fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Fullcourt Awards – Defensive Player of the Year: Bakary Camara

Den næste uge står på Fullcourt Awards. Det er blevet tid til årets tredje sæsonpris, der går til Randers Cimbrias Bakary Camara.

Fotos: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Sæsonen i Basketligaen er slut.

Bakken Bears sikrede sig det danske mesterskab for syvende gang i træk efter en spændende sæson i Basketligaen, der udover guld til Aarhus-holdet sluttede med sølvmedaljer til Team FOG Næstved og bronze til Randers Cimbria.

Holdene i landets bedste række er gået på sommerferie og har rettet blikket mod den kommende sæson, hvor flere trupper allerede nu er ved at tage form, men inden der lukkes helt ned for sæson 2022/23 i Basketligaen skal vi have uddelt årets priser i Fullcourt Awards.

Vi er nu nået til den tredje pris “Defensive Player of the Year”. Vinderen af den prestigefyldte pris er Randers Cimbrias Bakary Camara, der sæsonen igennem har været et vaskeægte forsvarses, der gang på gang har stået i vejen for modstanderholdets offensiv.

Camara er en sikker vinder af prisen med hele 71 point. Nummer to blev Koch Bar, mens Gustav Knudsen løb med tredje pladsen. Se det fulde resultat i bunden af denne artikel.

Camara´s evner i defensiven så man eksempelvis i februar, da den nu nyudnævnte “Defensive Player of the Year” stjal bolden hele ni gange i en kamp mod Bakken Bears. Camara var forudseende og var en konstant hovedpine for Bakken Bears-offensiven.

De ni steals var udover at være en vanvittig præstation også en ny rekord for flest steals i en kamp af en Randers Cimbria-spiller. Det kan du læse mere om her.

Vinderen af prisen “Defensive Player of the Year” i årets Fullcourt Awards er altså Bakary Camara, og den 24-årige forward er meget tilfreds med, hvordan sæsonen er forløbet.

“Det har helt klart været en sæson, jeg aldrig vil glemme. Det har været utroligt fedt at spille med den her gruppe spillere i Randers. Det her ophold har uden tvivl været min bedste oplevelse som professionel i min hidtil unge karriere,” fortæller Bakary Camara til Fullcourt.dk og fortsætter:

“Det er ikke første gang, jeg er blevet udnævnt som “Defensive Player of the Year”, da jeg også prøvede det på college. Men at vinde denne pris i et lands stærkeste liga er en velsignelse fra Gud, og jeg vil aldrig tage sådanne bedrifter for givet. Hårdt arbejde betaler sig,”

Bakara Camara har været stærk i begge ender for Randers Cimbria i den forgangne sæson, og netop at kunne i begge ender af spillet er noget, Camara har gjort ud en dyd ud af: For det har et hold brug for.

“Min styrke på banen er at være den type spiller, som mit hold har brug for. At kunne spille flere positioner og også kunne dække flere positioner er noget, som ethvert hold mangler, så den opgave påtager jeg mig. Hvad angår mit forsøg på at være en god spiller i begge ender kommer nok af, at jeg er et stort konkurrencemenneske, vil jeg tro,” siger Camara.

Bakary Camara kunne slutte en flot sæson i Randers med en bronzemedaljen om halsen, da kronjyderne slog Horsens IC i sæsonens bronzekamp.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling:

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Skyler Bowlin
BMS Herlev: August Haas
Bears Academy: Keane Thomann
Horsens IC: Vedran Borovcanin
Holbæk-Stenhus: Rasmus Blak Møller
Randers Cimbria: Jonathan Klussmann
BC Copenhagen: Andy Ramírez
Svendborg Rabbits: Jacob Enevold Jensen
Team FOG Næstved: Mathias Bak Christensen
Værløse Blue Hawks: Asbjørn Nerlov
BK Amager: Oscar Quackenbush

Repræsentanter fra Sport Live: 
Aske Strandbygaard
Mikkel Guldbjerg

Repræsentanter fra Fullcourt:
Sebastian Pfaff
Alexander Christiansen
Rasmus Lynge Schmidt
Jacob Sørensen
Gustav Nedergaard
Jacob Holdgaard Jensen
Juan Carlos Rasmussen

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Basketligaen

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Bakken Bears

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Basketligaen

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Internationalt

Victor Wembanyama var allerede en af NBA's mest dominerende spillere, og med en kampvægt, der nu har rundet 106 kilo, bliver han næppe lettere...

NBA

Den tidligere Defensive Player Of The Year Dikembe Mutombo er gået bort i en alder af 58 år.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Basketligaen

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.