fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Første BC-sejr: Copenhagen slår Cimbria i overtidsdrama

For første gang i denne sæson af Basketligaen, skulle en kamp afgøres i overtime. Det blev BC Copenhagen, der løb med sejren over Randers Cimbria efter de ekstra fem minutter. Kampen sluttede 104-95 til hjemmeholdet.

Foto: fiba.basketball

Til fredagens opgør i Basketligaen var Nørrebrohallen var byttet ud med Valbyhallen.

BC Copenhagen, der stadig havde deres første sejr tilgode, fik besøg af Randers Cimbria, som havde vundet deres første kamp i sæsonen.

Opgøret i Valbyhallen blev en tæt affære. Faktisk så tæt, at da kampens fire perioder var gået, stod der 87-87 på pointtavlen. Efter de fem minutters overtid, blev det hjemmeholdet, som kunne fejre deres første sejr i den nye sæson af Basketligaen. BC Copenhagen slog bronzevinderne fra sidste sæson med 104-95 efter overtid.

BC i kontrol

Det var hjemmeholdet, som i store dele af kampen havde styr på spillet. Efter en flot første periode, havde BC slået et lille hul ned til gæsterne fra Randers. Men selvom BC havde noglelunde styr på kampen, så har Randers Cimbria nogle dygtige spillere på deres holdkort, som ikke skal have ret meget plads, inden de udnytter det, og henter den føring, som BC havde bygget op. Stillingen i pausen var 49-48 til BC Copenhagen.

Flot comeback

Efter pausen stak hjemmeholdet igen en smule af. Da der stod ti sekunder tilbage af tredje periode, havde hjemmeholdet en føring på ti point, men Cimbrias Oscar Alm sendte en skud fra distancen, som fik stillingen inden sidste periode til at være 71-64. I sidste periode leverede Randers Cimbria et flot comeback, hvor de selv scorede 23 point i perioden, og de holdte BC på 16 point, hvilket sendte kampen i overtid med stillingen 87-87.

Luften gik af Randers-ballon

Da de ekstra fem minutter begyndte, gik Randers Cimbria en smule i stå. De lavede en fejl og turnovers i ekstra tiden, så de havde svært med at følge med BC, som lykkedes med en masse af deres skudforsøg. Gæsterne fik kun lavet otte point i de fem minutter, mens hjemmeholdet lavede 17 point.

Kampen sluttede 104-95 til BC Copenhagen, som tager deres første sejr i den første sæson.

Rutinen viste sig frem

Når man kigger på spillerne i fredagens kamp, så er der en, som skiller sig ud. Mathias Bak Christensen er kommet til klub, hvor han får lov til at vise sig frem igen. I fredagens kamp gav han en smagsprøve på, at man skal ikke lade ham stå åben nogle steder. Han skød 81 procent bag trepointslinjen, men det var ikke kun på få afslutninger. Han sendte den afsted elleve fra distancen, og han ramte ni af forsøgene.

Med sådan nogle statistikker, så slutter man selvfølgelig kampen som topscorer. Den bund rutinerede forward lavede 35 point i kampen, hvor han var på banen i små 39 minutter.

Næste runde

Randers Cimbria skal allerede i aktion igen på onsdag, hvor de skal møde de forsvarende mestre fra Bakken Bears. Kampen bliver spillet i Arena Randers, og den bliver fløjtet igang klokken 18:30.

BC Copenhagen skal møde Team FOG Næstved i deres næste kamp. De skal en tur til Næstved på torsdag. Den kamp bliver sat igang klokken 19:15.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.