fbpx
Connect with us

Dallas Mavericks

NBA sæsonen 18/19 i overskrifter

Den nye NBA sæson er blot én uge væk! Vi tager her et kig tilbage på alle de historier, som underholdte os i den seneste sæson.

Om kun syv dage starter NBA-sæsonen igen. Her på redaktionen kunne vi ikke glæde os mere. Dunks, buzzer beaters, ankle breakers, og alt det andet vi elsker på en basketbane er tilbage i verdens bedste liga. Men noget som vi glæder os endnu mere til, er alt det der sker uden for banen. Historierne.

De historier, som får Twitter til at eksplodere. De historier, der skaber drama mellem spillere og hold, og bringer dramaet ind på banen. De historier, som man et år senere ikke helt kan tro, nogensinde var sande. Vi har derfor taget et kig tilbage og et lille kig frem.

Den næste uge vil vi genopfriske de største historier i sidste sæson, og de store og ofte hurtigt skiftende historier i sidste års playoffs og sidst vil vi give et bud på, hvilket historier vil dominere snakken om verdens mest underholdende sportsliga i kommende sæson. Lad os starte med en måske ikke stor, men ihvertfald meget populær historie:

Portland spået til at misse playoffs

I 2017/18 sæsonen sluttede Portland Trailblazers på en tredjeplads i Western Conference, og havde dermed hjemmebanefordel i playoffserien mod New Orleans Pelicans. Blazers skuffede desværre fælt og tabte serien i fire kampe. Jrue Holiday og Anthony Davis dominerede totalt Damian Lillard og C.J McCollum.

Inden sidste sæson var det derfor et populært bud, at Portland ville misse dette års playoffs. Særligt fordi de ikke havde lavet nogen nævne værdige forbedringer i sidste offseason. Bleacher Report forudsagde, at Blazers ville ende med 42 sejre. ESPN havde dem til 43 sejre og en tiendeplads i vest.

Damian Lillard og co. overraskede derfor de fleste, da leverede samme høje niveau som året før og igen endte på en tredjeplads i Western Conference. Som vi alle ved formåede de at besejre Denver Nuggets i en syvkampsserie i anden runde og nåede helt til NBAs semifinaler.

Minnesota og Jimmy Butler slår op

Inden sæsonen startede, begyndte rygterne om, at Jimmy Buckets var utilfreds i Minnesota. Han ville gerne væk fra det kolde midtvesten, hvor han ellers var blevet genforenet med Tom Thibodeau sæsonen før. Stille og roligt blev flere og flere informationer lækket.

Mest kendt er historien om, at Butler vandt en kamp til træning, hvor det var ham og en række bænkspillere mod de andre startere. Her skulle han have råbt til Minnesotas ledelse, at de ikke kunne vinde uden ham. Senere fortalte han på J.J Reddicks Podcast, at han blot havde taget ét skud i hele kampen.

Selvom Butler startede sæsonen i Minnesota, blev han hurtigt sent videre til Philadelphia 76’ers i bytte for Dario Saric og Robert Covington.

 

Fight club i LA

Blot et par dage inde i sæson, i Lebron James’ første hjemmekamp i Los Angeles, udbrød der tumultuer i Staples Center. Houston Rockets var på besøg. Brandon Ingram skubbede til James Harden, Rajon Rondo spyttede Chris Paul i hovedet, slag blev sendt af sted fra flere sider. I sidste ende fik blev Ingram suspenderet i fire kampe, Rondo i tre og Paul i to.

Rockets i bunden af West

D. 29 november kunne Houston vågne den trælse sandhed, at de var næstdårligst i Western Conference. Efter have været én halvleg fra en tur i finalerne i forrige sæson, startede sæsonen som en kæmpe skuffelse for James Hardens raketter. At de nåede op på en fjerdeplads i Western Conference kun fire sejre efter Golden State på førstepladsen var imponerende og næsten nok til at sikre Hardens andet MVP trofæ.

Draymond Green og Kevin Durant skændes – et tidligt tegn på sæsonens slutning

Green kaldte tilsyneladende Durant for en bitch og gav nogle stikpiller i forhold til Durants kommende free agency. Green blev efterfølgende suspenderet i en kamp og hele basketverdenen blev nødt til at erkende, at ikke alt var perfekt i Golden State. Vi ved da også nu, at Durant ikke kunne komme væk fra San Francisco hurtigt nok.

Here comes Giannis

The Greek Freak var sæsonens store historie og en af de to mest dominerende spillere. Antetokounmpo var klar lige fra starten af sæsonen og fik etableret Milwaukee Bucks, som det bedste hold i Eastern Conference. I holdets første 20 kampe vandt de 14. Den fremtidige MVP snittede 26,8 point og 13,6 rebounds. Han havde blot én kamp med mindre end 20 point og kun fem kampe med mindre end 10 rebounds.

Hvis man ikke allerede var hoppet på, Giannis-toget inden sæsonen, måtte man nok se langt efter ledige pladser efter dén start.

Vi hørte sidst på sommeren, at James Harden brokke sig over, at han ikke vandt MVP-titel efter hans historiske offensive sæson. Han gav medierne skylden for at have startet et narrativ om Antetokounmpo. Men den start Bucks-spilleren havde, fortjener han nu selv æren for at have starten narrativet.

Kongen var ude for første gang

16 sæsoner skulle der gå i NBA før, en af sportshistorien største freaks måtte se sig selv på sidelinjen på grund af en seriøs skade. Første juledag måtte Lebron James udgå med en skade i lysken. De næste 17 kampe måtte de gule og lilla trøjer undvære NBAs største stjerne siden MJ.

Los Angeles Lakers’ playoffs måtte se sine playoffs drømme sive ud i Ole Lukøjes sand i denne periode. Holdet havde 21 sejre og 14 nederlag, men da James igen trådte på banen stod der 27-25 mellem sejre og nederlag. Lakers kunne aldrig indhente det forsømte om missede playoffs.

Zion Williamson eksploderede sin sko

Der skal ikke så lidt til, at en NCAA-spiller stjæler hele NBAs nyhedsstrøm. Men det skete d.21. februar, da Zion Williamson tidligt en kamp mod Duke trådte ud af sin sko, og måtte udgå med en skade. Alle omkring NBA havde en mening om situationen; skal Williamson spille igen? Burde han nogensinde have spillet collegebold? Hvorfor må high-schoolers ikke komme direkte til NBA?

Værdien af Nikes aktier faldt omkring 1% i værdi, hvilket vil sige, at firmaet blev cirka 1,2 millioner dollars mindre værd henover natten.

Williamson lyttede ikke til alle NCAA-skeptikerne og var på banen igen, da North Carolina deltog i March Madness turneringen. Siden har vi imidlertid ikke set meget til ham, da han kun spillede få minutter i NBA SummerLeague før han igen pådrog sig en skade.

Kristaps Porzingis bytter æblet ud cowboyhat

Ni timer senere skete det umulige – Woj havde ikke nævnt det rigtige hold:

For New York Knicks betød det, at man gik fuldt efter at stille sig i den bedste position muligt for at vinde Draft Lotteriet og Zion Williamson. På daværende tidspunkt virkede det meget sandsynligt, at Knicks kunne bruge et højt draft valg til at sikre sig Kevin Durants og mindst én af Kyrie Irving og Anthony Davis’ tjenester i den forgangne sommer.

Igen blev Knicks dog taget ved næsen, hvilket alle burde have set komme.

 

Hvad er Anthony Davis værd?

Hold nu op, et cirkus dette udviklede sig til. Sæsonen var ikke mange dage gammel, før de første rygter om Davies’ brud med Pelicans begyndte. Lakers havde unge spillere, som måske var interessante – det var en sikker handel. Hvad der senere skete kunne ingen have forudset.

Hele syv Lakers var på et tidspunkt på bordet, men Pelicans afviste. Det hele endte i offentlig skue, da både Lakers og Pelicans blev beskyldt for at lække byttehandlernes detaljer.

I sidste ende kunne holdene ikke blive enige, og Davis sluttede sæsonen i New Orleans, inden han i sommers fik sin vilje og skiftede adresse til Los Angeles.. Det skulle vise sig at blive en af de mest akavede slutninger mellem stjerne og hold. Ikke nok med, at hans spilletid var sporadisk i frygt for en skade, han slutte også lige af med denne detalje:

Min stylist valgte mit tøj…

New Orleans Pelicans kan imidlertid ikke være helt utilfredse med, hvordan det hele forløb. De endte med Zion Williamson og ungt hold med masser af talent.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Dallas Mavericks