fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Baylor vinder March Madness 2021

Baylor dominerede opgøret mod Gonzaga og kan efter nattens kamp kalde sig mestre. De formåede samtidig at være det eneste hold, der har besejret Gonzaga i denne sæson.

Foto: Flickr - Subzscphotos

Baylor skulle vente 73 år, før de igen kunne stå i en finale ved March Madness. Det lignede ikke, at de ville spilde muligheden for et mesterskab, nu hvor ventetiden havde været så lang.

I nattens kamp mod Gonzaga førte de fra start til slut, og Gonzaga blev aldrig komfortable. Den eneste modstander som Gonzaga ikke kunne slå, blev altså den sidste mulige modstander.

Kampen

Der var ingen tvivl om, at Baylor var mødt op for at spille. Allerede fra starten af kampen, begyndte det allerede at se svært ud for det ubesejrede Gonzaga mandskab. Baylor startede kampen med et run på 9-0. Efter ti minutter stod der så 29-10. Intet virkede for Gonzaga, mens alt virkede for Baylor.

Selvom Gonzaga flere gange kom tilbage i kampen, så kunne de ikke fange Baylor. Den fantastiske Jalen Suggs kom i fejlproblemer tidligt i kampen, og i hans fravær kunne Gonzaga ikke skabe meget offensivt. Han kom dog ind senere, og måtte selv levere 22 points for, at Gonzaga skulle have en chance.

Selvom Gonzaga faktisk skød over 50 procent fra gulvet, så var det bag trepointslinjen, hvor de havde problemer. Her ramte de kun fem ud af 17. Baylor var derimod brandvarme bag trepointslinjen, hvor de ramte ti ud af 23. Det var en af de store grunde til, at Baylor vandt kampen.

Baylor vandt dog kampen ved at rebounde meget bedre end Gonzaga. De havde dobbelt så mange samlede rebounds, og de tog 14 offensive rebounds, hvor Gonzaga kun fik én. De producerede derfor mange flere skud end Gonzaga, som aldrig stod en chance for at komme ind i kampen. 

Jared Butler er klar til NBA

Jared Butler leverede nattens bedste præstation. Gonzaga kunne ikke lukke ham ned, hvilket gjorde, at han sluttede med 22 points, syv assists og fire scoringer bag trepointslinjen. 

Butler så allerede ud som en NBA-spiller i nattens kamp, da han tog alle de rigtige beslutninger og samtidig var ustoppelig. En fantastisk duel mellem ham og Jalen Suggs var lige det, man ønskede som basketball-fan. En duel vi forhåbentligt ikke har set for sidste gang.

Gonzagas historiske run smuldrede for fødderne af dem

Gonzaga var det første hold siden Indiana State i 1979 til at stå i mesterskabs-kampen som ubesejret. Nederlaget til Baylor kom nok som et chok for mange, da Gonzaga var på vej mod titlen som bedste college-hold nogensinde. De kommer til at blive sammenlignet med Kentuckys 2015 hold, som alle regnede skulle være de første siden 1976 til at gå ubesejret hele vejen, men som heller ikke lykkedes med det. 

De er dog stadig et gudsbenådet basketball hold, og vi kommer til at se flere af dem i NBA næste sæson. Jalen Suggs ligner nærmest allerede en All-star, og Corey Kispert passer så godt ind i NBA, at han ikke kan undgå at få succes. 

Turneringens hold

NCAA offentliggjorde efter kampen turneringens hold, som ser sådan her ud:

  • Johnny Juzang, UCLA
  • Jalen Suggs, Gonzaga
  • Jared Butler, Baylor
  • Davion Mitchell, Baylor
  • Drew Timme, Gonzaga

Selvom Oral Roberts røg ud til Arkansas i tredje runde, så synes jeg, at Max Abmas fortjente en plads på holdet. Samtlige fem spillere på listen var dog med i Final Four, og det trækker meget op. Så hvis det er All-1st-March Madness holdet, så er her mit bud på et All-2nd March Madness hold:

  • Max Abmas, Oral Roberts
  • Ethan Thompson, Oregon State
  • Kevin Obanor, Oral Roberts
  • Macio Teague, Baylor
  • Cameron Krutwig, Loyola Chicago

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Internationalt

To kampe, to sejre. Sådan har de første kampe set ud for danske Frida Formann og resten af Colorado-holdet, der nu er blandt de...