fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Chris Lykes sænker BK Amager i sidste sekund

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Foto: MJ Horsens

Lørdag aften var der basketball fra Basketligaen på programmet, da BK Amager tog imod Horsens IC. De fremmødte tilskuere i Amagerhallen fik drama for alle pengene, da kampens skulle afgøres i allesidste sekund.

Horsens IC’s topscorer, Chris Lykes, scorede en vaskeægte buzzer-beater til kampens resultat 87-89 til gæsterne, der dermed kunne rejse tilbage til Jylland med en sejr i bagagen.

Kampens topscorer blev hjemmeholdets Mitch Ray Pelissier, der noterede sig for 30 point, mens det for gæsterne blev det Chris Lykes, der stod for 25 point.

Christian Anthony Keeling gjorde sin debut for Horsens IC, efter han for nylig blev præsenteret i klubben. Det kan du læse om her:

Svingende første halvleg blev til Horsens-føring

Det var dagens hjemmehold, BK Amager, der skød kampen i gang med den første scoring. Denne stod Mitch Ray Pelissier, da han opsatte sit trepointsforsøg til tre point. Hos gæsterne fra Horsens var det Koch Bar, der stod for den første scoring til 3-2.

Den resterende del af første periode var domineret af Horsens IC, der bragte sig foran kort efter ved en trepointsscoring af Frederik Rungby, og herefter så de sig ikke tilbage.

Deres føring blev stille og roligt udbygget jo længere ind i kampens første periode, vi kom, og da perioden var færdigpsillet, var stillingen 23-29 til gæsterne, der ellers var foran 16-27 med to minutter tilbage af perioden.

I anden periode lykkedes det BK Amager at komme tæt på, da de midtvejs i perioden ved en scoring af Oscar Quackenbush kom op på 35-37, og dermed var forspringet barberet ned til blot to point.

Horsens IC gav den herefter gas, og de kunne gå til halvleg foran med ni point, da stillingen var 43-52.

Chris Lykes viste sit værd

Tredje periode foregik i grove træk på samme måde som de foregående perioder, og Horsens kørte på cruise-control, og det lignede den forventede sejr til det Østjyske-tophold.

Men BK Amager ville det anderledes, og de var ikke klar til at give op uden kamp.

Tredje periode endte med 22-21 til hjemmeholdet – stillingen var dermed 65-73 -, men det store comeback kom først sent i fjerde periode, hvor skæbnen dog var hård ved dem.

Langsomt bed de sig tilbage i opgøret, og det gav for alvor pote med to minutter tilbage af opgøret, hvor Mitch Ray Pelissier sendte hjemmeholdet foran for første gang siden 3-0, da han satte to point på tavlen til stillingen 83-82. I det efterfølgende angreb scorede selv samme Pelissier to point mere, og hjemmeholdet var pludselig oppe med tre point.

Chris Lykes og Frederik Rungby sendte i fælleskab Horsens-mandskabet foran 85-87, inden Jordan Johnson udlignede til 87-87.

Her viste Chris Lykes hvorfor, han er i snakken om at blive MVP i dette års Basketliga, da han tog sagen i egen hånd og i kampens døende sekund sendte en svær scoring i kurven til slutstillingen 87-89, og BK Amager måtte se sig slået i allersidste sekund på trods af et flot comeback.

Efter lørdagens resultater er Horsens på 28 point sammen med både Team FOG Næstved, Bakken Bears og Randers Cimbria. Vi har en yderst tæt Baksetliga i år.

 

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...