fbpx
Connect with us

NBA

Fullcourts NBA Mock Draft 2021

Få overblikket over, hvordan vi regner med, at der bliver valgt i draften i denne Mock Draft.

I nat bliver vi introduceret til 60 nye navne i NBA. En masse håbefulde unge spillere kommer til at vente spændt på, om kommissæren nævner deres navn, og om deres drøm bliver opfyldt. 

Der opstår altid overraskelser, og intet er sikkert, når først draften er i gang. Denne Mock Draft tager udgangspunkt i, at der ikke bliver tradet, selvom det nok er et usandsynligt scenarie. Men med det sagt, så er det første hold på uret.

Hvis du vil læse om den enkelte spiller i detaljen kan du finde vores artikler i artikelserien Fullcourts Draftguide, hvor vi går i dybden med de bedste spillere på hver position.

1. Detroit Pistons: Cade Cunningham, PG, Oklahoma State

Foto: Flickr – Rivals.com

Der er ingen tvivl om, hvem Detroit Pistons skal vælge med førstevalget. Cade Cunningham er stjernen i draften, og han bliver med garanti en verdensklasse spiller. 

Han er en fantastisk spiller uden de helt store svagheder, og når man bliver sammenlignet med Luka Doncic, så skal det nok gå. Vi har ikke set en bedre isolations-spiller i draften i mange år. Han vil gå ind og være stjernen og den mest scorende spiller for Detroit med det samme. Detroit er i gang med at genopbygge holdet for 117. gang. Cunningham kan være brikken, der får skuden til at vende. 

Sandsynlighed: 100 %

2. Houston Rockets: Jalen Green, SG, G-League Ignite

Foto: Flickr – Rivals.com

Houston Rockets har for første gang siden 2012 et valg i lotteriet, og sidste gang de havde et valg i top 3 var i 2002, hvor de valgte Yao Ming. Hvad jeg prøver at sige er, de plejer ikke at være her. 

De står overfor et svært valg. Efter Cunningham er der nemlig tre fantastiske spillere, som de kan vælge i mellem. Valget er dog gået på Jalen Green, der var den bedst rangerede High School spiller sidste år. Green tog en G-League kontrakt i stedet for at gå den klassiske college vej. Her scorede han 18 points per kamp, og nogle sammenligner knægten med Kobe Bryant. 

Rockets vil få en eksplosiv og offensiv spiller, der vil passe glimrende ind i deres backcourt. I de få G-League kampe, der blev spillet dominerede han nogle af kampene, selvom han ikke er særlig stor. Green kan sagtens gå hen og blive Rookie of The Year, og han er den der vil passe bedst ind hos Houston.

Sandsynlighed: 85 %

3. Cleveland Cavaliers: Evan Mobley, C, USC

Foto: Flickr – Rivals.com

Cleveland Cavaliers er for tredje år i streg blandt de fem første til at vælge. Dog er tredje-valget i år det højeste valg, siden de valgte Andrew Wiggins med førstevalget i 2014.

De har valgt guards og forwards ind ved de sidste drafts, og de fik tilført nogle spændende spillere i sidste sæson. De har en brik i Kevin Love, som de nok ønsker at veksle til flere draft picks, men indtil nu står de med tredje-valget.

Her vælger de Evan Mobley. En mand, der med garanti havde været førstevalget ved en draft for 10 år siden. En klassisk center med en verdensklasse defensiv og en imponerende offensiv. Mobley er alt, hvad du gerne vil have i en stor mand. Han er lidt ranglet, og man kan vel altid blive bedre til at skyde, men han er udelukkende det bedste center-talent, som vi har set siden Deandre Ayton. 

Cleveland mangler ikke rigtig en center, men når man har et tidligt valg, og ingen passer ind, så tager man den bedste tilgængelig. Det er Mobley.

Sandsynlighed: 90 %

4. Toronto Raptors: Jalen Suggs, PG, Gonzaga

Foto: Flickr – Rivals.com

Toronto Raptors er for første gang i nogle år med i lotteriet. De har været et af de bedste hold i Eastern Conference, hvor de endda tog et mesterskab med, men de havde mildest talt en skidt sæson sidste år. 

De har brug for en spiller, der kan gå ind og få gang i offensiven, og samtidig spille en flot defensiv rolle. Det var min simple måde at forklare, at de har brug for Jalen Suggs. Suggs var den bedste spiller på det bedste college-hold. Han bliver sammenlignet med Jamal Murray, og han er fantastisk. Han er en spiller, der kæmper alle 48 minutter, hvor han både tager den store offensive og defensive rolle.

Rygterne om, at Kyle Lowry er på vej væk har været kørende i lang tid, og det er nok spørgsmål om tid, før det sker. Dog sidder den perfekt tronfølger i Green Room i Barclays Center d. 29 juli – og navnet er Jalen Suggs. 

Sandsynlighed: 85 %

5. Orlando Magic: Scottie Barnes, SF/PG/PF, Florida State

Foto: Flickr – Eleven Warriors

Orlando kommer til at få travlt på draft-natten, hvor de har to valg i top 10. Femte-valget åbner op for en kæmpe pulje af spillere, hvor det er svært at placere, hvem der egentlig er bedst.

Orlando Magic har dog chancen for at tage den lokale knægt Scottie Barnes. En af de absolut bedste forsvarsspillere i draften, men også med flotte offensive evner. Han har erfaring med at spille Point Guard, selvom han er oplyst som Forward.

Barnes går ikke ind og bliver stjerne fra første dag, ellers så gør han, jeg har svært ved at se, hvem der er stjernen i Orlando. Han er spiller, der vil vinde, og hvis ikke man savner bare at vinde lidt i Orlando, så ser det skidt ud. 

Glipper de med femte-valget, så har de selvfølgelig et valg senere, men Scottie Barnes ligner en spiller, som jeg gerne ville satse på.  

Sandsynlighed: 60 %

6. Oklahoma City Thunder: Davion Mitchell, PG/SG, Baylor

Foto: Flickr – LockedIN Magazine

Oklahoma City Thunder er et hold-navn man godt kan vænne sig til at høre, når det har noget med draften at gøre. General Manager, Sam Presti, ville passe godt ind i programmet Ekstreme Samlere, da manden har samlet 36 draft-picks ind over de næste syv år, hvor 18 af dem er i første runde. I årets draft har de tre alene i første runde.

De står med sjettevalget, og det vil ikke undre mig, hvis der kommer gang i nogle trades i Oklahoma City. Dog ser jeg dem overaske ved at tage Davion Mitchell. Mitchell er ikke den yngste spiller i draften, og derfor kan det være et hold som Thunder vil sige fra. Dog vil han passe godt ind i en Combo-guard-backcourt med Shai Gilgeous-Alexander. 

Mitchell kommer fra et college-mesterskab, hvor han kunne se sin draft-stock komme længere og længere op. Jeg har ham som et sjette-valg, men han kan også vælte ud af lotteriet, men så tror jeg, at det er på grund af alderen. Han virker nemlig klar til NBA.

Sandsynlighed: 17,5 %

7. Golden State Warriors: James Bouknight, SG/PG, UCONN

Foto: Flickr – Rivals.com

Man føler Golden State Warriors bare tager en lur, mens de venter på Klay Thompson vender tilbage. Sidste år fik de valgt James Wiseman, hvilket stadig ligner et spændende valg til fremtiden. I år står de med syvende-valget, hvilket de også gjorde i 2009, hvor de valgte Steph Curry.

I år er der rig mulighed for at hente dygtige offensive spillere, og det er præcis sådan én, de går med. James Bouknight er en af de mest komplette og spændende offensive spillere i draften. Efter to år ved UCONN har han bevist, at han ikke skal undervurderes. Ved den årlige Draft Combine overraskede han også ved at have udviklet sit jump-shot. Hans store styrke var normalt farten og sine atletiske evner, når han gik til kurven. 

Warriors kan få en god mand at sætte ind, når enten Curry eller Thompson bliver skadet, og når de begge spiller, vil han være et frækt bud på Årets Sjette-mand i fremtiden. 

Sandsynlighed: 35 %

8. Orlando Magic: Jonathan Kuminga, SF, G-League Ignite

Foto: Flickr – Rivals.com

Orlando har som sagt travlt på draft-natten, og de skal allerede vælge igen. De har lige taget en dygtig ung forward, og derfor føler jeg, at de skal vælge endnu en dygtig ung forward.

Lad mig forklare. Jonathan Kuminga er den yngste spiller i draften, og han var længe regnet blandt de bedste fem spillere i draften. Dog var han ikke så imponerende i G-Leauge, og derfor frygter jeg, at han falder ned i draften. Thunder kunne godt tage ham med sjette-valget, men jeg tror, at han vil passe bedst ind hos Magic.

En meget rå spiller, der egentlig bare vil elske at få en masse spilletid. Det vil i hvert fald hjælpe hans udvikling bedst. Han har det fundamentale, og hvis han tilføjer et skud og lidt vægt på kroppen, så kan han gå hen og blive en fantastisk spiller. Dog tror jeg ikke, at vi skal regne med at se det bedste af ham før om et par år. Magic er i gang med at bygge holdet op igen, og det kan være omkring Kuminga. 

Sandsynlighed: 15 %

9. Sacramento Kings: Alperen Sengün, PF/C, Besiktas

Det er altid spændende at se, hvem Sacramento Kings vælger i draften, da det sjældent er det rigtige valg. Sjældent har et hold ramt så forkert så mange gange. Nu har de niende-valget i år, og jeg er overhovedet ikke sikker på i hvilken retning, de vil gå. 

Min anbefaling vil være at tage MVP’en fra den tyrkiske liga i seneste sæson. Alperen Sengün spillede for Besiktas, hvor han strålede offensivt. Han vil simpelthen bare gerne score og vinde, hvilket gik meget fint for den kun 19-årige store spiller. Han er en fantastisk rebounder, og han kan score på alle tænkelige måder offensivt. 

Jeg synes, at Kings er dækket udmærket ind på Guard-positionerne, men de kunne godt mangle en stor indflydelsesrig spiller i offensiven. Så jeg kan ikke vente med at se, hvilken guard de vælger.

Sandsynlighed: 5 %

10. Memphis Grizzlies: Josh Giddey, PG, Adelaide

Memphis fik lavet et trade med New Orleans for nyligt, hvilket gør, at de har dette valg. Pelicans har derimod 17. valget i denne draft. 

De står overfor et svært valg. Der er en masse gode spillere, men hvis Josh Giddey er tilgængelig med tiende-valget, så bliver de næsten nødt til at tage ham. Selvom de har Ja Morant, der kører offensiven for dem, skal de tage Giddey. Han har et skyhøjt potentiale, som man ikke må undgå.

Han er den seneste vinder af Rookie of The Year titlen i den australske liga. En pris der sidste år blev vundet af LaMelo Ball. Det er en god start lige der. Giddey er en stor Point Guard med et guddommeligt overblik, der kan finde sine holdkammerater alle steder på bane. Jeg kan lige se nogle Alley-oop-afleveringer, som han kan sende mod Ja Morant. Han er en meget rå spiller, men hvis er tilgængelig, så skal de tage ham – det kan ikke siges nok gang. Thunder, Warriors eller Magic kunne godt tage ham inden.

Sandsynlighed: 2 %

11. Charlotte Hornets: Moses Moody, SG/SF, Arkansas

Foto: Flickr – Rivals.com

Sidste år valgte de blandt de første, hvor de hentede deres nye franchise-spiller ind i LaMelo Ball. I år skal de finde en spiller, der vil kunne supplere LaMelo offensivt, og samtidig stå imod defensivt.

Må jeg præsentere Moses Moody. Moody er sammenlignet med Mikal Bridges, og hvis man så NBA-finalerne eller bare nogle af Suns kampe sidste, så forstår man, hvorfor det er attraktivt. Moody var den førende scorer på sit college-hold og en fantastisk defensiv spiller. Hornets vil få en spiller ind, der måske lige skal finde sig til rette, men sagtens kan blive en vigtig brik i deres fremtidige planer. Hvis de går med ambitioner om slutspillet, så vil det være en god idé at tage en defensiv spiller som Moses Moody.

Sandsynlighed: 15 %

12. San Antonio Spurs: Usman Garuba, PF/C, Real Madrid

Foto: Flickr – Baloncesto España

Cheftræneren og den spiller, som jeg synes de skal vælge, vil ikke være til stede i hverken New York eller San Antonio på draft-natten. De vil begge sider i Den Olympiske By i Tokyo, hvor de repræsentere hvert deres landshold. 

Usman Garuba blev udtaget til det spanske landshold, og han har allerede dækket både Jerami Grant og Kevin Durant. Netop det med at forsvare er han en af de bedste til i denne draft. Det er ikke for sjovt, at man blive udtaget til det spanske landshold eller, at man bliver den yngste starter ved Real Madrid, hvor jeg husker Luka Doncic nærmest løb rundt med ble på og dominerede.

Garuba mangler lidt offensivt, og derfor tror jeg, at man vil elske at få ham ind i San Antonio. Han kan skyde lidt, men det er næsten også at rose ham for meget. Med gode skud-trænere i San Antonio, så kan det godt blive et stort draft-pick. 

Sandsynlighed: 28 %

13. Indiana Pacers: Franz Wagner, SF, Michigan

Indiana Pacer har fået et valg i lotteriet i år, hvilket de ikke skal spilde, hvis de vil tilbage ind i slutspillet. Der er stadig massere af spændende spiller, der vil kunne opruste Pacers til næste sæson. En af dem er en tysker.

Franz Wagner har spillet ved Michigan ligesom sin storebror Moritz Wagner. Han er ikke med sin bror til OL, men det synes jeg næsten godt, at han kunne have været. Han er i hvert fald en meget bedre basketball-spiller ud af college end sin bror. En dygtig spiller, der kan lidt det hele på et højt niveau, men intet på et stjerne-højt niveau. Tyskland kan have en stjerne på vej, hvis han bliver ved med at udvikle sig. 

Sandsynlighed: 10 %

14. Golden State Warriors: Corey Kispert, SF, Gonzaga

Foto: Flickr – Christina Leung for USF Dons Athletics

Jeg forbinder to ting med Golden State Warriors i det seneste årti. Mesterskaber og latterlige trepointsscoringer. Må jeg præsentere den helt nye ‘Splash-Bro’ Corey Kispert. 

Kispert er uden tvivl den bedste skytte i draften, og han vil passe ind i Golden States offensiv som persillesovs gør til stegt flæsk. Hvis de tilføjer både Bouknight og Kispert, så skal vi til at snakke mesterskabskandidater igen, fordi så vil de skyde folk ud af arenaerne. 

Kispert spillede for Gonzaga, der kun tabte en kamp sidste sæson, hvilket desværre for dem var March Madness finalen. Kisperts eneste store svaghed er, at han er ældre end de andre i draften, da han har været fire år i college. Jeg vil dog sige, at hvis du skyder så godt som Kispert gør, så skal du nok blive valgt i lotteriet. Jeg kan også tvivl, om Golden State får muligheden for at tage. 

De kan blive draftens absolutte vindere, hvis de spiller deres kort rigtigt. 

Sandsynlighed: 10 %

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA