fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

Dette gik du glip af

Collegebasket er tilbage, med masser af spændende historier

Foto: Totalsport - Flickr

Så er ventetiden endelig fordi, for mange collegebasketball fans. Åbningsdagen bød på ikke mindre end 126 kampe, inklusive alle 25 hold rangeret i AP Top 25, hvilket ifølge ESPN Stats & Information var første gang nogensinde, at det er sket.

 

Spillere vi må vente på

Vi fik desværre ikke alle førsteårsspillere at se i nattens kampe. Der var mindst fem potentielle NBA-draft-lotteri spillere, der sad ude. Førsteårsspilleren fra Arkansas’ Nick Smith Jr., Duke’s Dereck Lively II og Dariq Whitehead, Villanovas Cam Whitmore og UCLA’s Adem Bona. Fire af de fem missede mandagens kampe på grund af en skade, mens Bona sad ude grundet berettigelsesproblem med NCAA. Han forventes dog at spille med i deres næste kamp på fredag, imod Long Beach State.

 

Debut til nye trænere

Det er nye tider hos Duke og Villanova, der begge måtte sige farvel til henholdsvis Mike Krzyzewski og Jay Wright sidste år.

Jon Scheyer og Duke slog Jacksonville, 71-44 uden Dereck Lively og Dariq Whitehead. Kyle Neptune og Villanova vandt 81-68 over La Salle, ligeledes uden deres stortaltent i Can Whitmore.

 

Scheyer, der spillede under Krzyzewski, og senere blev en del af holdet som assistenttræner, blev i foråret 2021, udnævnt som træner. Wright forbløffede college-verdenen, da han i april annoncerede, at han ville træde tilbage som træner. Neptune blev hurtigt derefter udnævnt som hans afløser. I modsætning til Scheyer havde Neptune erfaring som træner. Efter at have tilbragt otte år som assistenttræner under Jay Wright, tilbragte han sidste sæson som træner for Fordham. Han førte dem til en 16-16 rekord, hvilket blandt mange var en overraskelse.

 

Keyontae Johnson gør comeback

For første gang i næsten to år vendte Keyontae Johnson tilbage til basketballbanen. Den nye Kansas State spiller havde ikke spillet, siden den 12. december 2020, hvor han kollapsede efter en timeout i første halvleg under Gators’ kamp mod Florida State. Natten til tirsdag startede Johnson i Wildcats’ 93-59 sæsonåbningssejr over UT Rio Grande Valley. Johnson sluttede kampen med 13 points, fire assists og ramte tre skud fra distancen. Johnsons første point kom på et forsøg fra 3-pointslinjen med 13 minutter tilbage af første halvleg.

 

Overraskelserne

Selvom der ikke var nogle top 25 hold, der tabte i der åbningskamp, selvom det var tæt på for TCU, der vandt 73-72. Så var der alligevel nogle prominente hold, der måtte se sig slået, af mindre gode hold. Dette var hold som USC Trojans og Florida State.

Florida State, der ligeledes var anset for at være storfavoritter i kampen, måtte se sig slået af Stetson Hatters i begge halvlege.

USC Trojans tog imod Florida Gulf Coast i mandag til tirsdag, hvor mange havde USC Trojans som store favoritter. Det var et tæt opgør i første halvleg, hvor Trojans var foran med et enkelt points. Men Florida Gulf Coast overtog fuldstændig i anden halvleg. De var på et tidspunkt i kampen foran med ikke mindre end 20 points.

Sophomore Lamar Wilkerson blev den store helt, efter han ramte sin femte 3-pointer med fire sekunder tilbage i kampen mod Oklahoma Sooners. Sam Houston kom tilbage efter at have været bagud med 14 points og vandt kampen 52-51. Sidste gang Oklahoma tabte deres åbningskamp, var tilbage i sæsonen 2003-04.

 

 

Jeg har fulgt med i NBA siden 2013-14 sæsonen. Jeg følger ligeledes med i collegebasket.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er atter blevet kåret som Mountain West Freshman of the Week. Det er fjerde gang i denne sæson, at prisen går...

Kvindebasketligaen

For sjette gang i denne sæson går Atlantic 10 Rookie of the Week-prisen til Laura Ziegler, der har domineret stort på den amerikanske collegescene.