fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Fem handler, der er gået under radaren i dette års free-agency

Det har været en særdeles aktiv free-agency i år, hvor nogle hold har været lidt klogere end andre.

Foto: Scott Gillig - Photocat001

Denne udgivelse er et udtryk for skribentens egen holdning og skal dermed ikke ses som en nyhedsudgivelse. 

Dette års free agency har været fyldt med store handler som Rudy Gobert til Minnesota Timberwolves, Dejounte Murray til Atlanta Hawks og Jalen Brunson til New York Knicks. Men der er også en del klubskifter, der er gået lidt under radaren. Disse kan komme til at have større indflydelse på deres holds præstationer, end man lige havde regnet med.

Et eksempel på dette kunne f.eks. være Chicago Bulls, der fik Goran Dragic for kun 2,9 millioner. Så hvis man ikke har fulgt helt tæt med i free agency, er der ingen ko på isen. Herunder vil der blive gennemgået fem hold, der har forbedret deres trup uden at have satset de helt store pengesummer eller tradet for meget væk.

1. Donte DiVincenzo til Warriors

Det er ikke nogen hemmelighed, at de regerende mestre ville have svært ved at holde på alle deres spillere i dette års off-season. De har også mistet både Gary Payton og Otto Porter Jr., som var essentielle for Warriors playoff-run, og samtidig var på billige kontrakter. Det har medført, at de nu har måttet søge mod andre muligheder for at få en dybere rotation.

Det har bragt shooting guard Donte DiVincenzo til San Fransisco på en to-årig kontrakt til 9,2 millioner dollars. Sidste sæson spillede  han for Sacramento Kings. Der snittede han 10,3 point, 4,4 rebounds, 3,6 assists og 1,5 steals.

Han havde ikke sin bedste sæson for Kings sidste år, da han skød blot 35% fra gulvet, som godt kunne skylde hans skadeshistorik. På trods af dette er det ikke en høj pris, Warriors må betale for at få ham på holdet, som igen kan forklares pga. hans mange skader.

De får en pålidelig skytte fra treeren, samtidig med at han er en lang og atletisk spiller, der kan dække flere forskellige positioner og være destruktiv i forsvaret. Derudover er han en god cutter og farlig i transition-spillet. Han er stadig ung, og Warriors staben er kendt for at få det højst mulige potentiale ud af deres spillere. Det er set med f.eks. Andrew Wiggins og Gary Payton.

Udover det har han også været en del af en vindende kultur før, både på hans college hold Villanova, som vandt NCAA to gange, samt hos Milwaukee Bucks. Så selvom han har nogle store sko at udfylde, må man sige, at han passer perfekt ind hos Warriors, som igen vil gå efter Larry O’brien trofæet næste sæson.

2. Chip Engelland til Oklahoma City Thunder

Thunder har brugt de sidste år på at skovle draft picks ind samtidig med at genere nye talenter. I et forsøg på at effektivisere deres udvikling af spillere, har de skrevet under på en kontrakt med guruen inden for udvikling af skudtræning, Chip Engelland.

Chip Engelland har tilbragt det meste af sin karriere hos San Antonio Spurs, hvor har opbygget et ry for at være en af de bedste inden for træning af skudteknik. Han har været med til at forbedre især Tony Parker og Kawhi Leonards skudteknik- og procenter. I Kawhi Leonards tilfælde, hjalp det ham med at forbedre sig fra primært at være et defensivt våben, til nu at være en af de bedste two-way spillere i hele ligaen.

Det er noget af den samme udvikling OKC har brug for, især med deres nye spillere som Josh Giddey, Ousmane Dieng og Chet Holmgren. Giddey viste gode takter sidste år, men plads til forbedring i forhold til skudprocenterne, da han skød blot 29,2% fra treeren. Derudover kan spillere som Pokusevski og Darius Bazley nævnes som flere eksempler hvor højere skudprocenter vil kunne løfte deres spil betydeligt

Generelt havde Thunder en rædselsfuld sæson sidste år i forhold til at skyde bolden. Deres procenter både sammenlagt fra gulvet og fra treeren lå i bunden af hele NBA, med henholdsvis 43% og 32,3%. Samtidig med at de har været dårligt skydende, ligger de også nummer 8 i antal forsøg pr. kamp. Disse statistikker vil Chip Engalland uden tvivl påvirke positivt, som vil åbne gulvet mere op from OKC i de kommende sæsoner.

3. Deanthony Melton til Philidelphia 76ers

Efter 76ers skrev under på kontrakt med PJ Tucker, har de sat en fed streg under at de i den grad er klar til at byde op til dans i den kommende sæson. Udover Tucker har de også udbygget deres mandskab ved at tilføje Deanthony Melton. Det har de gjort efter et trade med Memphis Grizzlies, hvor de måtte give et first round pick og Danny Green væk.

Sidste år snittede han 10,8 point, 4,5 rebounds og 1,4 steals for Grizzlies. Han var en stor del af deres bænk sidste sæson, og spillede en stor rolle i den del af sæsonen hvor deres stjernespiller Ja Morant var skadet. I den periode var Grizzlies record faktisk bedre end da Morant var i startopstillingen. Det skyldes især at Melton fik en større rolle, og i den grad levede op til forventningerne, ved bl.a. at skyde over 50% fra treeren.

Melton kan også se frem til at få en større rolle hos sixers, som i den grad har brug for mere produktion fra bænken. Det vil være klogt af 76ers at give ham så mange minutter de kan, for Melton har bevist at han kan leve op til det. Hans stabilitet bag tre-pointslinjen vil give mere plads til James Harden og Joel Embiid til at operere, da forsvaret nok ikke vil lade ham stå fri.

Udover at være en god skytte, har han også vist sig som en habil forsvarsspiller. Sammen med Matisse Thybulle kan han skabe ravage for modstanderholdenes backcourt. Alt i alt en solid byttehandel for 76ers som fik byttet en gammel og skadet Danny green væk. For ham har de så fået en ung spiller der stadig er ved at udvikle sig, og nærmest er en opgradering fra Danny Green.

4. Danillo Gallinari til Boston Celtics

Boston Celtics var to kampe fra at vinde mesterskabet i finalen mod Goden State Warriors. For at sikre, at dette ikke sker igen, har de i den grad gjort deres bedste for at opgradere deres hold i free-agency. Tidligt i off-season hentede de Malcom Brogdon ind som et svar på deres mangel af en bold sikker guard.

Derudover har de også prøvet at fikse deres mangel på produktion fra bænken, da de skrev kontrakt med Danillo Gallinari. Han har altid været en stabil skytte bag tre-pointslinjen, og  han snittede sidste år 11,7, 4,5 rebounds og 1,5 assists for Atlanta Hawks. Han bringer ikke så meget til bordet end at score bolden, men det er lige præcis også det, de har brug for fra bænken.

Celtics bænk snittede kun omkring 26 point i playoffs, som resulterede i et større pres på Jayson Tatum og Jaylen Brown til at få bolden i kurven. Flere boldbesiddelser med bolden i deres hænder betød flere turnovers. De snittede henholdsvis 4,2 og 3,1 turnovers, og Tatum blev den første spiller nogensinde til at lave 100 turnovers i løbet af et slutspil.

Nogle af disse boldbesiddelser kan nu f.eks. udskiftes med Brogdon og Gallinari pick and pops, som vil lette presset på de to stjerner. Forsvarsmæssigt vil andre hold måske prøve at udnytte ham. Men med Celtics generelt meget stærke forsvar, med Robert Williams som anker ved kurven, vil de kunne gemme italienerens svagheder på den side af banen.

Hans kontrakt er to-årig og 13,281 millioner værd. Ikke en høj pris, som Celtics betaler, for en rutineret spiller, som kan være en løsning på et af deres problemer.

5. Kentavious Caldwell Pope til Denver Nuggets

Denver Nuggets har skrevet under på en monsterkontrakt med generationstalentet og dobbelte MVP Nikola Jokic, som spiller noget af sin bedste basket i øjeblikket. Derfor må man konstatere, at Nuggets burde gøre alt, hvad de kan, for at forbedre deres holdkort til næste sæson.

Det har de blandt andet gjort ved at tilføje Kentavious Caldwell-Pope i et trade med Washington Wizards. De sendte Monte Morris og Will Barton til Wizards for KCP og veteranen Ish Smith. Efter tradet har Nuggets og ‘KCP’ også skrevet under på en to-årig forlængelse, der er 30 millioner værd.

Selvom Morris og Barton har været stabile for Nuggets de seneste par år, må man stadig indrømme, at KCP er en opgradering. Deres rookie Bones Hyland spillede også forrygende sidste år. Så det er ikke et stort problem, at de mister to spillere på shooting guard positionen.

KCP er en klar opgradering, fordi han både er godt skydende fra treeren og samtidig er et defensivt våben. Det har Barton og Morris ikke været på nogen måde, og Nuggets mangler virkelig noget på den front. KCP snittede sidste år 13,2 point, 3,4 rebounds og 1,1 steals, samtidig med at han skød 36% fra treeren.

Nuggets gav altså to af deres spillere væk, der har været en del af deres omklædningsrum i adskillige år. Men igen fik de en bedre spiller, som også har været en del af en vindende kultur hos Lakers. Derudover tilføjer de også endnu en skytte, som kan være et mål for Jokics nøjagtige afleveringer.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne