fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Danmark tager sølv med hjem fra U18 EM

Det danske U18 herrelandshold måtte nøjes med sølvmedaljer, da de søndag aften blev besejret i EM-finalen af Sverige med cifrene 66-79. Danmark spillede alt i alt en flot turnering og havde to spillere på turneringens All Star-hold.

Foto: fiba.basketball

Selvom oprykningen til division A var sikret for de to mandskaber, var der stadig lagt op til et spændende ærkefjende-brag mellem Danmark og Sverige i kampen om det europæiske U18-mesterskab i division B.

Desværre for de danske drenge endte det med et nederlag på 66-79. Sverige er dermed vindere af EM U18 division B, mens Danmark måtte tage til takke med sølvmedaljer.

Sveriges Elliot Cadeau dominerede i første halvleg – danskerne kæmpede med skarpheden i angrebet

I løbet af første periode bølgede spillet frem og tilbage mellem de to skandinaviske mandskaber. Danskernes til tider manglende hjælpeforsvar førte til nemme Svenske scoringer. Danskerne havde også især svært ved at holde styr på Sveriges guard Elliot Cadeau, som alene i 1. periode scorede 11 point. Cadeau brillerede med scoringer både i feltet, fra mellemdistancen og 3-pointslinjen.

Samtidig havde danskerne problemer med at bryde igennem Sveriges pressende og agressive forsvar, men kunne med et minut tilbage udbygge en 13-10-føring. Det skete på baggrund af glimrende præcision bag 3-pointslinjen fra Tobias Jensen, Sharif Barfi og Tobias Mønsted. Denne føring holdt dog ikke længe, da svenskerne herefter gik på et 8-0 run, der blev afsluttet med en buzzer-beater treer fra svenske Nils Fasasi, assisteret af Elliot Cadeau.

I starten af anden periode havde Danmark mere held med at komme i feltet, som udmøntede sig i flere ture på straffekastlinjen. Det højtpressende svenske forsvar begyndte dog at skabe turnovers og pressede treere fra danskerne, der ikke havde den samme præcision som i kampens første ti minutter.

Det førte til nemme scoringer i den anden ende, hvorfor Danmark måtte gå til halvleg bagud med 27-36. De 27 point var danskernes lavest scorende halvleg gennem hele turneringen.

Danskerne formåede ikke for alvor at bryde den svenske defensiv

Hvis danskerne skulle vinde EM-finalen ville det kræve ændringer – især i angrebsspillet, som i første halvleg blot rystede 27 point af sig.

Derfor kom danskeren bragende ud til anden halvleg og med en virkelig høj intensitet. Det førte til fejl fra svenskerne, og danskerne kunne nu begynde at falde tilbage på det hurtige spil, som de har været så succesfulde med igennem hele turneringen.

Men ligesom i første halvleg var det svært at holde Elliot Cadeau i skak. Den danske defensiv forsøgte at rotere i opdækningen for at lukke ned for det svenske stjerneskud, og Cadeau blev også double-teamet op til flere gange, men Cadeau spillede en fremragende finale til Danmarks uheld.

Bortset fra få perioder var et af kampens væsentligste temaer den manglende danske skarphed i den offensive ende, hvor de skød blot 36 % fra gulvet og 25 % fra treeren, hvorimod Sverige skød henholdsvis 44 % og 36 %.

De missede skud, som ofte opstod på grund af Sveriges intense forsvar, førte til flere og flere svenske fastbreaks, der blev konverteret til nemme scoringer og frie skud fra distancen.  Historien var den samme i fjerde periode, hvor svenskerne kunne udbygge føringen til 53-67 med fem minutter igen.

Elliot Cadeau var her, der og alle vegne, og danskerne formåede aldrig at finde opskriften på at lukke ned for den svenske guard, lige undtagen Simon Schwartz som havde et spektakulært blok på ham halvvejs inde i fjerde periode. Cadeau og svenskerne viste tænder, men de danske vikinger smed aldrig håndklædet i ringen. ¨

Med to et halvt minut tilbage ramte Tobias Jensen et skud fra distancen til stillingen 60-69, hvilket gav ekstra tro på tingene. Men med så kort tid tilbage var det svært for danskerne at fuldende comebacket.

Sverige besejrede Danmark med cifrene 66-79. Sveriges Elliot Cadeau leverede en utrolig præstation og var kampens topscorer med hele 36 point. Han noterede sig derudover for fem rebounds, fire assists og fire steals og skød 73 % fra gulvet.

Danmarks bedste mand var Tobias Jensen, der lavede 22 point, tog ni rebounds og fire steals.

Bedste præstation siden 2011

Selvom danskerne måtte kigge op på svenskerne som stod øverst på podiet, er det den bedste præstation fra et dansk U18 landshold siden 2011, hvor holdet også rykkede op i division A. Marqus Marion og Tobias Jensen som har været de bærende spillere i turneringen, formåede også at komme på All-Star holdet. Du kan gense kampen og se stats her.

Det kvindelige U18 landshold har også været afsted til EM. De har dog haft en svær turnering og tabte deres sidste kamp om 15. pladsen til Ukraine. Stats og videosø fra deres kampe kan findes her.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...