Holbæk-Stenhus sikrede sæsonens anden sejr i Aarhus

Det var et tæt opgør, der udspillede sig mellem Bears Academy og Holbæk-Stenhus. Den tætte affære sluttede med en sejr til Holbæk-Stenhus på 63-65.

Det var to af ligaens yngste mandskaber, der mødte hinanden torsdag aften i smilets by. De unge bjørne fra Aarhus tog imod ligaens nyeste tilføjelse. Bears Academy’s start på sæsonen har været lidt bedre end Holbæk-Stenhus’s start. Det fik gæsterne lavede om på, da de besejrede bjørnene i deres hule.

Kampen sluttede 63-65 til Holbæk-Stenhus, der kunne tage hjem til sjælland med deres anden sejr i denne sæson.

Følges ad

Det blev et meget tæt opgør, da de fremtidens Basketligaen-profiler mødte hinanden. Det var gæsterne fra Holbæk, der kom bedst fra land. Og de vandt første periode overbevisende.

De gik til gengæld i anden periode, hvor Bears Academy fik hentet ind på den føring, så der var lagt op til spændning, inden kampens to sidste perioder.

Kampen spidsede til i tredje periode, hvor begge mandskaberne var kommet godt ud efter pausen. De havde ikke de store problemer med at score de point, der gjorde, at kampen stadig var helt åben inden sidste periode.

Sejren blev sikret på linjen

Sidste periode blev en sand neglebidder. Holbæk-Stenhus fik bygget en flot føring op halvvejs i perioden, men Bears Academy var ikke klar til at give gæsterne sejren. Med to ramte trepointsskud fra Malthe Bjerregaard, scoringer fra Magnus Høj og Tobias Hemmersam, blev kampen helt åben med 56 sekunder tilbage.

Ved stillingen 63-64 til gæsterne begyndte den taktiske del af den afsluttende fase af tætte basketballkampe. Brændte forsøg og en del fejl fra begge mandskaber prægede kampbillede det sidste minut. Med ti sekunder igen fejler Filip Ates Pablo Marcías, der kom på straffekastlinjen.

Med to ramte straffekast, kunne han gøre det ekstra svært for hjemmeholdet, hvis de ville lave om på kampens resultat, når de sidste ti sekunder var gået.

Pablo Marcías brænder det første forsøg, men sender nummer to igennem den orange kurv.

Bears Academy tog en time-out efter straffekastforsøgene, så de kunne få snakket det sidste igennem, inden de skulle forsøge at vende kampen til deres fordel.

Efter den lille pause havde Bears Academy bolden. Filip Ates sender bolden afsted. Et skud, der kunne gøre kampen helt lige. Skuddet går ikke i. Samuel Franco griber rebounden og bliver fejlet. Han brænder begge forsøg, så Bears Academy får endnu et forsøg på at vinde kampen.

Bolden kom hurtigt op i den anden ende, hvor Filip Ates sendte den afsted fra trepointsland. Det gik ikke i. Med tre sekunder igen griber Malthe Bjerre rebounden og sender den afsted med det samme, men heller ikke det forsøg går i.

Holbæk-Stenhus kunne gå fra banen med deres anden sejr i denne sæson. Kampen sluttede 63-65.

Topscorer

Det blev gæsternes Gustav Winther, som sluttede kampen med flest point. Holbæk-profilen sluttede kampen med 21 point og 7 rebounds. For hjemmeholdet blev Tobias Hemmersam deres mest scorende spiller. Han sluttede kampen med 16 point og 5 rebounds.

Matcher sidste sæson

Allerede nu har Holbæk-Stenhus vundet lige så mange kampe, som de gjorde i deres første sæson i Basketligaen. Det viser, hvor vigtigt den smule erfaring, som klubben har fået i deres første sæson, er for spillerne og resten af menneskerne bag klubben. De to sejre i sidste sæson kom mod BK Amager og Bears Academy, som også er de to hold, som Holbæk har besejret i denne sæson.

Næste runde

Både Bears Academy og Holbæk-Stenhus skal begge i aktion igen den 16. november. Bears Academy får besøg af Svendborg Rabbits. Den kamp fløjtes igang klokken 18:30.

Holbæk-Stenhus får besøg af Værløse Blue Hawks. Den kamp bliver spillet klokken 19:15 i Holbæk Sportsby.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.