Favoritter til NBA mesterskabet

Vi har taget et kig på, hvem der står som favoritter til NBA mesterskabet, hvis sæsonens resterende grundspilskampe aflyses, og vi træder direkte ind i playoffs.
Credit: NBAE / Getty Images
PARIS, FRANCE - JANUARY 24: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks passes the ball against the Charlotte Hornets as part of NBA Paris Games 2020 on January 24, 2020 in Paris, France at the AccorHotels Arena. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2020 NBAE (Photo by Catherine Steenkeste/NBAE via Getty Images)
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

NBA-sæsonen er sat på pause grundet den nuværende COVID-19 situation, ingen kan med sikkerhed sige, hvornår det igen er muligt at spille basketball, og om sæsonen overhovedet bliver spillet færdig eller ej.

Et af de mere realistiske scenarier er, at sæsonen bliver genoptaget i en forkortet version, hvor vi muligvis træder direkte ind i playoff baseret på den nuværende stilling i ligaen. Eventuelt med en håndfuld grundspils-spillerunder, så alle har spillet lige mange kampe, så holdene lige kan nå at finde sig selv igen, og ikke mindst så NBA kan overholde nogle af deres TV-kontrakter, hvor det rygtes, at NBA er forpligtet til at spille minimum 70 kampe, hvis de ikke skal kompensere tv-stationerne.

Vi har taget et kig på, hvem der egentlig står som favoritter til NBA trofæet, hvis 2019-20 sæsonens playoff starter nu. Der er nogle åbenlyse bud, men kan der gemme sig en overraskelse eller to, som kan vise sig at bide skeer med de åbenlyse favoritter?

Den åbenlyse:

Milwaukee Bucks

Ligaens bedste record, ligaens bedste net-rating, ligaens mest scorende hold, og holdet med den forsvarende MVP. Der er mange ting, der peger på, at holdet fra Wisconsin lige nu skal betragtes som den største bejler til at gå hele vejen, ihverfald på papiret. Cheftræner, Mike Budenholzer, der i øvrigt vandt titlen som året træner i sidste sæson, burde være i stand til at præsentere et slagkraftigt hold, der er klar fra dag et efter en pause som denne.

Det eneste man kan pege på hos Milwaukee, som måske taler imod deres titel chancer, vil være deres mangel af en anden superstjerne til at akkompagnere Giannis Antetokounmpo. Om Khris Middleton eller Eric Bledsoe kan kaldes en superstjerne, er nok tvivlsomt, men måske kan de sammen med den øvrige bredde på Bucks holdet være nok til, at Antetokounmpo kan tage kampen op mod de øvrige bejlere. Den manglende erfaring i de helt store kampe kan også vise sig at blive afgørende for Bucks holdet, der modsat nogle af de andre tophold ikke har de samme bærende kræfter, der har prøvet at være afgørende i de største øjeblikke.
Faktum er i hvert fald, at Bucks med Antetokounmpo på holdet har en spiller, som er et sand mareridt for modstanderholdene, og som ingen endnu har fundet formlen til at få stoppet.

Fan-favoritten:

Los Angeles Lakers

Et hold anført af LeBron James skal altid nævnes, når vi snakker om favoritter til NBA mesterskabet. Eneste ridse i glansbilledet kom sidst år, hvor man for første gang oplevede en skadet James, der ikke formåede at komme i playoff efter 13 sæsoner med playoff basket og 8 finale optrædener i træk, for det nu 35-årige fænomen. Med ligaens næstbedste record, næstbedste net-rating og bedste field-goal procenter samt en superstjerne duo bestående af LeBron James og Anthony Davis, er Lakers bestemt et hold, som man ikke må glemme. Det store spørgsmål er, om holdet er dybt nok til at stå distancen mod de andre tophold, men typisk spiller bænken færre minutter i playoff, og med en James, der før har spillet næsten samtlige minutter i playoff, synes dette problem overkommeligt. Lig dertil denne ufrivillige pause der på mange måder kan vise sig at blive en fordel for Lakers holdet, der, måske mere end andre, har kørt deres superstjerner hårdt, hvor især James vil kunne nyde godt af lige at få genopladt batterierne, før det for alvor går løs.

Lakers-Nation, som holdets fans kalder sig selv, har aldrig været mere sulte efter et mesterskab efter nogle sløje år, men med fornyet håb i form af den stjernespækkede duo, samt et higende håb for at kunne ære afdøde Kobe Bryant med et mesterskab, kan den store og loyale fanskare måske snart få lov at juble igen.

Den nye dreng i klassen

Los Angeles Clippers

Clippers franchises har aldrig været i NBA finalen før, men det kan meget vel ændre sig i år. Holdet har op til denne sæson forstærket sig markant, og med erfarne superstjerner som Paul George og Kawhi Leonard, er der både den fornødne erfarne, lederskab samt superstjerne kvaliteter til, at man for alvor kan regne Clippers blandt favoritterne. Clippers mandskabet må betragtes som et af de dybeste hold overhovedet, hvor stjerner som Montrezl Harrell og Lou Williams kommer ind fra bænken og dominerer. Med mindre og mindre spilletid til bænken og de mere sekundære spillere, når vi først begynder på playoffs, forsvinder lidt af denne fordel dog for Clippers holdet.

Med en Leonard der gang på gang gør sine kritikere til skamme i playoff, skal man på ingen måde afskrive Clippers mandskabet. Det er dog svært for alvor at gøre sig klog på mandskabet, der kun i få kampe har stillet op med alle stjernerne og spillet med musklerne. I disse kampe har de dog set frygtindgydende ud, men hvorvidt det er nok til at kunne bane alle konkurrenter af vejen bliver spændende at følge med i.

Eksperimentet

Houston Rockets

Et Houston hold bestående af to tidligere MVP’er, hvor den ene, i form af James Harden, tilmed er topscore i ligaen og må betragtes som en af ligaens farligste spillere rent offensivt, kan man på ingen måde tage ud af ligningen omkring mesterskabet. Cheftræner, Mike D’Antoni, har eksperimentet med en small ball line-up, hvor P.J. Tucker starter som center. Systemet tillader Houston at være ekstremt fleksibel både offensivt og defensivt, hvor alle kan bytte på alle screeninger.
Desværre for Houston er alle fællestræninger også suspenderet i øjeblikket, træninger hvor Houston ellers kunne have forfinet deres nye system yderligere, og gjort sig endnu mere relevante.

Meget af ansvaret for holdets succes ligger på skuldrene af James Harden, men også Russell Westbrook bliver nødt til at spille op til sit bedste, hvis holdet skal have en chance. Det store spørgsmål bliver dog, hvordan holdet rent fysisk kan matche spillere som Anthony Davis og Nikola Jokic med deres lille startende line-up. Holdet er ikke de mest åbenlyse favoritter til mesterskabet, men hvis de formår at få deres small ball line-up til at fungere, kan de blive et giftigt bekendtskab.

Overraskelsen

Toronto Raptors

Toronto Raptors har i denne sæson overrasket alt og alle i grundspillet, efter at holdet i sommerens free agency mistede deres ubestridte stjernespiller i form af Kawhi Leonard. De forsvarende mestre var ikke spået mange chancer for igen at stå i finalen, men med de præstationer, som holdet har vist igennem hele sæsonen, er dette bestemt ikke urealistisk. Den største stjerne i Toronto må siges at være Pascal Siakam, men ligefrem at kalde ham en decideret superstjerne, er måske at tage munden for fuld. Raptors har i denne sæson været ramt af skader over flere perioder, men har ufortrødent forsat med at vinde kampe, og vist at de har en bred trup, hvilket også afspejles i, at holdet har 5 spillere, der alle snitter over 16 point, som det eneste hold i ligaen.

Med erfaringen fra sidste års playoffs, en masse unge spillere, der gerne vil vise, at de også kan klare sig uden Leonard, samt en rutineret leder i form af Kyle Lowry, så skal holdet i den grad tages seriøst. Det store spørgsmål er dog blot, om holdet virkelig kan formå at slå alt modstand af vejen uden en decideret superstjerne, når modstandernes superstjerner stepper op i de afgørende momenter af kampene.

Dem der ikke må glemmes

Boston Celtics

Med en Jayson Tatum der har steppet gevaldigt op og virkelig hævet sit niveau i de seneste måneder, samt et mere harmonisk omklædningsrum anført af Kemba Walker, skal man bestemt heller ikke glemme Celtics helt. Spørgsmålet er dog, om Tatum kan tage sit høje niveau med ind i playoffs, og om der er nok kvalitet på holdet til at afvise de øvrige stjernespækkede hold.

Philadelphia 76’ers

Hvis vi udelukkende kigger på spillermaterialet, vil 76’ers uden tvivl være blandt favoritterne, de har dog ikke kunnet få det til at fungere ordenligt i år, og cheftræner, Brett Brown, har en stor opgave foran sig, hvis de alligevel skal være aktuelle i playoffs.

 

Hvem tager sejren?

Favoritterne til NBA mesterskabet er her rangeret med stjerner, hvor 5 stjerner er det maksimale.

  Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers

Milwaukeee Bucks

 Houston Rockets, Toronto Raptors

 Boston Celtics, Philadelphia 76’ers

 

Se den aktuelle stilling her, hvilket altså kan blive afgørende for seedningen i playoffs, hvis den resterende del af grundspillet aflyses.

 

 

Se andre spændende artikler