Favoritterne fra Kronjylland vandt kampen 71-85 med en magtdemonstration af Randers’ ungarske guard, Joshua Fortune, der producerede 33 points, ti rebounds og tre assists.

Jeg er en af de skribenter, der både skriver for den danske basketliga såvel som den amerikanske NBA. Til dagligt læser jeg journalistisk på DMJX i Aarhus, hvorfor jeg også ofte er at se til Bakken Bears' hjemmekampe.