fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

FIBA fratager værtskabet fra Ukraine til Eurobasket 2015

FIBA har i sidste uge besluttet at fratage værtskabet fra Ukraine, der oprindeligt skulle afholde Eurobasket i 2015 (EM).

Fiba 2015 logo

Værterne fra Ukraine har fået frataget deres værtsskab i 2015, som følge af den uro der har plaget landet de seneste mange måneder.

FIBA har taget sikkerheden i betragtning i landet, og mener altså ikke at Ukraine er i stand til at afholde et EM-mesterskab med den optimale sikkerhed for personale og spillere. Som et plaster på såret har FIBA sammen med det ukrainske basketball forbund dog igangsat et projekt der skal sikre at Ukraine istedet for, får værtsskabet for Eurobasket i 2017.

Lige nu er der flere bejlere til at afholde slutrunden, men intet er endnu sikkert. FIBA regner med at melde den nye værtsnation ud SENEST den. 30. september i år.

Udover ændring af værtsnationen har FIBA også besluttet at indføre den nye turneringsstruktur, der oprindeligt var planlagt til 2017, allerede til næste år. Ændringen betyder at holdende efter den indledende gruppefase ikke går videre i grupper som tidligere, men direkte ud i en knockout fase. Den nye struktur indebærer stadig deltagelse af 24 lande.

Kvalifikationen til Eurobasket 2015 finder sted i august i år. For at se hvem Danmark skal op i mod i kvalifikationen Klik her.

(Foto: FIBA Europe)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Søndag aften spillede det danske kvindelandshold deres sidste kamp i FIBA Women’s EUROBASKET 2023 Qualifiers, da de på udebane mødte Montenegro. De danske kvinder...

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtog i sidste måned en bruttotrup på 16 spillere frem mod weekendens kamp mod Montenegro. Nu har Krone frasorteret fire spillere.