Chris Lykes sænker BK Amager i sidste sekund

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Lørdag aften var der basketball fra Basketligaen på programmet, da BK Amager tog imod Horsens IC. De fremmødte tilskuere i Amagerhallen fik drama for alle pengene, da kampens skulle afgøres i allesidste sekund.

Horsens IC’s topscorer, Chris Lykes, scorede en vaskeægte buzzer-beater til kampens resultat 87-89 til gæsterne, der dermed kunne rejse tilbage til Jylland med en sejr i bagagen.

Kampens topscorer blev hjemmeholdets Mitch Ray Pelissier, der noterede sig for 30 point, mens det for gæsterne blev det Chris Lykes, der stod for 25 point.

Christian Anthony Keeling gjorde sin debut for Horsens IC, efter han for nylig blev præsenteret i klubben. Det kan du læse om her:

Svingende første halvleg blev til Horsens-føring

Det var dagens hjemmehold, BK Amager, der skød kampen i gang med den første scoring. Denne stod Mitch Ray Pelissier, da han opsatte sit trepointsforsøg til tre point. Hos gæsterne fra Horsens var det Koch Bar, der stod for den første scoring til 3-2.

Den resterende del af første periode var domineret af Horsens IC, der bragte sig foran kort efter ved en trepointsscoring af Frederik Rungby, og herefter så de sig ikke tilbage.

Deres føring blev stille og roligt udbygget jo længere ind i kampens første periode, vi kom, og da perioden var færdigpsillet, var stillingen 23-29 til gæsterne, der ellers var foran 16-27 med to minutter tilbage af perioden.

I anden periode lykkedes det BK Amager at komme tæt på, da de midtvejs i perioden ved en scoring af Oscar Quackenbush kom op på 35-37, og dermed var forspringet barberet ned til blot to point.

Horsens IC gav den herefter gas, og de kunne gå til halvleg foran med ni point, da stillingen var 43-52.

Chris Lykes viste sit værd

Tredje periode foregik i grove træk på samme måde som de foregående perioder, og Horsens kørte på cruise-control, og det lignede den forventede sejr til det Østjyske-tophold.

Men BK Amager ville det anderledes, og de var ikke klar til at give op uden kamp.

Tredje periode endte med 22-21 til hjemmeholdet – stillingen var dermed 65-73 -, men det store comeback kom først sent i fjerde periode, hvor skæbnen dog var hård ved dem.

Langsomt bed de sig tilbage i opgøret, og det gav for alvor pote med to minutter tilbage af opgøret, hvor Mitch Ray Pelissier sendte hjemmeholdet foran for første gang siden 3-0, da han satte to point på tavlen til stillingen 83-82. I det efterfølgende angreb scorede selv samme Pelissier to point mere, og hjemmeholdet var pludselig oppe med tre point.

Chris Lykes og Frederik Rungby sendte i fælleskab Horsens-mandskabet foran 85-87, inden Jordan Johnson udlignede til 87-87.

Her viste Chris Lykes hvorfor, han er i snakken om at blive MVP i dette års Basketliga, da han tog sagen i egen hånd og i kampens døende sekund sendte en svær scoring i kurven til slutstillingen 87-89, og BK Amager måtte se sig slået i allersidste sekund på trods af et flot comeback.

Efter lørdagens resultater er Horsens på 28 point sammen med både Team FOG Næstved, Bakken Bears og Randers Cimbria. Vi har en yderst tæt Baksetliga i år.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.