LDLC ASVEL og Bayern München får tilbudt plads i EuroLeagues inderkreds

Efter et møde i Euroleague Commercial Assets Executive Board står det klart at ligaen vil udvide antallet af klubber med en langvarig licens fra 11 til 13 i 2021.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Euroleague Basketball Præsident & CEO, Jordi Bertomeu, var tirsdag til møde med Euroleague Commercial Assets Executive Boards medlemmer for at give klubberne oplysninger om fremskridt og kommende skridt i den strategiske køreplan, de i samarbejde definerede tilbage i december 2019.

Den gang ville man øge indtrængen i strategisk udvalgte markeder, primært Frankrig og Tyskland, hvor opmærksomheden, interessen og forretningsniveauet har vist betydelig vækst og fremgang i de senere år.

De positive tendenser er fortsat, og det har gjort, at ECA Shareholders Executive Board er blevet enige om at tilbyde LDLC ASVEL Villeurbanne og FC Bayern München, fra netop Frankrig og Tyskland, en langvarig licens til EuroLeague turneringen fra juni 2021.

Nuværende sammensætning og fordeling af hold

Turkish Airlines EuroLeague består i øjeblikket af 18 hold fra 9 lande. 11 af disse hold har en langvarig licens med basketballforbundet, EuroLeague Basketball, der står bag turneringerne Turkish Airlines EuroLeague og 7DAYS EuroCup.

De 11 hold med langvarig licens er hvert år sikret en plads i Europas bedste klubturnering, og er derudover også en del af ECA Shareholders Executive Board, som løst kan oversættes til Aktionærenes Bestyrelse på dansk.

De 11 klubber er i øjeblikket Anadolu Efes, Fenerbahce, Real Madrid, FC Barcelona, Baskonia, Olympiakos, Panathinaikos, CSKA Moskva, Maccabi Tel Aviv, Olpympia Milano og Zalgiris Kaunas.

De resterende 7 klubber består af to hold, som har fået tildelt et wild-card gældende for to år samt fem hold, der hvert år opnår en et-årig licens gennem en af de nationale ligaer som ABA League, VTB United League, Basketball Bundesliga eller Liga ACB, mens vinderen af 7DAYS EuroCup også opnår et års deltagelse.

Fremtidig sammensætning af hold

De to wild-card-hold er i øjeblikket FC Bayern München og LDLC ASVEL Villeurbanne, som altså til juni 2021 vil få tilbudt en langvarig licens til turneringen. Det nuværende ECA Shareholders Executive Board vil definere betingelserne for, at begge klubber får tildelt en langvarig licens inden juni 2021, hvilket øger det samlede antal langvarige licenser fra 11 til 13.

Derudover blev muligheden for at tildele ALBA Berlin et wild-card også vendt på mødet, for at stå endnu stærkere på det tyske basketballmarked de kommende år.

ALBA Berlin er lige nu kvalificeret til turneringen gennem Basketball Bundesliga, hvor de er forsvarende mestre.

Se andre spændende artikler