fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Historisk: 14-årig blev yngste debutant i Basketligaens historie

14-årige Oskar Skaaning kan nu kalde sig den yngste debutant i Basketligaens historie, efter han lørdag fik otte minutter i Bears Academy´s nederlag til Svendborg Rabbits.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Lørdag den 23. september blev der skrevet historie i Basketligaen, da Bears Academy med tre minutter og 34 sekunder tilbage af første halvleg mod Svendborg Rabbits sendte Oskar Skaaning ind på banen til sine første minutter i Basketligaen.

Med entréen på halgulvet på Sydfyn blev Oskar Skaaning den yngste debutant i Basketligaens historie i en alder af blot 14 år og 310 dage.

Dermed overgår Skaaning sin Bears Academy-holdkammerat Elliot Holm, der i sidste sæson slog rekorden, da han debuterede for Bjørnene i en alder af 15 år og 34 dage.

Oskar Skaaning, der netop er hjemvendt til Danmark efter en årrække i Spanien, først hos FC Barcelona og senest Valencia BC, fik otte minutter på banen og scorede endda sine første to point i Basketligaen. Derudover sluttede han også med én rebound.

Udover Skaaning gav Bears Academy også debut til 16-årige Anton Katholm og 17-årige Frederik Arndal i opgøret mod Svendborg Rabbits – en kamp, som Rabbits vandt med 93-65.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.

Basketligaen

BK Amager må undvære Tomas Bjarkason, som skal opereres i knæet og først er tilbage i det nye år, mens sæsonen er slut for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet to nye spillere. Den ene fik en god debut, da Svendborg Rabbits besejrede Bears Academy med 60-86.