LeBron James bliver den bedst betalte nogensinde

Da LeBron James skiftede til Los Angeles Lakers tilbage i 2018, underskrev han en kæmpe kontrakt. Den kontrakt gør, at han i år vil blive den bedst betalte spiller i NBAs historie, hvis man ser på løn.
LeBron James - Los Angeles Lakers
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Just a kid from Akron, Ohio

Akron, Ohio er ikke stedet som skaber millionærer og milliardærer, men stedet har skabt en af de bedste basketballspillere nogensinde. LeBron James voksede op i Ohio, hvor han boede med sin mor. Ser man flere år frem, har han vundet fire mesterskaber og underskrevet en af de største kontrakter i NBAs historie. Da han i 2018 valgte ikke at vende tilbage til Cleveland Cavaliers, tog han i stedet turen til den amerikanske vestkyst. Her havde han allerede et kæmpe hus, og mange var sikre på, at det var det skifte, som han skulle lave. LeBron tog til Lakers og underskrev en kæmpe kontrakt.

 

Bedst betalte spiller nogensinde

Lebron underskrev en kontrakt, som ville give ham $153 millioner over fire år. Det er omkring $38 millioner i gennemsnit hver sæson, omkring $467000 per spillet kamp, hvilket også vil svare til $117000 for hvert quarter, $9700 for hvert minut og $162 for hvert sekund. De 162 dollars for hvert sekund svarer til præcis 1000 kroner. Det er altså en ekstrem stor kontrakt. Han går nu ind i sin tredje sæson for Los Angeles Lakers, hvor han tjener $ 39,2 millioner, og det beløb vil gøre ham til den bedst betalte spiller i NBAs historie, hvis man ser på løn. Han vil derfor gå forbi de to sidste spillere på listen, som er Kevin Garnett og Kobe Bryant. Chris Paul er den tætteste på LeBron af aktive spillere på listen. LeBron kommer dog til at tjene $41 millioner næste sæson, hvilket vil betyde, at han udbygger forspringet endnu mere. Til den tid vil LeBron være 37 år gammel, og det betyder højst sandsynligt, at denne kontrakt ikke bliver den sidste, som han underskriver. LeBron James har en af de bedste kontrakter i NBA, men han tjener stadig mere på sine sponsorkontrakter. Her tjente han i 2019 omkring $53 millioner på blandt andet Nike og Sprite. Han er på vej til at tjene over én milliard dollars i indtjeninger, hvis han fortsætter på denne måde.

 

Her er den nuværende liste over bedst betalte NBA spillere nogensinde:

  1. Kevin Garnett, $334 millioner
  2. Kobe Bryant, $323 millioner
  3. LeBron James, $306 millioner
  4. Shaquille O’Neal, $286 millioner
  5. Chris Paul, $258 millioner
  6. Dirk Nowitzki, $251 millioner
  7. Carmelo Anthony, $248 millioner
  8. Tim Duncan, $242 millioner
  9. Dwight Howard, $239 millioner
  10. Chris Bosh, $239 millioner

(til sammenligning tjente Michael Jordan $93 millioner over 16 sæsoner i NBA, men han har tjent godt på sine sponsorkontrakter)

Se andre spændende artikler