fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA introducerer nye individuelle trofæer

NBA tilføjer en ny individuel pris for den mest clutch spiller i ligaen og giver nye navne og design til allerede eksisterende individuelle priser.

Michael Jordan
Cliff, Flickr

NBA har offentliggjort, at de introducerer nye navne og design til individuelle priser, der skal ære flere af NBA’s største legender: Michael Jordan, Hakeem Olajuwon, Wilt Chamberlain, John Havlicek og George Mikan.

Derudover introducerer de også en ny pris; KIA NBA Clutch Player Award, der skal tildeles den mest clutch spiller i NBA. Trofæet ærer Lakers-legenden Jerry West.

Prisen skal, ifølge NBA, gå til den spiller, der leverer de bedste præstationer for sine holdkammerater i clutch-situationer. Clutch er typisk forbundet med at levere i de mest pressede og afgørende situationer, gerne sent i kampen. Trofæet vil for første gang blive uddelt i denne sæson.

The Michael Jordan Trophy – Tildeles årets MVP for den ordinære sæson

Mange betragter Michael Jordan som den største basketball-spiller nogensinde. Han vandt MVP-trofæet fem gange, og det er derfor naturligt, at MVP-trofæet fra nu af bliver opkaldt efter Chicago Bulls-legenden.

The Hakeem Olajuwon Trophy – Tildeles årets bedste forsvarsspiller

Houston Rockets-legenden var et defensivt monster, hvilket var med til at vinde ham to mesterskaber. Han vandt selv prisen for årets forsvarsspiller to gange og er desuden den spiller med flest blokerede skud i NBA’s historie.

 

The Wilt Chamberlain Trophy – Tildeles årets bedste rookie

Den ustoppelige Wilt Chamberlain dominerede NBA fra første dag. Der er ingen tvivl om, at han statistisk leverede den bedste rookie-sæson nogensinde. Han snittede 38 point og 27 rebounds i sit første år i ligaen med Philadelphia Warriors og vandt tilmed MVP-trofæet.

The John Havlicek Trophy – Tildeles årets bedste sjette mand (bænkspiller)

Havlicek var i sin legendariske karriere med Boston Celtics en af de mest pålidelige spillere, ligaen har set. På trods af hans tårnhøje niveau, accepterede han en rolle fra bænken. Derfra var han med til at vinde otte mesterskaber og var desuden All-Star 13 gange.

The George Mikan Trophy – Tildeles årets mest forbedret spiller

Mikan dominerede i de tidlige NBA sæsoner, hvor han vandt fem mesterskaber i sine blot syv sæsoner. Trofæet er opkaldt efter ham på grund af den berømte “Mikan-øvelse”, der har hjulpet spillere forbedre deres spil igennem årtier.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Dallas Mavericks Luka Doncic har igen overgået sig selv, da han i nat leverede en historisk præstation med 73 point mod Atlanta Hawks.

NBA

Det var en historisk aften, der udspillede sig, i nattens spillerunde af verdens bedste basketball-liga. Joel Embiid viste 20-årige Victor Wembanyama, hvilken center der...

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Analyser

Hvad er Charlotte Hornets uden Michael Jordan som ejer? Det får vi at se i den kommende sæson, hvor LaMelo Ball træder ind skadesfri...

Basketligaen

Årets Fullcourt Awards lakker mod enden. Vi slutter af med den prestigefyldte Most Valuable Player-pris, der går til Team FOG Næstveds Mike McGuirl.

Nyhedsoversigt

Den næste uge står på Fullcourt Awards. Det er blevet tid til årets tredje sæsonpris, der går til Randers Cimbrias Bakary Camara.