fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

NCAA Preview for sæsonen 2013/2014

Sæsonen startede officielt fredag d. 8 november 2013 med både Andrew Wiggins og Jabari Parker i hovedrollerne. Efter sidste års vindere af NCAA (Louisville Cardinals), har der været en masse spændende tilføjelser på de respektive rosters.

Her er et preview af 2013-2014 sæsonen i NCAA.

Top 5 hold til at tage titlen:

1. Kentucky Wildcats

Efter en skuffende sidste sæson der bød på en skadet topspiller og turmult på holdet, har den legendariske Coach Calipari & Co. Rejst sig og er nu klar på at genvinde titlen som de sidst vandt i 2012. Wildcats har forbedret sig markant med talent som The Harrison Twins, Julius Randle, James Young, Dakari Johnson og Marcus Lee. Kentucky har derimod mistet alt-muligt manden Kyle Wiltjer som der har skiftet Kentucky ud med Gonzaga. Wildcats er en af top favoritterne til at tage titlen med alle deres freshmen og deres massive talent de allerede har på holdet fra sidste sæson så som Alex Poythress & Willie Cauley-Stein.

Top spiller: Julius Randle, PF

Julius Randle, 18, er en ekstremt spændene spiller man skal holde et tæt øje med i gennem sæsonen. Han var ranked (#1) som den bedste PF i High School. Julius er en styrke inside og har et højt loft. Julius er en McDonalds All-American og er en af spids kandidaterne til at tage titlen som årets spiller i NCAA.

Hold øje med: Willie Cauley-Stein

Willie Cauley-Stein, 20, er en spiller der virkelig kan overtage Nerlens Noel’s rolle som en defensiv dominans, lidt ligesom han gjorde sidste sæson da Noel blev skadet. Nu er det Willie der skal vise at han er moden nok til at spille i start 5’eren og samtidigt holde freshmen Dakari Johnsen bag ham i rotationen.

2. Michigan State Spartans

Michigan havde en udmærket sæson i 2012-2013 men, efter et nederlag i sweet 16 runden imod Duke endte sæsonen uden final four bold, som mange havde regnet med. De har stadig kernen i Gary Harris og Adreian Payne som var frygtindgydende sidste sæson. De har også en solid Point Guard i Keith Appling som man forventer en break-out sæson af. Spartans har ikke været så aktive i deres erhverve freshmen, dog har de samlet en yderst interessant tysk-amerikaner ved navn Gavin Schilling op på holdet.

Top spiller: Gary Harris, SG

Gary Harris, 19, er en spiller alle forventede ville erklære sig til draften i 2013. Det mente Harris ikke at han skulle da han ville vende tilbage til skolen med håb om et mesterskab i 2014. Gary har et utrolig højt loft og kan udvikle sig til en elite scorer. Gary har en lys fremtid i møde og det viser hans awards også (Big Ten freshmen of the year, All big ten second team)

Hold øje med: Adreian Payne, PF/C

Adreian Payne, 22, Bliver spændene at følge i hans sidste sæson som en Spartan. År for år har han forbedret sig gevaldigt og man forventer virkelig meget af ham i år da der er mange gode, store drenge i NCAA. Adreian ser i mange eksperters øjne ud til at være et late first round pick.

3. Louisville Cardinals

Cardinals havde en vidunderlig sæson i 2012-2013, som endte med et NCAA mesterskab. Nu ville de gøre alt hvad der står i deres magt, til at lave en gentagelse og vinde endnu et mesterskab. Med afgang til Dieng og Siva, er der 2 nye startere på holdet. Chris Jones er den nye PG og Stephan van Treese bliver rykket op til C pladsen. Russdiculousness kan vi stadig forvente en masse af eftersom han afslog NBA draften for at tage sit senior år.

Top spiller: Russ Smith, SG

Russ Smith, er en eksplosiv scorer som var en af nøglespillerne bag sidste sæsons mesterskab. Forvent at han får flere skud og point i denne sæson. En combo guard med en scorer mentalitet som Russ ville gerne slutte sin college karriere på toppen.

Hold øje med: Montrezl Harrell. SF/PF

Montrezl Harrell,19, er en spiller man forventer en del af i Louisville. Han er en god rebounder og med hans 203cm kan han både spille small og power forward på college-plan. Mange eksperter forventer en stor sæson fra Montrezl.

4. Duke Blue Devils

Efter at tage sit hold hele vejen til Elite 8 i NCAA, graduerede Ryan Kelly og Seth Curry. Nu er der en ny super stjerne i Duke og han hedder Jabari Parker. Jabari er blevet fulgt af samtlige scouts, hele hans karriere og da han valgte Duke som skole blev Coach K en lykkelig mand. Sammen med mississippi state transferen Rodney Hood udgør de en livsfarlig duo. I Rasheed Sulaimon forventer man en solid 6th man der kan komme ind og scorer.

Top spiller: Jabari Parker, SF

Jabari Parker, 18, ser rigtig godt ud efter sine 2 første kampe som college spiller. Han kan scorer på mange måder og er god på glasset. Forsvars spillet er også udmærket. Han ser ud til at få en vidunderlig sæson og til at belønne et Tank-NBA hold. Dog også en af favoritterne til årets spiller i NCAA. Højst sandsynlig en one-and-done.

Hold øje med: Rodney Hood, SG/SF

Rodney Hood, 21, der sidst spillede college bold for Mississippi State. Kommer til duke for at forbedre hans chance for at blive draftet og for at forbedre hans chancer for et NCAA mesterskab. Det bliver spændende at følge en spiller med så flot et skud som Rodney Hood.

5. Kansas Jayhawks

Kansas er et hold der lige har sagt farvel til Ben McLemore som tog sine talenter til NBA. Det gjorde plads til en ny Jayhawk stjerne ved navn Andre Wiggins.

Wayne Shelden er en anden spiller der er værd at lægge mærke til som der også en spiller med eksplosivt offensive egenskaber. Kansas er en outsider til mesterskabet,

Topspiller: Andrew Wiggins, SG/SF

Andrew Wiggins, 18, Den mest hyped spiller siden LeBron gik i high school. Andrew er en spiller med så utrolig højt et loft, han er så dominerende både offensivt og defensivt. Wiggins er virkelig en fryd for øjnene og for en hver basket elsker. Højst sandsynlig en one-and-done og en fremtidig NBA stjerne.

Hold øje med: Joel Embiid, C

Joel Embiid, 19, har et wingspan (7,5) der får modstanderen til at tænke sig to gange før de angriber kurven. Joel har spillet sammen med danskeren Christian Benzon i high school og har siden hans high school dage været kendt for hans forsvar og inside spil. Joel er i øvrigt fra Cameroon.

Andre spillere der er værd at holde øje med:

Marcus Smart, 19, PG, Oklahoma State cowboys.

En utrolig alsidig PG med et scorings touch. Muligvis NCAA’s bedste PG. Tog USA U19 hold til guld ved VM i Tjekkiet, 2013.

Doug McDermott, 21, SF/PF, Creigthon Bluejays.

En senior der ville give det sidste han har for at tage titlen i NCAA. Var inviteret til USA mini camp med Marcus Smart som de eneste college spillere i campen. (resten spiller i NBA)

Aaron Gordon, 18, SF/PF, Arizona Wildcats.

Aaron er en eksplosiv spiller som minder meget om Blake Griffin. Han er dog kun 6-8 så mange scouts mener at han er for lav til at spille PF i NBA. Blev MVP ved U19 VM, 2013.

Sam Dekker, 19, SF, Wisconsin Badgers.

Sam er sophmore og Wisconsin forventer at han tager dem til PO, efter han blev udnævnt på all-Big ten freshmen holdet.

(Foto: SportsAngle.com)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne