Copenhagen Basketball taber igen efter endnu en flot første halvleg

Team FOG Næstved hentede fredag aften en sikker sejr på udebane mod Copenhagen Basketball, da de var et smut forbi Nørrebrohallen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Fredag aften gæstede Team FOG Næstved Nørrebrohallen, da Copenhagen Basketball inviterede indenfor i et opgør, hvor begge hold skulle forsøge at komme tilbage på sejrskurs, efter begge mandskaber tabte til Randers Cimbria i hver deres seneste kamp.

Forskellen på Pro A og Pro B

Efter en hektisk start på kampen med en håndfuld brændte skud kom de to holds kaptajner i fokus på godt og ondt. Philip Hertz fik sin anden fejl kort inde i første quarter, og kom ud på bænken at sidde, mens Nicklas Jønsson omvendt kunne bringe hjemmeholdet foran 8-4.

Næstved lod sig midlertidigt ikke slå ud og efter flere gode offensive sekvenser, og et par straffekastscoringer fra Samuel Idowu i slutningen af perioden, var gæsterne inden for en enkelt scoring af hjemmeholdet.

Fra anden quarters start skruede Næstved op for tempoet og efter et monster dunk fra DeAndre Abram stod kampen lige med stillingen 20-20. Derfra stod der Alante Fenner på alt udebaneholdet foretog sig offensivt, og efter tre 3-pointsscoringer fra sydsjællændernes topscorer, lignede det et Næstved hold, der for alvor skulle til at trække fra.

Men Copenhagen Basketball har en af ligaens bedste scorer under kurven i form af Patrick Burke, og københavnerne formåede at sætte den store center flot i scene ved flere lejligheder.

Patrick Burke fik dog stor hjælp fra hans amerikanske center kollega, Tyler Creammer, der efter et par minutter på bænken i anden quarters begyndelse, kom ind og dominerede i low-posten, hvorfra han flere gange blev sendt på straffekastlinjen og til sidst endte som halvlegens topscorer med 15 point. De flotte præstationer fra de to amerikanere og kaptajn Nicklas Jønsson resulterede i en helt lige pausestilling på 37-37.

Fra tredje quarters begyndelse forsøgte Næstved i højere grad end i første halvleg, at sprede spillet endnu mere ud. Fem minutter inde i quarteren begyndte taktikken at give pote, hvor Jarrell Spellmann med et skrald af et dunk kunne give udebaneholdet deres først 10-pointsføring efter et par scoringer fra distancen af Jahmal Jones og Esben Reinholt.

Copenhagen svarede kort efter igen, hvor Frederic Filsoof for en stund vågnede op til dåd og efter et lækkert steal kunne reducere Næstveds forspring, før kampen definitivt blev afgjort i fjerde quarter.

Fjerde quarter blev for alvor præget af mange turnovers fra Copenhagen, som Næstved lukrerede hæftigt på. Næstved vandt fjerde quarter 5-23 og viste for alvor forskellen på Pro A og Pro B, hvor de lykkedes med et aggresivt pres og dobbelt-team af Copenhagens boldholder, der førte til mange fejlafleveringer.

Næstved kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret med cifrene 57-83.

Bedre kontrol over Burke og Creammer

Efter kampen forklarede Esben Reinholt, at en af nøglerne til sejr, var at Team FOG Næstved fik bedre styr på Copenhagens to big men.

“Vores gameplan var den samme hele kampen igennem, men vi får lidt bedre styr på de store spillere, som var rigtig gode i første halvleg, men som vi får kontrolleret efter pausen. Vores spil er rigtig godt når vi kommer ud at løbe og aflevere bolden”, fortalte den rutinerede shooting guard til Fullcourt efter kampen.

Næste gang de to mandskaber skal i kamp bliver først efter Danmarks to landskampe mod henholdsvis Tjekkiet og Lithauen.

Se andre spændende artikler