fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA overvejer ’en pokalturnering’ med stor pengepræmie

Et nyt tiltag bliver diskuteret i NBA, der vil se en pokalturnering midt i sæsonen.

Foto: Flickr - Keith Allison

I mange år har der været forslag til, hvordan man kan ændre kalenderen i NBA. Covid-19-pandemien introducerede Play-in turneringen, som i sidste sæson blev udvidet. I mange år har der været snak om en ekstra turnering i NBA, og nu er der igen kommet et forslag på banen.

Ifølge The Athletics Shams Charania mødtes NBAs konkurrence-komite for at diskutere flere emner, blandt andet en turnering midt i sæsonen. Turneringen er i et meget tidligt stadie, men Charania rapporterer, at spillere på det vindende hold vil modtage en million dollars i præmiepenge.

ESPNs Adrian Wojnarowski har også tidligere rapporteret, at NBAs kommissær Adam Silver håbede på, at Play-in turneringens succes ville hjælpe med at skabe interesse for en turnering midt i sæsonen. Rygterne går på, at Adam Silver gerne vil have turneringen til at fungere som vi kender det fra fodbold i Europa.

Forsøg i WNBA

Dog prøvede WNBA et forsøg med en turnering midt i sæsonen, der blev døbt Commissioners Cup. Turneringen var ikke den store succes, da den mest af alt var forvirrende for både spillere og fans. Nogle regulære sæson-kampe blev lavet til cup-kampe. De to hold med flest sejre mødtes så midt i sæsonen, hvor de spillede finalen. Spillerne modtog dog en pengepræmie efter finalen, men WNBA og NBA har nok lært, at den indledende fase skal ændres. Initiativet er dog spændende.

Vil spillerne være med?

Med mange kampe på programmet allerede skal spillerne og ligaen blive enige om en model, der ikke vil belaste dem endnu mere. Sidste år var mange spillere kritiske over den korte off-season, og vi så mange skader, hvilket med stor sandsynlighed var et resultat af for mange kampe på kort tid. Flere data-sider viser, at skader steg markant sidste sæson.

Det har før været på tale, at en pokalturnering skulle indføres, men indtil videre er intet sket.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Robert Williams III kommer ikke til at få den optimale forberedelse til den kommende NBA-sæson. Han forventes nemlig ude i 4-6 uger på grund...

Golden State Warriors

Efter cirka halvanden sæsons fravær er Golden State Warriors-talentet James Wiseman angiveligt klar til at gøre comeback for klubben, der går ind til den...

Chicago Bulls

Lonzo Ball får ikke den optimale forberedelse inden den kommende NBA-sæson, da han skal under kniven og opereres i sit venstre knæ.

NBA

På det sidste har free-agency været rimelig stille. Men nu har Utah Jazz igen sørget for at ruske godt op i tingene. Det har...

NBA

Andenvalget fra dette års NBA-draft, Chet Holmgren, er blevet ramt af en alvorlig skade i sin fod.

NBA

På fire dage skal der spilles hele 11 rivalopgør, hvor der kommer tryk på i de forskellige arenaer

NBA

Der venter nogle store kampe d. 25 december.

NBA

Så er der styr på åbningsdagen i verdens bedste basketball liga.