fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Ligaens største stjerner i alvorlige problemer: Generationsskifte undervejs?

Et generationsskifte har været på vej i NBA. Denne sæson kan det endeligt komme.

Foto: Erik Drost, Flickr.com

De sidste årtier har LeBron James og Kevin Durant været nogle af NBA’s største ansigter udadtil. De har begge vundet flere mesterskaber og været nogle af de spillere, der har haft allermest succes. Men det er der blevet vendt op og ned på i begyndelsen af denne sæson. De har været på toppen i størstedelen af deres karriere, men indtil videre i denne sæson er de i bunden af hver deres respektive konference.

Samtidig er det ene unge talent efter det andet kommet buldrende frem. Luka Doncic, Ja Morant, Anthony Edwards og Jayson Tatum bare for at nævne et par stykker. Alle spillere, der kan overtage rollen som NBA’s nye ansigt. Spørgsmålet er, om Lebron og Durant stadig vil være blandt de bedste efter denne sæson, eller om de stadig kan nå at redde hver deres sinkende skude.

Lakers og Nets i bunden: Kan de få løst problemerne?

Det virker som om LA Lakers lederskab og LeBron (ja, Lebron er en del af Lakers lederskab), har mistet hukommelsen og samtidig haft skyklapper på, mens de konstruerede deres mandskab til dette år sæson. Det er åbenlyst, hvilke skavanker Lakers har. De har, i modsætning til stort set et hvilket som helst andet NBA hold, ikke prioriteret at omringe deres stjerner med skytter, som er en nødvendighed i nutidens NBA.

Mod et hold, der med 23% fra treeren skyder den laveste procent i hele ligaen, kan modstandere nemt pakke feltet. Det giver Westbrook, Davis og Lebron mindre plads til at operere i angrebet. De eksperimenterer endelig med at spille Westbrook fra bænken efter at have overtalt ham. Det giver Westbrook lov til at være i den rolle, han er bedst i, ved at give ham nøglerne til bænkens offensiv. Det løser dog langt fra de alvorlige problemer, LeBron og Lakers har i denne sæson.

Brooklyn Nets har i den grad haft tumult over sommeren. Kevin Durant ville gerne trades væk og ville kun blive, hvis Steve Nash og generel manager, Sean Marks, blev fyret. Derudover har de i øjeblikket meget til fælles med Lakers. Nemlig at de simpelthen ikke har nok skytter til at sprede gulvet. Med Ben Simmons og Nicolas Claxton i startopstillingen er det svært for Kyrie Irving og Kevin Durant at finde plads til at kreere skud. Deres nærmeste fremtid er dog lysere end Lakers.

De kan se frem til at få Joe Harris og TJ Warren tilbage fra skader. Seth Curry spillede også sin første kamp mod Indiana Pacers. Med mange nye ansigter i truppen kan den dårlige begyndelsen også helt klart skyldes, at holdet simpelthen ikke er spillet godt nok sammen endnu. Denne start på sæsonen viser dog stadig, at ’The Slim Reaper’ har meget, han skal bevise, hvis han skal betragtes, som en af spillerne på øverste hylde i NBA.

Ja Morant og Luka Doncic i overhalingsbanen

Ja Morants elektriske spil og Luka Doncics trylleri har taget ligaen med storm. De to 23-årige ledte deres hold langt ind i playoffs sidste sæson. Derudover lader det, at de i år kan regnes som MVP kandidater med hver deres imponerende start på sæsonen. De er begge frontløberne af den næste generation af unge talenter, som er ved at forårsage et generationsskifte i NBA. Generationsskiftet kan udløses, hvis de kan gentage sidste års succes, samtidig med at Kevin Durant og LeBron James repeterer sidste sæsons fiaskoer.

Det kan godt være, LeBron og Durant stadig kan vende skuden om. Men hvis de skuffende resultater fortsætter, kan Doncic eller Morant ende med at overtage King James’ kongekrone.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne

LA Lakers

Kampen mellem Los Angeles Lakers og Minnesota Timberwolves bød på et rørende og historisk øjeblik da Bronny James tjekkede ind samme tid som hans...

LA Lakers

LeBron James og sønnen Bronny James skrev i nat NBA-historie som den første far-søn duo nogensinde til at spille sammen i ligaen.

Internationalt

Ja Morant er for tiden glad og skadesfri, og det giver Memphis Grizzlies gode forudsætninger for succes i den kommende sæson, udtaler Memphis-stjernen.

NBA

Den tidligere MVP Derrick Rose indstiller karrieren efter 15 sæsoner i NBA.

EuroLeague

Den franske basketstjerne Evan Fournier, som for nyligt er blevet præsenteret i Olympiacos Piraeus, skulle ikke bruge længe på at fange mediernes opmærksomhed. Franskmanden...

Los Angeles Lakers

LeBron James´ søn må ikke kalde ham 'far' på banen. I stedet foreslår James at Bronny kalder ham '2-3' efter hans trøjenummer, 'Bron' eller...

Internationalt

OL 2024 i Paris er sat igang, og den danske basketekspert Morten Stig Jensen forventer en underholdende turnering, hvor flere nationer har evnerne til...

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.