fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

LA Lakers

Los Angeles Lakers går en svær tid i møde

Lakers har en udfordrende tid foran sig uden deres to bedste stjerner, Anthony Davis og Lebron James. Sidstnævnte forventes at være ude i omkring ti kampe, og de ti kampe kan vende op og ned på tabellen for de forsvarende mestre.

Los Angeles Lakers sæson har indtil nu været godkendt. I skrivende stund har de NBA’s fjerde bedste ‘record’ sammen med Brooklyn Nets og ligger på tredjepladsen i Western Conference, kun overgået af Utah Jazz og Phoenix Suns, som begge må siges at have overrasket positivt.

Det er på trods af, at Lakers har måtte undvære Anthony Davis i de seneste ni kampe op til All-Star weekenden og de efterfølgende fem efter All-Star weekenden. Lebron James har spillet, som var han i midt-tyverne, og har båret holdet igennem perioden uden Davis, senest ved at vinde fire kampe i streg efter All-Star-pausen. I de fire kampe snittede han 25,5 point, 8,3 rebounds og 9,8 assists pr. kamp.

Nedtur for Lakers

I Lakers femte kamp efter pausen, gik det dog ikke længere. Tiden stod stille et øjeblik, da James i kampen mod Atlanta Hawks fik et hårdt vrid i sin fod og tydeligt havde smerter deraf. I bedste Lebron-stil rystede han smerten af sig og bandt sin sko hårdt om foden – han var klar igen.

I pausen, hvor kampen stod helt lige, blev det dog for meget for den 36-årige superstjerne. Han måtte udgå og se sit hold tabe kampen til Atlanta Hawks, som nød godt af hans fravær. Lakers lignede et andet hold i anden halvleg. Der gik mere end seks minutter i perioden, før de scorede et point, og de endte med 13 point i hele tredje periode. De manglede tydeligvis deres ankermand, og at Montrezl Harrell havde en flot kamp, var på ingen måde nok til at sikre dem en sejr. Læs mere her.

Lakers er i problemer nu og kommer unægteligt til at få det svært i perioden uden både Anthony Davis og Lebron James. Sidstnævnte har fået konstateret en hård forstuvning på sin højre ankel, hvilket kan tage omkring to uger at komme tilbage fra, hvis man spørger lægerne.

Selvom James er så godt som ustoppelig og en maskine, når det kommer til at undgå skader og komme tilbage fra dem hurtigst muligt, så tager et Lakers-mandskab, der ligger godt til i Western Conference, ingen chancer med en 36-årig Lebron James.

Men hvad gør Lakers uden Lebron og AD i truppen? 

Det forventelige scenarie er, at Lakers kommer til at dale i placering. Især deres angreb så stagnerende og ringe ud i anden halvleg mod Atlanta Hawks, og i en stærk Western Conference er der ikke plads til mange fejl.

Med et (meget) tætpakket program kan det betyde, at Lakers må undvære Lebron James omkring otte kampe, hvis de to uger holder stik. I de otte kampe møder de blandt andre Clippers, Bucks, 76ers og Suns, som de allerede møder i nat mellem søndag og mandag. Bliver det ti kampe uden Lebron inkluderer det også Miami Heat og Toronto Raptors.

Lakers skal genfinde sig selv uden Lebron James, og flere spillere er nødt til at steppe op, hvis ikke de skal falde helt ned i stillingen. Der er ikke én spiller, der kan løfte det. Opgaven er kollektiv. Kyle Kuzma, som har spillet en god sæson for Lakers i år, skal spille sit bedste. Det samme gælder Montrezl Harrell og Dennis Schröder, og i virkeligheden gælder det hele truppen.

Tager man et kik på, hvor tæt stillingen er i Western Conference, kan man godt blive nervøs for Lakers tid uden Lebron og Davis. Lakers er 2,5 kamp foran sjettepladsen, fire kampe foran syvendepladsen og seks kampe fra ottende- og niendepladsen. Med andre ord – der er dybt at falde, knap så højt at flyve.

Det er dog utænkeligt, at Lakers skal ryge helt uden for slutspillet, og det er da heller ikke en større katastrofe, end at både Lebron James og Anthony Davis vender tilbage i tide, hvilket må siges at være det allervigtigste for Lakers. Med Lebron og AD tilbage i startopstillingen kan Lakers slå hvilket som helst hold, og de vil omgående være blandt de bedste og farligste modstandere, når slutspiller indtræder, hjemmebanefordel eller ej.

Forstærkninger er ekstra tiltrængt

Efter PJ Tucker er blevet tradet til Milwaukee Bucks, Mayers Leonard til Oklahoma City Thunder og Trevor Ariza har taget turen til South Beach og Miami, har feltet snævret sig ind blandt mulige forstærkninger.

Uden Davis har Lakers brug for en big-man, der kan hjælpe under kurven, tage rebounds og hjælpe til i forsvarsenden, hvor Davis’ fravær er tydeligt. Lakers har også måttet undvære Marc Gasol den seneste tid, og selvom han efterhånden er meldt klar, er hans tilstand og holdbarhed tvivlsom. Der skal forstærkninger til, hvis de vil gentage succesen fra sidste år.

Af de spillere, der er på blokken, og som på den ene eller anden måde har givet udtryk for at ville prøve noget nyt er blandt andre Andre Drummond, LaMarcus Aldridge, Hassan Whiteside, Myles Turner og sidste års Lakersspiller og champion, JaVale McGee. Trade-rygterne er i gang, og om det bliver en af de fem eller en sjettemand, ved ikke engang Rob Pelinka eller resten af Lakers-staben. Trade-deadline er nu på torsdag den 25. marts.

Andre Drummonds navn er gentagende gange blevet nævnt i forbindelse med Lakers og generelt i trade-møllen. Det kræver dog, at Cleveland Cavaliers køber ham ud af sin kontrakt, hvilket ikke er utænkeligt. Cavaliers er i en form for rebuild-situation, hvor de på en foreløbig 13-plads i Eastern Conference ikke har det store incitament til at beholde den tidligere All-Star. De vil formentlig forsøge at trade ham væk, men grundet hans dyre kontrakt, er det utænkeligt, at nogen vil bide på den idé.

Drummond vil kunne bidrage som den ankermand, de mangler i forsvaret, mens Davis er ude. Han kan snuppe rebounds som ingen anden og er nok, som det ser ud nu, Lakers førstevalg, hvis de vælge frit.

LaMarcus Aldridge er rygtet flere steder hen efter at have gået hver til sit med San Antonio Spurs. Lakers lader ikke til at være den første på listen, men det er heller ikke et utænkeligt scenarie, at de vil forsøge at gå efter den aldrende power forward. Kan han genfinde tidligere tiders styrke, kan han blive et godt bidrag i angrebsenden, men det med et stort MEN. Han er ikke den samme, som han var engang.

JaVale McGee var et stort aktiv for Lakers de seneste par sæsoner og måske har Lakers fortrudt, at de ikke fandt plads til den store, atletiske (og til tider underholdende) centerspiller. Han er en hustle-player, der udfylder sin rolle, og som kan give et frisk pust og den energi, der til tider skal til.

Hassan Whiteside vil på mange måder kunne bringe flere af de samme ting til bordet, som Andre Drummond kan, dog kan man ikke forvente helt den samme kvalitet i Whiteside, som på mange måder er det mere tvivlsomme valg. Hans nuværende klub, Sacremento Kings, satser på deres yngre talent, Richard Holmes, og med flere unge talenter har Hassan Whiteside ikke set mange minutter i den Californiske klub. Et buy-out vil derfor ikke være et umuligt scenarie, og grundet hans lave kontrakt på 2,3 millioner dollars, vil et trade heller ikke kunne udelukkes.

Uanset hvilken forstærkning Lakers får anskaffet sig, hvis nogen, bliver det en udfordrende og afgørende periode, de skal igennem uden Lebron og AD. Kun tiden vil vise, hvor stor en betydning det midlertidige tab vil vise sig at have, men en forstærkning er nu mere tiltrængt end nogensinde.

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

NBA

Giannis Antetokounmpo var ustoppelig offensivt og scorede 54 point mod Indiana Pacers, men Milwaukee Bucks endte alligevel med at lide et smalt nederlag.

NBA

Victor Wembanyama imponerede i nattens opgør mod Phoenix Suns, hvor franskmandens scorede på dominerende vis og sikrede sit hold sejren.

NBA

Kawhi Leonard og Paul George leverede begge store præstationer, men det var alligevel Los Angeles Lakers, anført af Lebron James, der efter overtid vandt...