fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Historisk: 14-årig blev yngste debutant i Basketligaens historie

14-årige Oskar Skaaning kan nu kalde sig den yngste debutant i Basketligaens historie, efter han lørdag fik otte minutter i Bears Academy´s nederlag til Svendborg Rabbits.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Lørdag den 23. september blev der skrevet historie i Basketligaen, da Bears Academy med tre minutter og 34 sekunder tilbage af første halvleg mod Svendborg Rabbits sendte Oskar Skaaning ind på banen til sine første minutter i Basketligaen.

Med entréen på halgulvet på Sydfyn blev Oskar Skaaning den yngste debutant i Basketligaens historie i en alder af blot 14 år og 310 dage.

Dermed overgår Skaaning sin Bears Academy-holdkammerat Elliot Holm, der i sidste sæson slog rekorden, da han debuterede for Bjørnene i en alder af 15 år og 34 dage.

Oskar Skaaning, der netop er hjemvendt til Danmark efter en årrække i Spanien, først hos FC Barcelona og senest Valencia BC, fik otte minutter på banen og scorede endda sine første to point i Basketligaen. Derudover sluttede han også med én rebound.

Udover Skaaning gav Bears Academy også debut til 16-årige Anton Katholm og 17-årige Frederik Arndal i opgøret mod Svendborg Rabbits – en kamp, som Rabbits vandt med 93-65.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...