Randers Cimbria slap afsted med sejren i spændende opgør over Værløse

Randers Cimbria slap afsted med sejren mod Værløse Blue Hawks, der gav dem kamp til stregen. Gæsterne fra Randers vandt opgøret 85-94.

Efter tre nederlag i streg, skulle Værløse Blue Hawks tirsdag forsøge at finde tilbage til sejrsform på hjemmebane mod Randers Cimbria, der har fået vendt skuden efter deres dårlige start på sæsonen.

Inden dagens opgør havde begge hold vundet fire kampe, og lå side om side i tabellen. Så der var lagt op til et spændende opgør i Søndersøhallen i Værløse.

Højt tempo fra start

Værløse Blue Hawks kom bedst fra start i dagens opgør, mens Randers var en smule sløset med bolden. Dog var det allerede en tæt kamp efter et par minutter.

Der blev spillet i et rigtigt højt tempo, især i første halvleg. Værløse startede anden periode ud med at ramme tre trepointsskud, som gav dem en lille føring. Den føring fik Randers dog hurtigt indhentet ved at komme utroligt hurtigt op ad gulvet.

Det høje tempo førte til, at der blev scoret en masse point i første halvleg. Hjemmeholdet gik til pause med en føring på tre point, 45-42.

Randers tog kontrol

Efter halvlegen tog gæsterne mere kontrol i opgøret. Værløse fulgte dog godt med det meste ad tredje periode. De var især gode til at følge op på egne skud, og få nemme point på kontoen.

Hjemmeholdet formåede at holde det tæt gennem det meste af tredje periode. Men til sidst i perioden kom Randers for alvor i gang. Og det gik hurtigt. I de sidste par minutter af tredje periode, scorede gæsterne hele 11 ubesvarede point. Det betød, at de på vej ind i sidste periode, førte kampen med 11 point, 62-73.

Hjemmeholdet svarede igen

Efter en anonym tredje periode, var Karl Boje Formann vågnet op i fjerde periode. Han ramte tre trepointsskud på kort tid, og fik Værløse tilbage i opgøret. Men det var ikke kun Formann, der kunne ramme trepointsskud. Også Hannibal Offenberg og Balsa Veljic ramte vigtige trepointsskud i fjerde periode.

De mange trepointsskud resulterede i, at Randers’ føring pludselig kun var nede på ét point med lidt under fire minutter tilbage af kampen.

Selvom hjemmeholdet fik sig kæmpet flot tilbage, kunne de dog kun se på, da Vin Baker Jr. cementerede sejren for Randers til sidst. Gæsterne vandt kampen 85-94.

Det betyder, at Randers overtager Værløses femteplads i Basketligaen, og Værløse rykker ned på en sjetteplads. Det forlænger også Værløses stime af nederlag til fire. Det skal dog siges, at Værløses nederlagsstime har været i mod topholdende, Bears, Horsens og Rabbits.

Dagens bedste spillere

Karl Boje Formann var brandvarm i dag, efter at have været ude i Værløses to seneste kampe. Han sluttede kampen af 18 point, som han hentede på seks ramte trepointsskud. Men hele holdet må siges at have spillet en flot, kollektiv kamp. Både Hannibal Offenberg og Balsa Veljic havde også en flot individuel kamp. De endte begge to med 14 point.

For gæsterne var dagens spiller Vin Baker Jr. Han sluttede kampen med 25 point og 12 rebounds. Derudover havde Josh Fortune også en flot kamp med 17 point og 11 rebounds. Steven Green spillede også en fin og effektiv kamp, omend han ikke scorede de 25 point, vi er vant til at se. Han sluttede kampen med 16 point, og skød 70% fra gulvet.

Debut

I dagens opgør var der også debut til den nye Randers Cimbria center, Paschal Chukwu, der kom til Randers efter en årerække i europæisk basketball, hvor han har spillet i Grækenland, Schweiz og Frankrig.

Han gav Randers noget højde under kurven med sine 218 centimeter. I dagens opgør blev det kun til seks minutters spilletid for den nye center. På de seks minutter fik han scoret tre point og hevet fem rebounds til sig.

I næste kamp i Basketligaen skal Værløse Blue Hawks en tur til Holbæk, hvor Holbæk-Stenhus venter. Den kamp bliver spillet den 16. november kl. 19:15. De skal dog allerede i aktion igen den 12. november, hvor de tager i mod Horsens IC i pokalen.

For Randers Cimbria vedkommende, er næste kamp i Basketligaen mod BMS Herlev hjemme i Randers. Den kamp bliver spillet den 19. november kl. 16.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Morten Bülow skifter efter to sæsoner hos Randers Cimbria til Island, hvor han har landet en aftale med Thor Thorlakshofn.

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.