Randers med storsejr i Herlev

Randers Cimbria storsejrede lørdag eftermiddag i Herlev. De vandt Playoff A-opgøret 54-85.

Bakken Bears vs Randers Cimbria, basketball

Randers Cimbria var inden lørdagens opgør sikret semifinalerne i Basketligaen, men var også stadig med i spillet om førstepladsen. BMS Herlev havde til gengæld ikke noget at spille for i kampen mod Randers, og det kunne mærkes. Randers kørte Herlev over og vandt kampen med hele 31 point. Opgøret sluttede 54-85.

Dominerede fra start

Det var en lettere rodet start fra begge mandskaber, men Randers viser hurtigt, at de var det bedste hold i opgøret. Allerede efter syv minutters spil, var randrusianerne foran med 11 point og de vandt første periode med 14 point, 8-22.

BMS Herlev fik en fin start på anden periode, og fik hurtigt scoret fem point. Derefter begyndte Randers forsvar virkelig at klikke og de lukkede rigtig godt af for BMS, der havde svært ved at få point på tavlen. Offensivt var Randers også virkelig velspillende. De flyttede bolden flot rundt og kom frem til mange gode afslutninger, og BMS kunne slet ikke følge med.

Randers gik til halvleg med en føring på 23 point, 20-43. De blev ført an af deres amerikanske duo, Josh Fortune og Brandon Norfleet, der begge havde 10 point ved halvleg.

Fortsatte hvor de slap

I anden halvleg fortsatte de samme takter som i første halvleg. BMS Herlev startede anden halvleg ud med en turnover og Randers kvitterede med to point og en fejl i den anden ende. Randers’ flotte forsvar fortsatte og de gjorde det svært for Herlev. I slutningen af tredje periode begyndte BMS at spille noget flot basket. De fik skåret lidt af føringen i løbet af tredje periode, men ikke nok til, at det blev spændende.

På vej ind i fjerde periode var Randers’ føring på 29 point, og kampen var tydeligvis overstået. Randers havde sat autopilot til og BMS forsøgte at skære lidt af den store føring. Det lykkedes ikke for dem, og Randers Cimbria kørte dem over med en storsejr på 31 point, 54-85.

Turnovers og dårlige procenter

Herlevs største problem i kampen var, at de ikke formåede at holde ordentlig fast i bolden. De havde allerede 13 turnovers ved halvleg. Flere af dem var grundet et stærkt Randers-forsvar, men der var også flere, som var helt på egen regning. De sluttede kampen med hele 24 turnovers i mod Randers’ 15.

Derudover, var deres skudprocenter heller ikke særligt gode. Begge hold havde en rigtig svær kamp fra distancen, hvor begge skød under 20 procent. Men Randers ramte dog flotte procenter på deres forsøg indenfor trepointslinjen.

Velspillende i begge ender

Randers var gennem det meste af kampen utroligt velspillende i begge ender af banen. De fik hevet en del flere rebounds til sig, både offensive og defensive. De formåede at holde BMS til kun 26 procent fra gulvet, og samtidig udnyttede de, de mange bolderobringer og offensive rebounds, de fik. Randers fik skabt en masse gode skud ved at fordele bolden flot rundt. På deres 33 ramte skud fra gulvet, var der assist på 29 af dem, hvilket er en god indikator for, at de fik flyttet bolden godt rundt.

Offensivt blev de, ligesom i første halvleg, ført an af Josh Fortune og Brandon Norfleet, der fulgtes ad med pointene. De ender begge to på 16 point i kampen. Til deres 16 point havde de også henholdsvis fire og fem assists, og de kunne begge spare på kræfterne i hele fjerde periode.

Sejren i Herlev betyder for Randers, at de stadig er med i løbet om førstepladsen. De ligger nu på en andenplads med to point ned til Bakken Bears på tredje. Bakken har dog en kamp i hånden, så de kan overtage andenpladsen fra Randers.

Randers’ sidste kamp inden semifinalerne er mod Horsens IC, hjemme i Randers. Den kamp bliver spillet torsdag den 20. april klokken 19:15. Herlev skal deres sidste kamp i sæsonen en tur til Aarhus, hvor Bakken Bears venter. Den kamp bliver ligeledes spillet torsdag den 20. april klokken 19:15.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.