Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Nedsmeltning i Næstved: Cimbria knuser Team FOG

Randers Cimbria viste i kamp tre, at de ikke er klar til at slippe drømmen om en finaleplads. Gæsterne fra Kronjylland bankede Team FOG Næstved med 63-97.

Mandag aften kunne det hele have været overstået.

Team FOG Næstved var foran 2-0 efter de første to kampe, så de kunne med en sejr på hjemmebanen have sikret deres plads i finalen. Randers derimod skulle ud og vinde, hvis de ikke skulle spille i kampen om bronzen i Basketligaen.

Det blev gæsterne, som udspillede hjemmeholdet fuldstændig. Randers Cimbria var bedre i alle parametre i mandagens opgør.

Kampen sluttede 63-97 til Randers Cimbria, der nu er tilbage i kampen om pladsen i finalerne.

Nedsmeltningen begynder

Allerede tidligt i første periode kunne man se, at Randers-spillerene havde den gejst, som var ikke-eksisterende hos hjemmeholdet. Gæsterne kom nemmere til kurven igennem Næstved-defensiven, som ikke ligende nogle, der havde tænkt sig at dække op i aftenens opgør.

Det hele gik dog ikke lige godt for Randers. For de lavede en del fejl hurtigt i perioden, så Randers-holdfejl blev hurtigt en faktor i perioden. Men det lykkedes ikke Næstved at udnytte den mulighed, som de blev givet.

En af Næstveds forcer i denne sæson har været skudene fra distancen. Der har de hentet en del point i vejen til semifinalerne, men det var anderledes i mandagens opgør. I første periode kunne de slet ikke få skuddet til at fungere, hvilket betød, at Randers kom meget foran, inden perioden var færdig.

Randers kom flyvende fra start, og de kunne kigge på pointtavlen, hvor der stod 13-24 til dem efter første periode.

Offensive rebounds

I begyndelsen af anden periode fik James “Jimbo” Lull sine første minutter i denne semifinaleserie. Han kom ind og viste, hvad han var bedst til. Han brugte sin fysik, hvilket gav pote. Jimbo lagde nemme point i, der var vigtige for Næstveds overlevelse i kampen.

En af de mange ting, som Randers var bedre til i kampen var rebounds. Der kæmpede Randers-spillerne 100 procent hårdere, end Næstved gjorde. Det betalte sig i offensiven, hvor de tog en del offensive rebounds og scorer på de efterfølgende forsøg.

Selvom Jimbo var kommet godt ind i kampen, så kunne Næstved ikke følge med gæsterne. Holdene gik til pause med stillingen 30-41 til Randers Cimbria, hvor deres bedste mand var Bakary Camara, som havde lavet 13 point i de to første perioder.

Randers kontrol

Gæsternes overlegene spil fortsatte i tredje periode. De havde fuldstændig kontrol over Næstved og kontrol på kampen.

De scorede på størstedelen af de mange afslutninger, som de uden besvær kom til. Det var ligegyldigt om det var et forsøg bag treeren eller et “cirkus-skud” tæt på kurven, så gik de i.

Team FOG Næstved-spilleren virkede frustrerede, hvilket kom til udtryk på banen. De lavede dumme og unødvendige fejl i perioden. De eneste to spillere fra hjemmeholdet, der kunne holde lidt gang i deres spil var Ian Dubose og Jimbo Lull.

Efter endnu en periode, hvor Randers havde alt spillet, var stillingen 52-74 til Randers.

Dårlig Næstved-attitude

Allerede inden kampens sidste periode var kampen afgjort. Randers Cimbria spillede kampen til perfektion, hvor de lykkedes med at lukke ned for alle Næstveds topscorer, og samtidig spillede gæsterne sprudlende offensiv basketball.

Det virkede ikke som Randers kunne brænde et eneste skud i sidste periode. De fik bare slået sømmene ekstra godt i Næstved-kisten.

Da de 40 minutter var gået kunne Næstved-spiller og fans konstatere, at de havde lidt et stort nederlag til Randers.

Kampen endte 63-97 til gæsterne.

Nævneværdige spillere

Den første spiller, som fortjener at blive fremhævet er Bakary Camara. Randers-profilen sluttede som kampens topscorer med 23 point i kampen.

Den næste, der skal nævnes er Josh Fortune. Amerikaneren lavede en kæmpe “double-double” med 21 point og hele 17 rebounds.

Serien er åben igen

Nu er seriens stilling 2-1, hvilket betyder, at Næstved endnu en gang til en tur til Kronjylland, hvor Cimbria skal forsøge at tage endnu en sejr, så sejren skal afgøres i en kamp fem.

Først skal kamp fire dog lige spilles. Den kamp bliver spillet på torsdag klokken 18:30 i Arena Randers.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.