fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA In-Season turnering: Kvartfinalerne er på plads

Gruppespillet i NBA’s In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

NBA’s nye In-Season turnering (også kendt som NBA Cup) har indtil videre været en succes.

Uanset hvad man synes om de lidt specielle baner, så har der været høj intensitet i gruppespillets kampe.

Dem er de nu færdige med, og vi bevæger os derfor videre til kvartfinalen, hvor otte hold er gået videre.

Det bedste hold fra hver af de seks grupper er gået videre og bliver (ligesom i gruppespillet) delt op i East og West. Derudover er to Wild Cards gået videre – den bedste andenplads fra de tre grupper i henholdsvis East og West.

Kvartfinaler, semifinaler og den endelige finale skal afgøres i enkelte knockout-kampe. Det er altså vind eller forsvind, og der kan derfor kun forventes et yderligere boost i kampenes intensitet.

Kvartfinalerne, som spilles den 4. og 5. december, er som følger:

(Artiklen fortsætter efter opslaget)

East

Milwaukee Bucks (Vinder gruppe B) vs New York Knicks (Wild Card gruppe B)

To hold fra den samme gruppe tørner igen sammen i kvartfinalen.

New York Knicks sikrede sig Wild Cardet efter at have gået 3-1. Her var det deres imponerende målscore på +42, der var afgørende. Det skadede selvfølgelig heller ikke at være i gruppe med Washington Wizards og Charlotte Hornets i det henseende.

Nu skal de møde Milwaukee Bucks, som vandt alle fire kampe i gruppespillet. Det betyder altså også, at de allerede har vundet over Knicks, hvor særligt Damian Lillard spillede en stor kamp.

Bucks vil derfor nok være små favoritter, men det er svært at forudsige noget, når det skal afgøres i et enkelt opgør.

Indiana Pacers (Vinder gruppe A) vs Boston Celtics (Vinder gruppe C)

Indiana Pacers har været en af sæsonens positive overraskelser. Ikke blot fordi de har skabt resultater, men de har også været en af de mest underholdende hold at se spille.

Deres enormt hurtige fart op af gulvet og effektivitet fra bag 3-pointslinjen har gjort dem til et offensivt monster. Særligt mindeværdigt i gruppespillet var mødet med Atlanta Hawks, som endte 157-152. Uden den gik i forlænget spilletid!

De møder nu Easts førsteplads indtil videre i den ordinære sæson, Boston Celtics.

Celtics havde en lidt mere besværlig vej videre, men de kunne med en stor sejr over Chicago Bulls gå videre på målscore. De var ellers lige på 3-1 med Orlando Magic og Brooklyn Nets.

Celtics har nok det bedre hold i kvartfinalen, men Pacers eksplosive offensiv kan sagtens skabe noget ravage.

West

Los Angeles Lakers (Vinder gruppe A) vs Phoenix Suns (Wild Card gruppe A)

Los Angeles Lakers har virkelig set ud til at tage NBA Cuppen seriøst, og de har fuldstændig domineret. Udover at vinde alle fire kampe, havde de også den klart bedste målscore på tværs af alle grupper.

Derfor skal de nu møde Wild Cardet, som kommer fra deres egen gruppe, Phoenix Suns.

Suns har måtte kæmpe med en del skader til stjernespillere, men har alligevel vundet deres seneste syv kampe. Sidst de tabte var mod netop Lakers i turneringens gruppespil.

Man kan derfor kun krydse fingre for, at stjernerne er tilbage, når de to hold skal mødes i en kamp, der kan ende med at blive en fornøjelse at se.

Særligt kan man håbe på at se Lebron James og Kevin Durant gå op mod hinanden.

New Orleans Pelicans (Vinder gruppe B) vs Sacramento Kings (Vinder gruppe C)

Sacramento Kings har imponeret i NBA Cuppens gruppespil, hvor de vandt alle fire kampe.

Det var nemlig ikke ligefrem nemme modstandere, de var oppe imod. Her har de både vundet over Minnesota Timberwolves og Oklahoma City Thunder, som begge har gang i fremragende sæsoner. Derudover vandt de over de altid svære Golden State Warriors.

I kvartfinalen støder de ind i New Orleans Pelicans, som har haft en middelmådig sæson indtil videre. Senest har de tabt to kampe i streg mod Utah Jazz, og de er som altid et hold, der er svært at sætte forventninger til.

Om ikke andet kan der sagtens være lagt op til en sprudlende kamp mellem to hold, der kunne tænkes at tage turneringen meget seriøst.

I modsætning til flere af de andre hold, er der måske begrænset muligheder for Kings og Pelicans i årets slutspil. Derfor vil NBA Cuppen være en glimrende mulighed for at få succes i denne sæson alligevel.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama satte ny personlig scoringsrekord, da han leverede 40 point i San Antonio Spurs overtidssejr mod New York Knicks, hvor...

Analyser

Efter de første par måneder af NBA-sæsonen var Tyrese Haliburton godt på vej til at melde sig ind som en af ligaens bedste spillere...