fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Denver Nuggets vinder NBA-mesterskabet – Jokic er finalernes MVP

Denver Nuggets overvinder MIami Heat i kamp fem og vinder dermed deres første NBA-mesterskab nogensinde, anført af deres superstjerne Nikola Jokic

Foto: fiba.com

Sekunderne triller ned, og den største hæder i basketball er på vej til at blive en realitet for første gang i Denver.

Alligevel holder deres superstjerne som altid roen. Han går straks hen til Miami Heats bænk og takker af for en serie, der har udødeliggjort ham. Ydmyg, rolig og trækker ikke engang på smilebåndet.

I interviewet kort efter starter han ud med at rose sine modstandere. Da han endelig bliver spurgt ind til, hvordan det føles at være NBA-mester svarer han kort:

“Det er godt. Det er godt. Jobbet er klaret, vi kan tage hjem nu”.

Det er først, da han få minutter efter bliver mødt hans brødre, kone og datter, at jokerens smil kommer frem.

Serbiske Nikola Jokic er en anderledes superstjerne, end NBA nogensinde har set før. Både i hans spil på banen og hans udtryk ud af til.

Alligevel kan der ikke længere være tvivl om, at han nu bør betragtes som den bedste spiller i verden. Nu har han også et mesterskab og en MVP i finalerne, der kan bakke op om det.

Denver Nuggets vandt nemlig natten til tirsdag efter en dramatisk og tæt afslutning kamp fem i serien mod Miami Heat. Derfor vinder de serien 4-1 og er NBA’s mestre i 2022/23-sæsonen.

En fantastisk triumf for Denver Nuggets, der aldrig før har vundet et mesterskab i NBA. De var selvfølgelig anført af finalernes MVP, Nikola Jokic, men den ydmyge serber ville være den første til at sige, at det var en holdpræstation.

Jamal Murray viste tydeligt, at han er en fantastisk spiller, der udgør en vigtig halvdel af en fremragende duo med Jokic. Aaron Gordon og Michael Porter Jr. havde også begge et flot slutspil, og spillede en afgørende rolle.

Rollespillerne har igennem hele sæsonen også præsteret, hvor man her særligt kan fremhæve Bruce Brown, Kentavious Caldwell-Pope, Jeff Green og Christian Braun.

Til at få hele puslespillet til at gå op og dirigere mandskabet har Michael Malone vist sig som en fremragende træner.

De vil allesammen få deres ring og skrive sig ind i historiebøgerne som NBA-mestre.

Det bliver også slutningen på en forrygende sæson, hvor det nok også var det rigtige hold, der i sidste ende vandt.

(Se herunder øjeblikket, hvor Denver Nuggets vinder mesterskabet)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Dallas Mavericks

Sæsonen i NBA skydes i gang i nat, og i den forbindelse har Fullcourts NBA-redaktion kommet med deres forudsigelser af holdenes placeringer i Western...

Boston Celtics

Ventetiden er ovre. Verdens bedste basketballliga er tilbage fredag, hvor Boston Celtics og Denver Nuggets mødes i Abu Dhabi.

NBA

Den tidligere Defensive Player Of The Year Dikembe Mutombo er gået bort i en alder af 58 år.

NBA

Den tidligere MVP Derrick Rose indstiller karrieren efter 15 sæsoner i NBA.

Analyser

Nuggets-guarden sikrer sig 208 millioner dollars over fire sæsoner, men beslutningen kan have fatale konsekvenser for dybden på holdet.

Boston Celtics

Franske Evan Fournier vender retur til Europa efter mere end et årti i USA, hvor han spillede for fem forskellige klubber.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...