fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Portræt af Toronto Raptors’ højtflyvende afrikaner

Bismack Biyombo blev valgt som nummer syv i 2011. Foto: Flickr - Körfubolti

Efter at Toronto Raptors måtte vinke farvel til Jonas Valančiūnas, i kamp tre i serien mod Miami Heat, har deres nye højtflyvende center, Bismack Biyombo taget ansvar som deres nye startende big man. I nat var han en vigtig brik i Toronto-mandskabets avancement til Eastern Conference-finalerne.

Bismack Biyombo er født i det tidligere Zaire, som i dag hedder Congo. Biyombo blev opdaget ved en international turnering i Yemen af den spanske træner, Mário Palma. Lidt mere end et år efter hans opdagelse, debuterede han i den bedste spanske liga i en alder af 18 år.

Læs også: Portræt: Hvem er ham Bobby Portis?

Ved Nike Hoop Summit (red. en kamp hvor de bedste unge spillere mødes) i 2011 formåede den, dengang, 19-årige, Bismack Biyombo at lave en triple-double med 12 point, 11 rebounds og 10 assist, en stat line som kun han har formået. Det var en af disse præstationer der gjorde, at Biyombo blev valgt som nummer syv af Sacramento Kings ved NBA-Draften i 2011.

Biyombo brugte sine første fire år i Charlotte Hornets/Bobcats. Hvilket på mange måde var en blandet oplevelse for ham. Mængden af spilletid var meget svingende og han leverede ikke på samme niveau, som han gjorde i Spanien. Det sidste år i Charlotte blev dog væsentligt bedre, da Al Jefferson blev skadet, hvilket medførte, at Biyombo blev startende center i den sidste halvdel af sæsonen, hvor han næsten snittede en double-double per kamp.

Læs også: Portræt af Kobe Bryant – Vor tids Michael Jordan

Sidste sommer skrev Bismack Biyombo så under med Toronto Raptors. En beslutning som har været velset af Raptors’-fansene. Bismack Biyombo har været en god back-up center for Jonas Valančiūnas, som både har været skadet i den regulære sæson og nu også i slutspillet.

Bismack Biyombo blev som sagt startende center efter, at Jonas Valančiūnas blev skadet i kamp tre. Biyombo har virkelig været en hård hund under kurven hvor han har snittet 12 rebounds pr kamp, hvilket har været det højeste af alle Raptors’ spillerne i denne serie. Bismack Biyombo har udover hans rebounds, også vist sine atletiske evner i form af flotte dunks i denne serie. Du kan se nogle af atletiske kvaliteter nederst på siden.

https://www.youtube.com/watch?v=egKhHJKa79w

Foto: Flickr – Körfubolti.net

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

Utah Jazz overgik alles forventninger i sidste sæson. Lauri Markkanen var lige pludselig verdens bedste basketballspiller, mens Walker Kessler leverede sin bedste 'prime Rudy...

Analyser

Der er sket meget, siden Toronto Raptors vandt mesterskabet i 2019. Sidste sæsons skuffelse resulterede i et farvel til manden, som ledte holdet til...

Analyser

Victor Wembanyama er snyd. Franskmanden er 19 år, 224(!) cm høj og kan både drible, skyde, aflevere og forsvare som en NBA-veteran. Han ligner...