fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Nikolaj Boje Bank: Det er altid dejligt at komme hjem

Den unge centerspiller, Nikolaj Boje Bank, har fået muligheden for at spille i Basketligaen for sin gamle klub Værløse, og den mulighed har han taget prompte.

Værløse BBK er for første gang siden 2015 tilbage i landets bedste række. Holdet er startet helt forfra og består en ung, dansk kerne.

Op til den nye sæson er Basketligaen gået over til et nyt format. Her vil de mere professionelle klubber kæmpe i rækken Pro-A, mens udviklingsklubberne skal kæmpe i Pro-B. I sidste ende får Pro-B klubberne chancen for at kæmpe med om mesterskabet, men det er udvikling af danske talenter, der er i hovedsædet.

Dette har passet Værløse ganske fint, da klubben ikke har særligt mange økonomiske ressourcer at gøre med, men samtidig ville man gerne tilbyde sine talenter chancen for at konkurrere på højeste niveau.

En af de spillere er Nikolaj Boje Bank, der efter en sæson hos Hørsholm 79ers’ basketligamandskab, har valgt at søge hjem i kendte rammer hos Værløse.

“Det er altid dejligt at “komme hjem” til noget, man har været glad for. Man lægger først mærke til, hvor stor en del klubberne er af en, når man har været væk derfra. Det er lidt som ens anden familie.”

“Jeg er glad for at være tilbage i Værløse. Det føles som den helt rigtige beslutning at spille for Værløse i ligaen. Endnu federe er det, at jeg på forhånd kender de fleste på holdet og mange af dem, som kommer til at have med holdet at gøre. Jeg ser dog også frem til de nye ansigter, der kommer til.”

Hans gamle Hørsholm, som desværre har måtte opgive at spille i Basketligaen i den kommende sæson, får dog rosende ord med på vejen, trods det kun blev en enkelt sæson for Rafa Monclovas tropper.

“Jeg er rigtig taknemlig og glad for, at jeg fik den oplevelse at være en del af Hørsholm i sidste sæson. Det var meget lærerigt og anderledes at have Rafa (Monclova, red.) som træner. Det har bestemt også være lærerigt at træne med så dygtige og ikke mindst store spillere fra 79ers.”

“Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg i den sidste halvdel af sæsonen savnede spilletid, men jeg var klar over, at med Matt (Bonds, red.) og Tosin (Mehinti, red.), som spillede samme position som jeg, var der hård konkurrence om spilletiden. Men det har været en super fed oplevelse at spille mod de andre hold i ligaen.”

Udlandet lå ikke i tankerne

Det ses ofte, at både unge og rutinerede spillere søger mod udlandet for at få udfordringer, nye oplevelser eller ganske enkelt score en fed kontrakt. Det har dog ikke lægget i tanker hos Nikolaj Boje Bank, der ret hurtigt vidste præcis, hvad han ville.

“Jeg har ikke været på udkig efter noget i udlandet. Jeg synes, der er masser af niveau i ligaen til, at jeg stadig kan udvikle mig.”

“Jeg har været i kontakt med nogle af de andre klubber på Sjælland, men da Værløse meldte ud, at de rykkede op i ligaen, var Værløse for mig oplagt. Ikke kun på grund af afstanden, som gør det lettere for mig i hverdagen, men også fordi Værløse har nogle gode muligheder og ideer til mig, min udvikling og uddannelse.”

Selvom Nikolaj Boje Bank har svært ved at skjule sin begejstring over at kunne vende hjem til barndomsklubben, så ligger der samtidig også en kedelig årsag bag skiftet. Eftersom Hørsholm besluttede ikke at fortsætte i Basketligaen, måtte den unge spiller finde et nyt sted at spille på højeste niveau.

“Det er klart, jeg gjorde mig nogle tanker, da Hørsholm offentliggjorde klubbens udfordringer. Det tror jeg, vi var mange, der gjorde. Men da de meldte det ud til holdet, var vi lige gået igang med slutspillet, så holdet var meget hurtige enige om, at få det bedste ud af det trods nyheden.”

“Selvom sæsonen sluttede tidligt for os, havde vi et virkelig godt sammenhold, som gjorde hele chokket omkring episoden lettere at håndtere under slutspillet, og det er jeg holdet taknemlig for, når man tænker på, hvordan det kunne have gået.”

“Tiden i Hørsholm var en fantastisk oplevelse. Det var et rigtig godt år. Jeg fik et rigtig godt indblik i den professionelle basketverden, hele setup’et omkring holdet, træningerne og hele den mentale tilgang til det.”

Der skal ydes 110%

Nikolaj Boje Bank har selv erfaring fra Basketligaen, hvilket enkelte spillere fra Værløse-truppen også har, men det er ganske sikkert, at holdet skal yde deres maksimale hver gang, de møder hold, hvad enten det er fra Pro-A eller Pro-B.

“Det bliver hårdt, og der skal kæmpes, men det er jeg klar til. Vi har alt at vinde. Jeg tror, vi kommer til at opleve en masse tætte kampe i Pro-B. Det bliver spændende, fordi alle Pro-B holdene har et fælles mål, og samtidig kommer alle til at stræbe efter at slå et Pro-A hold.”

“Jeg tør ikke sige noget om, hvilke af Pro-B holdene der ender hvor. Det bliver et tæt felt. Jeg glæder mig til sæsonen starter, og jeg tror det bliver spændende at følge. Når det så er sagt, så tror jeg selvfølgelig på, at Værløse ryger med i slutspillet, men hvem der bliver vippet af pinden må tiden vise.”

Op til den nye sæson har Værløse fået ny træner. Det er ungdomstræneren Susie Heede-Andersen, der har taget overtaget chefrollen for klubbens bedste seniorhold. Hun bliver samtidig den første kvindelig head coach for et hold i Basketligaen.

“Det er altid spændende med forandringer. Jeg er sikker på, den nye træner kommer med en masse erfaring og en ny tilgang til tingene, som kan give holdet et frisk pust. En ny træner kan altid mærkes, men så længe de har noget at byde på, brænder for det de laver, så er jeg sikker på det nok blive godt.”

“For mig betyder kønnet af træneren ikke noget. For mig handler det kun om, at træneren har interesse i holdet, vil os det bedste og selvfølgelig lære fra sig.”

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...

Basketligaen

Horsens IC snuppede endnu en sejr i denne sæson. Denne gang besejrede de Værløse, som nu kan vende tilbage til sjælland uden point. Kampen...

Basketligaen

BMS Herlev udnyttede hjemmebanefordelen og vandt dagens kamp mod BC Copenhagen

Bakken Bears

Bakken Bears viste, hvor skabet skulle stå i dagens opgør mod Svendborg Rabbits. De sendte kaninerne retur til Svendborg med et nederlag på 112-83.

Basketligaen

Bears Academy løb med sejren i lørdagens første opgør i Basketligaen

Basketligaen

I starten af januar-måned hentede Holbæk-Stenhus deres første sejr i Basketligaen, siden oprykningen fra 1. division, og sejren betyder mere end blot to point...

Bakken Bears

Bakken Bears har fundet erstatningen for Tony Carr, der tidligere på ugen blev solgt til Galil Gilboa. Nyeste mand på Bakken-holdkortet hedder Skyler Flatten...