fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Den store effekt af karantæner i store sportsbegivenheder

Udgivet i samarbejde med vores samarbejdspartner. 

Der er næppe noget, der kan ryste et godt hold, end når en af de absolutte profiler må sidde over. I professionel sport er der mange faktorer, der spiller ind på truppen. Skader er en af de mest frygtede hændelser, da en alvorlig skade kan betyde fravær af vigtige spillere over længere tid. Derudover er sygdom også en faktor, man holder væsentligt øje med. Spillerne er på særlige diæter og passer generelt godt på helbredet. En tredje ting, der imidlertid også kan forvolde fravær i truppen, er karantæner. Det er ikke altid den mest hårdtarbejdende spiller, som må sidde over med karantæne. De absolutte motorer på et basketballhold, eller de fine og vigtige spilfordelere på et fodboldhold kan også løbe ind i karantæner. Vi ser her på effekten af karantæner hos de store hold i sportsverden.

Karantæner kan læses direkte i odds sætningen

Kender man bare lidt til betting verden, ved man, hvad en karantæne kan betyde for det pågældende odds i kampen. Er der tale om en karantæne til en særligt vigtig spiller, er effekten blot endnu mere tydelig. Når et hold rammes af en karantæne til en nøglespiller, vil det omgående kunne ses i form af en øjeblikkelig ændring i odds på den pågældende kamp. En karantæne til en vigtige angriber i fodbold påvirker ikke blot oddset på det pågældende hold, han eller hun spiller på. Det vil også kunne påvirke odds i oddsmarkeder som for eksempel over/under målspil og ciffertips, alene fordi bookmakerne her forventer, at kampbilledet bliver et helt andet. Man forventer af naturlige årsager færre mål, når en vigtig topscorer sidder over med karantæne.

Karantæner kan have vidt forskellige baggrunde

Karantæner er en del af sport uanset, hvilken sportsgren man kigger på. En af de absolut hyppigste årsager til karantæner er baggrund af for hårdt spil. I fodbold leveres der gule kort og røde kort, der akkumulerer karantæner. Men karantæner kan også blive udstedt af klubberne selv uden, at spilleren nødvendigvis er blevet straffet med karantæne af sportsforbundet for hårdt spil. Hvis en spiller har opført sig uacceptabelt uden for banen, vil træner og klubledelse kunne påføre spilleren en disciplinærstraf, der sender spilleren udenfor på ubestemt tid. Karantæner af den karakter har man blandt andet set, når sportsudøvere har trodset klubbens etiske linjer. Eventuelt i form af manglende fremmøde til træning, eller hvis den enkelte spiller har været lidt for ivrig med fest og byture.

Karantæner kan have vidtrækkende konsekvenser i fodbold

Fodboldhold er ekstra sårbare overfor karantæner, når de tildeles de absolut vigtigste spillere. Der er naturligvis 10 andre spillere på et fodboldhold, men visse spillere har så stor en betydning på holdet, at de ganske enkelt er uvurderlige. En af de største karantæner hos en af fodboldverdens mægtigste spillere tilfaldet portugisiske Cristiano Ronaldo, da han spillede for Real Madrid.

I sommeren 2017 blev Cristiano Ronaldo udvist fra Super Cup finalen mod Barcelona. Karantænen var til at leve med, da et to gule kort kun giver en spilledages karantæne. Problemet opstod imidlertid, da Cristiano Ronaldo i vrede valgte at skubbe til dommeren i kampen.

Hvad der til at begynde blot var en spilledages karantæne blev efterfølgende rundet op med fire ekstra spilledages karantæne således, at Cristiano Ronaldo i alt fik 5 spilledages karantæne. Da karantæner i fodbold kan overføres fra cup til liga, betød det, at Real Madrid måtte undvære den portugisiske topscorer i de 5 første kampe i ligaen. Real Madrid vandt kun 2 af de 5 første kampe uden Ronaldo i starten af den nye sæson. Real Madrid endte med at levere den ringeste ligapræstation i flere år og sluttede sæsonen på tredjepladsen.

Karantæner i basketball kan også have enorm betydning

Der gives også karantæner i basketball. En af de absolut største basketball-turneringer i verden er den amerikanske NBA. Her fik Tyreke Evans i 2019 en karantæne på intet mindre end tre år. Han vendte først tilbage i 2022, da han havde afsonet karantænen. Evans’ karantæne beroede på en dopingdom, som man naturligvis slår hårdt ned på i elitesportsverden.

Seneste eksempel på en større karantæne i NBA, så man for få dage siden, da Golden State Warriors Draymond Green var impliceret i et håndgemæng i kampen mod San Francisco. Det har kostet Green en fem spilledage lang karantæne samt en klækkelig bøde.

Karantæner i andre sportsgrene

Det er ikke kun fodbold og basketball, der påvirkes af karantæner. Mange andre kontaktsportsgrene opererer ligeledes med karantæner. Ishockey er en hård fysisk sport og byder derfor også ofte ind med mange karantæner til de respektive spillere. Men også håndbold har karantænesystemer, der kan påvirke et hold radikalt.

Skrevet af

Denne profil bruges til at skrive indlæg fra gæstebloggere, eller til at promovere artikler fra samarbejdspartnere. Indholdet er derfor ikke altid 100% rettet mod basketball.

Andre artikler med dette emne