fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Brooklyn Nets

Er Ben Simmons tilbage?

Efter en sløj start på den nye sæson, er Ben Simmons ved at finde rytmen igen. Ikke kun er produktionen begyndt at stige, men især en ting har ændret dynamikken i hans spil. Hans aggressivitet minder om de gode gamle dage for 76ers – eller ihvertfald noget ala det.

Foto: Flickr - All-Pro Reels - Robert Banez

Brooklyn Nets’ sæsonstart har været forvirrende. Der er blevet vundet ni kampe, mens man har tabt 11. Dog, har holdet med de tre superstjerner, været ramt af både skader, problembarnet Kyrie Irving og en trænerfyring.

Ben Simmons havde i særdeleshed en sløj sæsonstart, hvor han ikke formåede at score 10 eller flere point i de første seks kampe for Brooklyn. Det var tydeligt, at han både fysisk og mentalt, ikke var klar til at være den gamle Ben Simmons. Der var ingen ihærdige forsøg på at nå til kurven, og selvom at Simmons aldrig har været verdens mest aggressive spiller, så var det stadig et ildevarslende tegn.

Er Simmons tilbage?

Hvis vi kigger på den australske spillers bedste år i Philadelphia, rent produktionsmæssigt, så snittede Simmons 16,9 point, 8,8 rebounds og 7,7 assists samt 1,4 steals og 0,8 blocks per kamp (2018-19). Disse tal reflekterede ikke den spiller, som vi så i de første kamp i år, men nu er Simmons endelig begyndt at ligne sit gamle jeg.

Over de seneste seks opgør for Nets, har Ben Simmons leveret disse statlinjer:

Blazers: 15pts, 13reb, 7ast
Grizzlies: 22pts, 8reb, 5ast
76ers: 11pts, 7reb, 11ast
Raptors: 14pts, 2reb, 6ast
Pacers: 20pts, 6reb, 3ast
Blazers: 2pts, 12reb, 8ast

Det svarer til et gennemsnit på 14 point, 8 rebounds og 6,5 assists per kamp. Det er selvfølgelig en for lille sample size til at vurdere, om han er på vej tilbage til tidligere form, men det er et ekstremt godt tegn for Brooklyn Nets og Simmons selv. Især hans fornemme afleveringsspil har været smukt at følge.

Hvad der måske er et endnu bedre tegn, er den tydelige forskel i hans udstråling, hvor han simpelthen bare ser bedre ud – både fysisk og mentalt. Der er ikke en åbenlys tvivl på egne evner, og om det er en krop i bedring eller et roligere sind, er svært at sige, men det er virkeligt fedt at se en selvsikker Ben Simmons løbe rundt på banerne i verdens bedste liga.

Den unge stjerne fra Memphis Grizzlies, Ja Morant, har også været ude og nævne Simmons gode spil samt kaldt alle de  folk ud, som har udtalt sig negativt om både Ben Simmons og Klay Thompson’s start på sæsonen:

Hvad kan vi forvente af Nets i denne sæson?

Det er tæt på umuligt, at sætte et loft på et mandskab der indeholder Kevin Durant, Kyrie Irving og Ben Simmons – og det måske eneste logiske svar på et loft, afhænger nok mere om mentale/interne problemer, som kan opstå med lige præcis disse spillere.

Hvis vi kigger på lidt avancerede statistikker, så rangerer Nets lige pt som et uroligt middelmådigt hold. I både offensive og defensive rating ligger de på 112, hvilket svarer til det 13. bedste angreb, og det 20. dårligste forsvar. De tal skal dog tages med et gran salt, da både Kyrie Irving og Ben Simmons har misset en del kampe. 

Realistisk set så bør Brooklyn Nets ligge tættere på top fem i offensive rating med deres næsten komiske dybde af dygtige offensive spillere, og bør også snige sig ind i den bedste halvdel af ligaen på den defensive ende med tilføjelsen af Ben Simmons, og en dygtig defensiv træner i Jacque Vaughn.

 

Brooklyn Nets er et åbenlyst dybt hold, men om de opnår forventningerne, og udfordre Eastern Conference’s absolut bedste hold, når vi når til slutspillet, er noget kun tid kan give os svar på. Der er mange ting der kan gå forrygende med sådan et mandskab, men der er godt nok også meget, som kan gå galt med de personligheder.

Jeg er en 25-årig NBA skribent, som skriver en masse via Fullcourt, min egen hjemmeside og et par andre steder. Twitter er det bedste sted at følge mig! Kæmpe forkærlighed til Bam Adebayo og Mikal Bridges.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Brooklyn Nets

Søndag tradede Brooklyn Nets Kyrie Irving til Dallas Mavericks, og det betød enden på en mærkelig æra i Brooklyn med Kevin Durant og Kyrie...

NBA

Brooklyn Nets' stjernespiller Kyrie Irving skal fremover være holdkammerat med Luka Doncic efter et kæmpe trade, der sender flere spillere og valg i draften...

NBA

Brooklyn Nets' stjernespiller Kyrie Irving har netop anmodet om at blive tradet væk, ifølge The Athletics Shams Charania.

NBA

Lakers' Russell Westbrook har længe været en i virtuos i afleveringsspillet, og i nat passerede han Gary Payton, som den 10. mest assisterende spiller...

NBA

Vi er omkring 50 kampe inde i NBA-sæsonen, og det er blevet tid til at tage temperaturen på, hvilke af de største stjerner, der...

NBA

Ventetiden er ovre og afstemningen er afgjort. De fem startere for både øst og vest er fundet til årets All Star-kamp.

Brooklyn Nets

Klumme: Brooklyn Nets er bag deres to superstjerner Kevin Durant og Kyrie Irving blevet et af ligaens bedste kandidater til at gå hele vejen....

Cleveland Cavaliers

Donovan Mitchell var alle vegne i kampen mod Chicago Bulls, hvor den unge guard satte flere rekorder.