fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Historisk kamp: Svendborg med sikker sejr over Bears Academy

I kampen, hvor Bears Academy satte en Basketligaen-rekord, blev det hjemmeholdet fra Svendborg, som løb med sejren. Kaninerne slog de unge bjørne med 93-65.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Svendborg Rabbits har fået en rigtig flot start på den nye sæson af Basketligaen. Det er blevet til sejre over Horsens IC Og BC Copenhagen.

Gæsterne fra Bears Academy har også fået en pæn start på sæson, hvor det er blevet til en sejr over BK Amager, men også et nederlag til Team FOG Næstved, hvor de unge bjørne viste, at de sagtens kan følge med de bedste hold i ligaen.

Til lørdagens kamp skrev Bears Academy histore, da de satte den 14-årige Oscar Skaaning på banen.

Den unge debutant endte dog ikke med at kunne fejre sin første sejr i Basketligaen. Det blev Svendborg Rabbits, der kunne gå fra Rise Sparekasse Arena med en sejr. Kampen sluttede 93-65 til hjemmeholdet.

Rutinen vandt

De erfarne Rabbits-spiller blev afgørende i lørdagens kamp i Svendborg. De nye udenlandske spillere og Anton Harboe blev for stor en mundfuld for Academy-spillerne. Specielt Tyrn Flowers og Greg Elliott spillede en rigtig flot kamp lørdag, hvor de førte an i storsejren. Tyrn Flowers sluttede kampen som topscorer med 22 point, 5 rebounds og 4 assists. Greg Elliot sluttede med 17 point, 4 rebounds og 2 assists.

Også Anton Harboe spillede en flot kamp. Den danske profil lavede 13 ponit, hvor han skød 50 procent bag trepointslinjen.

Stor kamp for de unge

Kampen i Svendborg blev også en stor kamp for de unge spillere på begge mandskaber.

Selvfølgelig spillede Bears Academy med deres unge spillere, da holdkortet stortset kun består af de unge talenter. Men klubben fra Aarhus havde taget en rigtig ung spiller med. Den 14 årige Oscar Skaaning fik sin debut for Bears Academy. Han blev dermed den yngste i Basketligaens historie.

Det var dog nogle af de lidt mere rutinerede spillere fra Bears Academy, som trak det meste af læsset. Specielt Tobias Mønsted, Malthe Bjerregaard og Filip Ates spillede alle sammen en flot kamp, og de var med til at holde lidt fast i Svendborg, så ikke de kaninerne stak for meget af.

Specielt Malthe Bjerregaard viste, at han ikke var bange for at spille i Svendborg. For efter en time-out, i første periode, kom Bjerregaard flyvende, og han leverede et dunk, som selv Svendborg-fansene blev imponeret over.

Det var ikke kun Bears Academy, som spillede med de unge. Svendborg-træneren, Mads Andersen, brugte også sine unge drenge. Både Kalle Lynggaard Dyrholm, Tyrese Dada, Gabriel Johan Vogel og Sofus Hultén kom alle på banen. De tre første fik allesammen over ti minutters spilletid. Kalle Lynggaard Dyrholm blev dog den eneste af de fire, som endte med at score i kampen. Han sluttede kampen af fra hjørnet, hvor han sendte et skud fra distancen afsted. Da bolden var i luften, løb tiden af uret. Bolden gik i, og han sluttede kampen af med en buzzer-beater.

Næste runde

Svendborg Rabbits skal en tur til Holbæk i deres næste kamp. De skal spille mod Holbæk-Stenhus den 1. oktober klokken 16:00 i Holbæk Sportsby.

Bears Academy skal besøge Søndersøhallen, hvor Værløse Blue Hawks er klar til at byde de unge bjørne op til dans. Den kamp skal spilles den 7. oktober klokken 15:00.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne