fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA Awards – Vores skribenter giver deres bud på sæsonens awardvindere

NBA-redaktionen på Fullcourt giver her deres bud på, hvem der vinder årets individuelle Awards i NBA.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Most Valuable Player

Foto: Erik Drost – Flickr

Alexander Christiansen: Nikola Jokic, Denver Nuggets

Jokic har haft en fremragende statistisk sæson, og han har slået rekord for højeste PER i ligaens historie. Han var været dominerende og virkelig taget ansvaret på sine skuldre. At han og Denver ender på en sjeteplads i Westeren Conference er imponerende, når man tager i betragtning, at både Jamal Murray og Michael Porter JR har været meget ude. Jokic snitter groft sagt 27/14/8, og det er intet mindre end imponerende.

Runners up: Joel Embiid og Luka Doncic.

Emil Falck Olesen: Nikola Jokic, Denver Nuggets

Dette var en af de lettere priser. Nikola Jokic er dette årets MVP. Embiid og Giannis har spillet formidabelt i denne sæson. Men Denver har måtte undvære Michael Porter Jr. og Jamal Murray. Hvis Jokic ikke spillede på holdet, ville Denver nok være blandt de dårligste hold i NBA. Hvis man kigger de lidt mere avanceret statistikker, så fører Jokic med længder over Giannis og Embiid.

Andreas Krogh Mørup: Nikola Jokic, Denver Nuggets

Jeg ved ærlig talt ikke hvem der fortjener det mest af Jokic, Giannis eller Embiid, men mit valg bliver nødt til at være Jokic. Selvom jeg hellere ville bygge et franchise rundt om Giannis, så er Jokic bare så absurd alsidig, og så har han ovenikøbet forbedret sig voldsomt på den defensive side af spillet de seneste par sæsoner.

Mikkel Tofte Langerhuus: Nikola Jokic, Denver Nuggets

Hvis nogen har andre end de her tre i deres top tre (Nikola Jokic, Joel Embiid, Giannis Antetokounmpo), skal de overveje at kloge sig på andre ting end NBA. Ej, spøg til side, så var valget om førstepladsen uendeligt svært. Det, Embiid har vist, er ikke set lige siden måske prime-Shaq. Han er umulig at stoppe tæt ved ringen. Men valget er faldet på Jokic, fordi han egenhændigt har båret Nuggets i sæsonen. Om en sjetteplads i vest er nok, må vi se, men det er også det eneste, der kan fælde serberen.

Jacob Bilet Rand: Nikola Jokic, Denver Nuggets

Det har været en god kamp om titlen som ligaens mest værdifulde spiller, men i sidste ende er jeg blevet nødt til at gå med Nikola Jokic. Jokic har været uhyggelig effektiv og har båret et skadesplaget hold, uden Jamal Murray og Michael Porter Jr. ind i slutspillet. Det ville nærmest være fornærmende at frarøve ham titlen, og derfor vinder serberen titlen to gange i streg, hvis man spørger mig.

Defensive Player of The Year

Foto: Scott Gillig (Photocat001) – Flickr

Alexander Christiansen: Mikal Bridges, Phoenix Suns

Mikal bridges har været med til at sikre, at Suns har vundet grundspillet i år. Han har spillet alle kampe, og vi har tit set, at han har taget det sværeste defensive match-up. Suns ender som det næstbedste defensive hold (Celtics nummer 1) Noget af det mest imponerende han har gjort i år er, at holde Steph Curry til at skyde 4-21 på gulvet.

Runners up: Jaren Jackson JR og Rudy Gobert.

Emil Falck Olesen: Bam Adebayo, Miami Heat

Bam Adebayo har været fantastisk i den defensive ende. Han er af de få big-man, som er alsidig nok, til at kunne dække alle positioner, modsat Rudy Gobert. Det er dog i en mod en, at Adebayo excellerer og gør det utroligt svært for modstanderne. Miami sluttede sæsonen af med det fjerde bedste forsvar i ligaen, hvor Adebayo har været en stor grund til dette.

Andreas Krogh Mørup: Bam Adebayo, Miami Heat

Bam Adebayo er den eneste spiller i ligaen, som kan forsvare alle 5 positioner på absolut højeste niveau. En af de vigtigste evner for en god forsvarsspiller er at kunne forsvare ringen, og der skal man ofte have noget højde. Jeg tror personligt, at enten Mikal Bridges eller Marcus Smart løber med prisen (fortjent), men efter min smag er Bam Adebayo ligaens bedste og mest alsidige forsvarsspiller.

Mikkel Tofte Langerhuus: Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

Meget snak om Marcus Smart – med rette – men han er ikke så afgørende som de her gutter. Bam taber på kun at have spillet 56 kampe, og Giannis kan ændre et forsvar, uanset om han forsvare banens mindste eller største spiller.

(2. plads: Rudy Gobert, 3. plads: Bam Adebayo)

Jacob Bilet Rand: Mikal Bridges, Phoenix Suns

Statistikkerne taler måske for at andre skal tage denne titel, men jeg har valgt at give Mikal Bridges titlen som årets forsvarsspiller. Phoenix Suns har den bedste record i ligaen, og det kan man blandt andet takke Mikal Bridges for, der har været en fantastisk lockdown defender i løbet af sæsonen.

Rookie of The Year

Foto: Erik Drost – Flickr

Alexander Christiansen: Evan Mobley, Cleveland Cavaliers

Uden Evan Mobley ville Cavs ikke ligge som de gør, og jeg ser ham som klar vinder. Han arbejde i begge ender gør ham til en alsidig spiller, og jeg glæder mig til at se, hvordan han klarer den i næste sæson, hvor han forhåbentligt er klar efter sin skade igen.

Runners up: Scottie Barnes og Cade Cunningham

Emil Falck Olesen: Evan Mobley Cleveland Cavaliers

Jeg endte med Evan Mobley. Der var et par ting som jeg var nervøs for ved Evan Mobley. Men han har i den grad overrasket, positivt. Han kan til tider stadig være lidt passiv i angrebet, som han havde tildens til i college. Der er ikke en finger at sætte på hans forsvar. Mobley er blevet en bedre bold distributør siden college. Utrolig dygtig forsvarsspiller med et stort potentiale.

Andreas Krogh Mørup: Cade Cunningham, Detroit Pistons

Cade havde en decideret ringe start, da han skød forfærdelige procenter og kun ramte 1/21 trepointsskud i sine første tre kampe. Efter den dårlige start har han dog vist, at han bliver en af ligaens store stjerner indenfor de næste 3-4 år. Utrolig alsidig spiller, som kan afslutte alle steder på banen, og har en god fysik til den defensive del.

Mikkel Tofte Langerhuus: Evan Mobley, Cleveland Cavaliers

Top-3 er givet, men rækkefølgen er umådelig svær. Jeg er gået med Mobley, fordi han i sin første sæson har imponeret så stort i den defensive ende af banen, hvilket tit bliver overset, specielt i snakken om årets rookie.

(2. plads: Cade Cunningham, 3. plads: Scottie Barnes)

Jacob Bilet Rand: Evan Mobley, Cleveland Cavaliers

Det har været en utrolig stærk rookie-årgang, hvilket også betyder, at det har været svært at vælge, hvem jeg så som Rookie of The Year. Evan Mobley er dog den spiller, der har været konsekvent god gennem hele sæsonen. Han har været en utrolig vigtig brik på Cleveland Cavaliers holdet, der for første gang i nogle år, er blevet relevante. Jeg vil dog sige, at det lå utrolig tæt mellem ham og Scottie Barnes.

Most Improved Player

Foto: Flickr – All-Pro Reels

Alexander Christiansen: Jordan Poole, Golden State Warriors

Jordan Poole har været glimrende i år, specielt efter, at han var nede og snuse til G-League. Han har lagt niveauer på sit spil, og han viser, at han har en reel mulighed for at tage over efter Steph Curry, når han en dag stopper sin karriere. Jordan Poole havde 17 kampe i streg med minimum 20 point, og jeg er sikker på, at han bygger videre på sit spil næste sæson.

Det var tæt med runners up, men jeg har taget Darius Garland og Ja Morant som de to runners up.

Emil Falck Olesen: Dejounte Murray, San Antonio Spurs

Dette var prisen jeg havde det mest svært ved. Hvis du spørger mig i morgen, ville svaret sikkert være en anden. Men jeg ender med Dejounte Murray. Han er grunden til at San Antonio Spurs er kommet i play-in turneringen. Han har forbedret stort set alle hans statistikker fra sidste sæson, og snitter næsten en triple-double for sæsonen. En er blevet en bedre offensiv spiller i denne sæson.

Andreas Krogh Mørup: Ja Morant, Memphis Grizzlies

Når man går fra 19,1 til 27,4 points pr kamp, så bør man være selvskrevet til denne pris. Morant er ovenikøbet også den første guard nogensinde til at føre ligaen i points in the paint. Helt vanvittigt.

Mikkel Tofte Langerhuus: Ja Morant, Memphis Grizzlies

Tyrese Maxey vil jeg gerne nævne som en bobler, jeg var tæt på at vælge som nummer et. Det er dog kun hans andet år i ligaen, hvorfor udviklingen var forventet. Graden af udvikling var ikke desto mindre højst overraskende, hvorfor han bestemt ikke skal glemmes i denne sammenhæng, men han er nødt til at nøjes med en fjerdeplads hos mig. Desuden er jeg virkelig ærgerlig over, at jeg ikke fik plads til Jordan Poole.

(2. plads: Dejounte Murray, 3. plads: Darius Garland)

Jacob Bilet Rand: Ja Morant, Memphis Grizzlies

Jeg kan ikke se, hvordan det ikke kan blive Ja Morant, der tager Most Improved Player. Manden har løftet sit niveau fra at være en glimrende basketballspiller til at være en superstjerne på et af ligaens bedste hold. Morant er fremtiden i ligaen, og han fortjener en award efter denne flotte sæson.

Sixth Man of The Year

Foto: Scott Gillig (Photocat001) – Flickr

Alexander Christiansen: Tyler Herro, Miami Heat

Der er ikke så meget at sige her, der er kun ham som vinder. Han snitter 20,7 point per kamp kommende fra bænken og giver Heat noget bredde, som de får brug for. Det eneste argument imod ham er, at han spiller ligeså mange minutter som de fleste starter gør for nogle af de andre hold.

Emil Falck Olesen: Tyler Herro, Miami Heat

Tyler Herro er kun overgået af Jimmy Butler i points for denne sæson, med en forskel på 0,7 points. Herro skyder 39,9% fra trepointslinjen på næsten 7 forsøg per kamp. Han er en stor faktor offensivt og giver Heat et pusterum når han er på banen. Herro er lidt blevet Heat’s go-to-guy, når de mangler en scoring.

Andreas Krogh Mørup: Tyler Herro, Miami Heat

Miami Heat endte den regulære sæson som første seed, og deres vigtigste offensive spiller kunne godt tilfalde Tyler Herro. Det offensive indspark han kommer med hver evig eneste dag, er utroligt imponerende. Et snit på 20,8 points pr kamp bør være nok til at sende titlen til Miami, Florida.

Mikkel Tofte Langerhuus: Tyler Herro

Et lille shoutout til Kevin Love, jeg ligeså godt kunne have valgt som nummer tre, men der er ingen tvivl om førstepladsen.

(2. plads: Jordan Clarkson, 3.plads: Kelly Oubre)

Jacob Bilet Rand: Tyler Herro, Miami Heat

Den her giver bare mening, det ville virkelig overraske mig, hvis ikke Tyler Herro får denne pris, andet ville være direkte latterligt.

 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...