fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre efter intens finale

Bakken Bears er pokalmestre efter en hæsblæsende kamp, hvor Horsens IC var tæt på at levere et comeback i anden halvleg. Bjørnene vandt kampen med cifrene 80-89.

Forum Horsens dannede lørdag eftermiddag rammen om årets pokalfinale på herre- og damesiden. I damefinalen stod Hørsholm 79ers overfor Værløse Blue Hawks – et opgør, som Hørsholm trak sig sejrrigt ud af.

I herrefinalen stod De Gule fra Horsens IC overfor et selvtillidsfyldt Bakken Bears-mandskab, der i onsdags spillede sig i kvartfinalen i FIBA Europe Cup for tredje år i træk.

Forventningerne til herrefinalen var tårnhøje. Senest de to rivaliserende danske giganter mødtes var i Basketligaen, hvor Bakken Bears fik sig en overbevisende sejr på hele 33 point. Der var derfor en revanche at hente for Horsens IC, der ligeledes skal forsøge at forsvare deres titel som pokalmestre. Forum Horsens var nærmest fyldt og stemningen var i top.

Darboe og Diouf viser vejen for Bakken

Bakken Bears kom ud til kampen som lyn og torden. Der var fart på, og Bakken forsøgte ihærdigt at få lov til at spille, som de gerne ville – hvilket de også lykkedes.

Aarhusianernes Michel Diouf var brandvarm i kampens første ti minutter. Den langlemmede bjørn stod for ni af Bakkens første 12 point og viste vejen sammen med Adama Darboe, der åbnede sin scoringskonto og kampen med en treer. De to bjørne stod tilsammen for Bakkens første 18 point. Horsens IC haltede lidt efter, men formåede nogenlunde at følge med Bakken, der skød høje procenter.

Horsens IC var uskarpe, og Roberto Gallinat, en af de absolutte stjerne på Horsens-mandskabet, kom ikke rigtigt igang med sin vanlige pointproduktion. Gallinat kom ikke på scoringstavlen i hele første første halvleg. Dog er det værd at nævne, at amerikaneren kun spillede få minutter.

Første periode sluttede med en buzzer beater fra HIC-veteranen, Vedran Borovcanin. Stillingen efter kampens første ti minutter var 18-28.

Bjørnene var brandvarme fra trepointsland

Bakkens gode spil fortsatte i anden periode, og Michel Diouf fortsatte ligeledes med de gode takter. Diouf startede ud med at skyde fire for fire fra treeren og spillede alt i alt en sublim første halvleg. Mens Bakken Bears havde stor succes med deres pointproduktion, missede Horsens IC mange skud, hvoraf størstedelen af de missede skud kom fra bag trepointslinjen.

Med fem minutter tilbage af anden periode var Bakken foran med 20 point, og Horsens IC´s forhåbninger om en back-to-back pokalturneringssejr begyndte at se sort ud. Bakken spillede suverænt godt til stor frustration hos Horsens-spillerne. De forsvarende danske mestre skød imponerende 73%  fra treeren i første halvleg.

HIC fik skrabet fem point af Bakkens føring, så Steffen Wich og bjørnebanden kunne gå til pause foran med 15 point.

Bakken Bears trak det længste strå og er pokalmestre

Bears indtog halvgulvet i anden halvleg komfortabelt foran, men føringen smuldrede lidt efter lidt. Bakken spillede en skidt tredje periode, hvorimod Horsens IC kæmpede for at lave et comeback. Horsens-holdet leverede en mandfolkeindsats anført af Vedran Borovcanin, der gjorde en god figur i tredje periode, hvor han scorede 11 point. De Gule vandt tredje periode med fire point, og de fremmødte Horsens IC-fans var forhåbningsfulde om et comeback.

HIC pressede på, og på et tidspunkt kom Bakkens føring helt ned på fire point. Fansene på lægterne var højlydte i begge lejre, og stemningen i Forum Horsens var i top. Horsens havde i den grad momentum i fjerde periode, og der var spænding til det sidste.

Med ti sekunder tilbage af fjerde periode var kampen definitivt. Sejren var i hus for Aarhus-mandskabet. Bakken Bears vandt kampen 80-89. Kampens topscorer var Michel Diouf med 26 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.

Bakken Bears

En ny sæson er lig med en ny start for holdene i Basketligaen. En ny start betyder også, at sæsonpremieren oftest byder på flere...

Bakken Bears

Forhåndsfavoritterne til mesterskabet, Bakken Bears, tager imod BC Copenhagen, når begge mandskaber spiller deres første kamp i den nye sæson af Basketligaen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits slap afsted med en sejr over Horsens IC, der gæstede svendborgenserne torsdag aften. De vandt kampen 80-77.

Basketligaen

To af ligaens tophold møder hinanden i første runde af Basketligaen. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC i en af torsdagens Basketligaen-opgør.

Basketligaen

Den tidligere landsholdscenter, Sami Eleraky, har fundet sin nye arbejdsgiver. Han skal i den kommende spille i Basketligaen, hvor han er blevet en del...

Basketligaen

Roberto Gallinat, der spillede for Horsens IC i 2019/20-sæsonen, skifter til græske Aris BC Thessaloniki.