fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Ny træner i New Orleans Pelicans

New Orleans Pelicans har tegnet en fireårig kontrakt med den rutinerede NBA-træner Stan Van Gundy.

Stan Van Gundy er ny cheftræner i New Orleans Pelicans efter at have tegnet en fire årig kontrakt med sydstatsklubben melder adskillige nyhedsmedier. Det er første gensyn med træneren siden han forlod Detroit Pistons i 2017-18 sæsonen, men nu skal han altså træne et ungt stjernespækket hold anført af Zion Williamson og (måske) Brandon Ingram.

Han erstatter daværende cheftræner Alvin Gentry efter fem år, som blev fyret efter fem år på vagten. Det skete i kølvandet på en skuffende præstation i boblen, og måske fordi ledelsen ønskede en ny start med deres nye unge flok.

I hvert fald er Stan Van Gundy kendt for et solidt forsvar, som er noget Pelicans har manglet de seneste år. Sidste sæson indkasserede de niendedårligst i NBA 111,8 point per kamp og kunne godt ligne et hold, der havde brug for noget ny energi i forsvarsenden. Måske skal den hjælp komme fra trænerbænken, og måske er svaret Stan Van Gundy.

Selv virker han spændt og opsat på muligheden, og for kort tid siden skrev han på sin twitterkonto, at han ser frem til samarbejdet.

Han huskes nok bedst for sin tid i Orlando Magic, som han tog hele vejen i finalerne i 2008-09 sæsonen, hvor han dog måtte se slået af et stærkt Los Angeles Lakers mandskab med Kobe Bryant i spidsen. Han anses som en dygtig træner, og i sin tid i Orlando vandt han 50 kampe eller mere i den regulære sæson.

Foruden Detroit og Orlando har Van Gundy også været træner for Miami Heat fra 2003-05, og han har samlet set en positiv 523-384 sejrsbalance i bagagen.

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Cleveland Cavaliers

Den ugentlige hæder gik til Devin Booker og Darius Garland, der var med til, at deres hold gik ubesejret.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver...

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Anden runde af fan-stemmer til årets All Star-kamp er landet, og i Western Conference ligner det, at der kan blive plads til en højst...

NBA

Chicago Bulls må undvære deres vigtige bænkspiller Derrick Jones Jr., der sidder ude de næste to til fire uger med en knæskade.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.