fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Mysteriet om Markelle Fultz

Når man hører navnet Markelle Fultz, kan man ikke andet end at tage sig til hovedet. Den uendelige saga med det tidligere førstevalg, er kun blevet mærkeligere og mærkeligere siden hans indtræden i ligaen i 2017.

I 2017 valgte Philadelphia 76’ers Fultz med forhåbningen om, at fuldende deres unge kerne, som skulle sikre fremtiden. De var så sikre på hans evner, at de tradede deres eget tredjevalg samt Sacramento Kings’ 2019 første rundevalg til Boston Celtics for førstevalget. Trods den uheldige start på karrieren i NBA, var point guarden fra Washington det klare førstevalg i 2017, hvilket ikke er så overraskende med højdepunkter som disse.

Allerede i starten af sin NBA karrierer led Fultz af en skade i skulderen, der gav store problemer med at skyde. Til en start virkede det bare som en uheldig skade.

Men igennem sæsonen udviklede skaden sig i en noget speciel retning. Medicinske rapporter viste, at Fultz ikke havde nogen skade mere, til trods for at hans skud stadigvæk var enormt påvirket. Derfor satte mange store spørgsmålstegn ved hans psykiske tilstand.

Var der virkeligt tale om en skulderskade?

Lægernes udmelding var klar. Der var ikke nogle umiddelbare fysiske forklaringer på problemet. Men snakker vi om et førstevalg i verdens bedste liga, der pludselig glemmer, hvordan man skyder?

For en spiller der har brugt titusinde timer med en basketball limet til hånden, virker det ekstremt bizart, hvis han pludseligt skulle glemme det. Men der kan jo være tale om en 20-årig, der ikke har kunnet håndtere presset. Om en 20-årig der efter en uheldig skade, har mistet alt selvtillid.

Chance nummer to

Efter en sommer med hårdt arbejde på sine skud, skulle dette være sæsonen, hvor Fultz beviste sit værd. Han var meldt skadesfri og spillede den første måned af sæsonen, hvor han snittede 8,2 point, 3,7 rebounds og 3,1 assists på 22,5 minutter per kamp.

For omkring tre uger siden ramte katastrofen så igen. Hans agent Raymond Brothers meldte ud, at Fultz skulle tilses af en specialist, og at han hverken ville deltage i træning eller kamp, inden sit besøg hos specialisten.
I denne forbindelse offentliggjorde Brothers også at Fultz ikke kun var skadet i skulderen, men også havde problemer med sit håndled, som har haft stor indflydelse på hans skud.  

Denne udmelding var ikke vildt overraskende, efter nogle bizarre videoer.

https://www.instagram.com/p/BqQ6H1eB05-/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Klubben vidste ikke noget om skaden. Fultz havde både trænet og spillet kamp uden nogen reaktion fra hverken cheftræner Brett Brown eller klubbens ledelse.

I kølvandet på dette opstod der rygter omkring Fultz’ situation og klubbens villighed til at trade ham. Ifølge The Athletic foretrækker Fultz et klubskifte og en frisk start et nyt sted.
Kort efter udtalte Raymond Brothers til ESPN’s skribent, Adrian Wojnarowski, at der ikke officielt, er givet en anmodning til klubben. Trods de mange rygter, er der ikke nogle reelle beviser på, at hverken Fultz eller klubben ønsker at skille veje.

Fordele og ulemper

Efter Jimmy Butlers ankomst i Philadelphia er der sket en ændring i startopstillingen.
Med endnu en bolddominerende stjerne mangler Browns mandskab desperat skytter, der kan sprede spillet. Her har J.J Reddick erstattet Fultz i startopstillingen og givet en nødvendig effektivitet bag trepointslinjen.

Med en bizar skudafvikling samt en skud procent på under 29 fra trepointslinjen, er Fultz i øjeblikket ikke en spiller der passer ind. Slet ikke som starter. Medmindre Fultz finder tilbage til sin form fra college, er det svært at se ham passe ind i systemet i Philadelphia.

Men Butlers ankomst signalerer også en bestemt forestilling om klubbens ambitioner. Med en aldrende superstjerne på sidste år af sin kontrakt, skal Philadelphia ikke anses som et mandskab der udvikler unge spillere, men som ét der vil videre fra Eastern Conference. Èt der vil gå hele vejen til finalerne.

Butler kan skrive kontrakt med alle hold til sommer. Philadelphia har råd til at skrive en kontrakt med Butler og vil selvfølgelig gå benhårdt efter dette.

Hvis Fultz’ kontrakt bliver flyttet uden at Philadelphia tager en kontrakt tilbage, vil de have 21 millioner tilbage efter Butler har skrevet kontrakt. Dette vil altså være nok til at skrive kontrakt med endnu en højprofileret spiller. Hvis det lykkedes at skrive kontrakt med en, der passer ind i systemet samt nogle stabile rollespillere, så vil Philadelphia allerede næste år kunne spille med om et mesterskab.

Det kræver at et trade bliver en realitet. Og det kræver at de kan tiltrække disse spillere næste sommer.
Men i det moderne NBA, hvor et mesterskabshold skal have mange superstjerner, er det måske svært at forestille sig, at de ikke tager chancen i free agency næste år.

For ledelsen i Philadelphia hedder skillevejen Markelle Fultz. Og den er ikke nem. De har meget at tabe, men også alt at vinde, hvis de giver op på Fultz.

Om de tager chancen, eller giver Fultz tid til at udvikle sig er umuligt at sige. Men sagen bliver nok ikke mere kompliceret som tiden skrider frem.

Skrevet af

Bosat i Århus og redaktør på NBA. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Andre artikler med dette emne

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Efter lang tids spekulation har James Harden nu skiftet arbejdsgiver.

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...