fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBAs nye superstjerne

En af de helt store historier fra sæsonstarten har været Ja Morant. Vi sætter fokus på den højtflyvende Grizzlies guard, der har taget NBA med storm.

En af de helt store historier fra sæsonstarten har været Ja Morant. Vi sætter fokus på den højtflyvende Grizzlies guard, der har taget NBA med storm.

Memphis Grizzlies har mange gode grunde til at være optimistiske for denne sæson. En af de store grunde til optimismen er den højtflyvende Ja Morant. Dog er han ikke bare højtflyvende – han er også brandvarm. Intet har kunne stoppe den kun 22-årige guard. I denne artikel sætter vi fokus på en spiller, der har taget NBA med storm.

Gemt bag en stor skygge

Ja Morant

Foto: Dave Winder-Murray State Athletics

2019 draften var kendt for én ting – Zion Williamson. Det var alt folk snakkede om, og det var selvfølgelig forståeligt. Der var dog heller ikke nogen, der tvivlede på, at Ja Morant skulle vælges som nummer to. Morant havde spillet en stor sæson ved det mindre universitet Murray State. Universitetet har kun leveret ét andet førsterundevalg, og det var Cameron Payne i 2015.

Det var dog kun ved et tilfælde, at Morant overhovedet kom til Murray State. Han var ikke rangeret af ESPN, 247Sport eller Rivals, der normalt rangerer de bedste 100 spillere. Det var Murray States assistent træner, der fandt Morant, da han var til stede ved en træning. Historien går, at han fandt ham, mens han ledte efter snacks.

Det står i hvert fald klart, at det var en meget god beslutning. De fandt en diamant i Morant, og han viste sig som en af de bedste spillere i landet gennem sine to sæsoner ved universitetet. I sin anden sæson blev han den første college spiller nogensinde til at have over 20 points og ti assists per kamp over en hel sæson.

Morant fik sin NBA-debut fra starten af sæsonen, mens Zion Williamson måtte vente på grund af en skade. Da sæsonen endelig sluttede efter en tur i Walt Disney World blev Morant kåret til Rookie of The Year. En titel, der blev fejret med denne fede video fra Memphis Zoologiske Have.

Fra god til superstjerne

Der er ikke mange, der har tvivlet på, at Morant er en dygtig offensiv spiller, men i år har han fået godt gang i scoringsgennemsnittet. Han er den førende i points per kamp i år, hvor han ligger sammen med Steph Curry. Begge har efter seks kampe scoret 28,7 points per kamp.

Morant skyder imponerende 52 procent fra gulvet og 38 procent bag trepointslinjen. Dog blev en endnu mere imponerende statistik præsenteret i en kamp i går, som viste, at Morant er den mest scorende i feltet, da han scorer 16 points per kamp i feltet. Han slår derfor spillere som Anthony Davis, Giannis Antetokounmpo og Nikola Jokic. Husk, at han er en guard. Det gør det bare endnu mere imponerende.

Den unge mand er indtil videre i gang med at cementerer sig selv som en All-Star. Han har tidligere fortalt, at han følte han har været god nok til at være All-Star i sine første sæsoner, og at det irriterede ham en del. Dog har han fortalt, at han bare vil fokusere på sit eget spil, så skal alt det andet nok komme.

Hvorfor er han så god i år?

Hvad er det, der skal til før en dygtig spiller bliver til en scorende superstjerne i NBA. Det er meget forskelligt, men det vigtigste er, at personen får lov at skyde en masse. Ja Morant har i hvert fald fået det grønne lys til at gøre, hvad han vil offensivt.

Memphis offensiv er nu struktureret omkring Morant. Sidste sæson fik litauiske Jonas Valanciunas mange offensive berøringer, men han er blevet sendt til New Orleans. Ind i stedet for ham er kommet Steven Adams, der ikke har samme behov for at score points.

I sæsonstarten har man også manglet Dillon Brooks, der sidste år havde 17,2 points per kamp. Morant har derfor skulle opveje for to pointsscorende spillere i denne sæson. Han har fået god hjælp fra Jaren Jackson Jr, Desmond Bane og De’Anthony Melton, men det er tydeligt, at Morant er den helt centrale brik.

Der ligger en Most Improved Player-titel og venter på Morant, hvis han bliver ved med at spille sådan her, men hvad kan han ellers præstere i år? Hvor langt kan Memphis gå i denne sæson i den svækkede Western Conference?

Til sidst skal man huske, at en stærk start ikke garanterer en stærk sæson. Det klassiske udtryk lyder på, at en sæson er et maraton ikke en sprint, men lige nu ligner det, at Morant har valgt at spurte den første kilometer, og han er dermed langt foran de andre. Går han død eller ser de ikke skyggen af ham igen?

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har i den sidste halvanden uge efterforsket sagen om Ja Morant, der fremviste en pistol på Instagram Live. Nu er de nået frem...

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

Politiet i Colorado lukker efterforskning af Ja Morant-sagen, men Grizzlies holder ham ude i yderligere fire kampe.

NBA

En videre efterforskning af sagen, hvor Ja Morant fremviste en piston på Instagram, kan suspendere den unge superstjerne i 50 kampe.

NBA

Memphis Grizzlies' superstjerne Ja Morant er blevet suspenderet efter, at han angiveligt fremviste et våben på Instagram Live.

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

NBA

Slutspillet begynder at nærme sig, og man skulle gerne begynde at kunne se en hierarkisk orden blandt holdene. Der er dog stadig mange hold,...

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...