fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Oscar Jørgensens udenlandseventyr er startet forrygende

Oscar Jørgensen har sat ord på tankerne omkring sit skifte til Island, og han er kommet godt fra land

Foto: Robert Dines Rasch

Oscar Jørgensen skiftede i sommers tilværelsen på Sydfyn og Svendborg ud med Island og Körfuknattleiksdeild Sindra, der til dagligt spiller i den islandske 1. division..

Her er han og de nye holdkammerater i Sindra kommet godt fra land, og de ligger på en nuværende andenplads i ligaen.

De har vundet fem kampe og tabt en enkelt.

Oscar Jørgensen snitter 17,8 point og 4,5 assist per kamp. Han får i gennemsnit 33 minutter på gulvet.

Den 23-årige dansker sagde efter flere år i Basketligaen, hvor han både har spillet for Horsens IC og senest for Svendborg Rabbits, farvel til Danmark og goddag til et udenlandseventyr.

Karrieren startede i Horsens, hvor han fik fem sæsoner. Her blev det til to danske mesterskaber, da han og Horsens IC vandt Basketligaen i 2014/15 og 2015/16.

Turen gik herefter til Svendborg, hvor han fik tre sæsoner, hvor han var med til at vinde pokalturneringen 21/22.

Drømmen om at spille i udlandet

Det har ifølge Oscar Jørgensen altid været drømmen at prøve kræfter med et udenlandseventyr. Men hvorfor valgt valget præcis på Island?

Vi har haft fat i Oscar Jørgensen for at høre om, hvilke tanker han har gjort sig.

“Jeg valgte at tage til Island, fordi jeg havde hørt mange gode ting om ligaen og landet generelt. Så derfor så jeg Sindri som en god mulighed for at komme til udlandet og få erfaring i nye omgivelser.”

Men selvom karrieren ikke længere skal udfoldes i Danmark og i Basketligaen, så ser Oscar Jørgensen tilbage på tiden i Danmark.

“Min tid i basketligaen har været meget lærerig. Både i min tid i Horsens og Svendborg har jeg været omringet af passionerede trænere og spillere, som har lært mig mange værdifulde ting. Jeg har lært og udviklet mig blandt mange dygtige spillere, hvilket har forberedt mig på, hvor jeg er nu.”

Opstarten på Island

Det kan være svært at flytte til et nyt land.

Man kommer til en ny kultur, møder nye mennesker, og man er formentligt langt væk, fra det man kender.

Oscar Jørgensen ser også det at være langt væk fra de vante rammer som den største udfordring på nuværende tidspunkt.

“Jeg skal selvfølgelig vænne mig til at bo i udlandet væk fra venner, kæreste og familie. Dette er nok den største udfordring. Dog støtter de mig hver dag, hvilket gør det hele meget nemmere.”

Derudover påpeger Oscar Jørgensen, at han har nogle gode holdkammerater, der gør en stor forskel for hverdagen, og gør det nemmere for ham at få det til at fungere

Udvikling er nøgleordet

Hvis du spørger den unge dansker, så er målet med opholdet på Island klart.

Han vil udvikle sig.

“Målet for denne sæson er, at udvikle mig så meget jeg kan, og så må vi se, hvad jeg kan drive det til derfra.”

Med en større rolle og mere ansvar ser han frem til mere kamperfaring, og han ser frem til at vise mere af, hvad han kan.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

Internationalt

Jonas Zohore var i hopla, da BC Siauliai onsdag krydsede klinger med polske Zielona Gora. Polakkerne hentede en snæver sejr på 78-73.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...

Basketligaen

Svendborg Rabbits fyrer John Lattimore efter ni nederlag i sytten kampe. Mads Andersen overtager posten som cheftrænerposten.

Basketligaen

Horsens IC snuppede endnu en sejr i denne sæson. Denne gang besejrede de Værløse, som nu kan vende tilbage til sjælland uden point. Kampen...

Bakken Bears

Bakken Bears viste, hvor skabet skulle stå i dagens opgør mod Svendborg Rabbits. De sendte kaninerne retur til Svendborg med et nederlag på 112-83.