fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Den første power-ranking

Efter de første fem uger af NBA-sæsonen 2020/2021 er vi klar med den første power-ranking, som tager udgangspunkt i den øjeblikkelige form og det overordnede styrkeforhold. De ti bedste hold i associationen vendes, og der er hård kamp holdene imellem.

Foto: FIBA.com

 

1. Los Angeles Lakers

Record: 13-4

Offensiv rating: 114,5 (7) Defensiv rating: 104,5 (1) Net rating: 9,95 (1)

Anthony Davis – Los Angeles Lakers

Der kan ikke længere stilles spørgsmålstegn ved, om efterårets handler vil gøre skade på det stabile forsvar, som gjorde Lakers så suveræne sidste år. Lakers krydrer en fremragende offensiv med den bedste defensiv- og net rating i ligaen, og de er i kontrol. Det meste fungerer for dem, for de er uden corona-problemer og skader, og samtidig med at kemien fungerer, så spiller LeBron James og Anthony Davis begge under 33 minutter pr. kamp. Dette vidner også om en stor bredde.                                                                                                                              Lakers er det bedste hold i ligaen lige nu, og samtidig har de mere at give af. Ingen tvivl om en topplacering.

 

2. Los Angeles Clippers

Record: 13-4

Offensiv rating: 119,3 (1) Defensiv rating: 111,95 (18) Net rating: 7,3 (3)

Efter sidste mandags sejr over Indiana Pacers udtalte Marcus Morris: “I feel like our energy is way better this season (..)“, hvor Paul George fulgte op med “The chemistry is amazing“. Måske troen på Clippers-projektet er blevet større trods et nederlag på hele 51-points til Mavericks tidligere på sæsonen, hvor Clippers ikke var i nærheden af noget, som dufter af mesterskab. Spillet er blevet mere flydende, og hvor deres offensiv er fremragende, er der stadig meget, som kan blive bedre i defensiven. Clippers er et enormt stærkt hold, som absolut er blandt favoritterne over hele sæsonen – specielt med deres øjeblikkelige form og en offensiv, som lige nu er bedre end Mavericks’ i sidste sæson. Paul George og Kawhi Leonard har begge været fremragende, og selvom de ikke er de mest markante ledere uden for banen, så går de forrest i spillet på halgulvet. Det ligner, at Tyronn Lue har fået flere ting til at fungere, og at særbehandlingen af Kawhi Leonard er stoppet. De spiller godt sammen, og med en aktuel sejsrække på syv sejre, er de lige i hælene på Lakers.

 

3. Milwaukee Bucks

Record: 10-6

Offensiv Rating: 117,6 (2) Defensiv Rating: 109,2 (8) Net Rating: 8,4 (2)

De sidste to års vinder af den regulære sæson, Milwaukee Bucks, er ikke kommet lige så stærkt fra start, som de plejer. Med ti sejre i 16 kampe og en imponerende net rating, viser de dog stadig, at de er suveræne i øst – lige nu kun overgået af Philadelphia 76ers. Sammenspillet er godt, og ligesom Lakers fordeler de minutter godt i mellem sig. Det virker til at være klogt, hvis det kan holde hele holde energien oppe hele sæsonen. De nye ansigter Bobby Portis og Jrue Holiday supplerer Giannis Antetokounmpo og Khris Middleton godt, og det vil utvivlsomt gavne holdet senere hen, at de kan få delt ansvaret ud på en tredje spiller, Jrue Holiday, der som point guard har en stor rolle på holdet. Offensiven er stadig blandt toppen i ligaen, og selvom deres defensiv ser stabil ud, så kan de godt stramme grebet yderligere. Som det stærkeste hold i øst kommer Bucks ind på en tredjeplads i denne power-ranking.

 

4. Philadelphia 76ers Philadelphia 76'ers logo

Record: 12-5

Offensiv Rating: 111,7 (13) Defensiv Rating: 107,7 (4) Net Rating: 4,0 (6)

Der har gennem off-season og starten af sæsonen været meget snak om Philadelphia 76ers, der, trods en del corona-problemer for uger tilbage ligger helt i toppen af Eastern Conference. Al Horford er væk, og de har beholdt en kerne i Ben Simmons, Joel Embiid og Tobias Harris. Harris og især Embiid har leveret stort i år, hvor sidstnævnte snitter 27,7 points og 11,5 rebounds med 31,06 i PER, Player Efficiency Rating, hvilket er ligaens næstbedste. Dermed har Embiid været en stor del af Philly’s succes indtil videre. De har fået skytterne Seth Curry og Danny Green ind, så balancen på holdet har været god. Samtidig leverer unge spillere som Tyrese Maxey og Shake Milton. Ny træner, ny GM og nye spiller

Ben Simmons, Joel Embiid – Philadelphia 76ers

er også til at se i deres spillestil, som har ændret sig gevaldigt. Der er blevet skruet op for tempoet, hvor de er gået fra at være nummer 19 i pace sidste år, til i år at ligge nummer fire. Deres samspil ser meget bedre ud, og der er derfor grund til at drømme stort i Philadelphia, hvis holdet kan holde sig friskt og skadesfrit.

 

5. Utah Jazz

Record: 12-4

Offensiv rating: 115,3 (5) Defensiv rating: 108,1 (5) Net rating: 7,2 (4)

Jazz spiller fremragende i begge ender, og holdet kompakt og komplet. Seks spillere snitter over ti points per kamp, og hvor Royce O’ Neale er kommet ind i startopstillingen som powerforward, kan Joe Ingles nu sammen Jordan Clarkson levere fra bænken. Mike Conley har været god, og med stabilitet fra Donovan Mitchell og Rudy Gobert, så ser det rigtig lovende ud for Utah Jazz, der med den øjeblikkelige sejrsrække på otte kampe og store stabilitet absolut har fortjent deres femteplads på denne power-ranking. Kan de holde sig skadesfrie, hvilket kneb i sidste sæson, så er de en trussel for ethvert mandskab – også på længere sigt.

 

6. Boston Celtics

Record: 9-6

Offensiv Rating: 111,8 (12) Defensiv Rating: 112,5 (20) Net Rating: –0,67 (17)

Ligesom resten af ligaen har Boston Celtics været ramt af en hektisk start med mange aflysninger og spillere i karantæne. De har manglet Jayson Tatum i flere uger og har samtidig måtte undvære Kemba Walker indtil for nylig, hvor han debuterede i en kamp mod Knicks – Celtics blev kørt ud på røv og albuer. Han skal nok finde formen og bidrage med stort spil til et hold, hvor potentialet er stort. Tatum har været eminent indtil videre, og det bliver spændende at se, hvordan har kommer tilbage fra sin corona-karantæne. Jaylen Brown har været deres bedste spiller og bliver ved med at bygge på sit allerede store arsenal, hvor han samtidig har etableret sig selv som en af ligaens absolut bedste unge two-way-spillere. Payton Pritchard og Robert Williams III viser sig frem blandt de unge, hvilket er vigtigt for bredden og fremtiden på holdet. Der mangler stadig lidt styrke på de store pladser i frontcourten, hvor Tristan Thompson ikke har leveret på forventet niveau endnu. Trods en hård start for holdet fra Massachussets, så kan det blive en rigtig stor sæson. Det er en velfortjent sjetteplads på vores power-ranking til Boston Celtics.

 

7. Brooklyn Nets

Record: 10-8

Offensiv Rating: 116,6 (4) Defensiv Rating: 113,1 (25) Net Rating: 3,5 (7)

Det har været en vild sæson Brooklyn Nets. Fra starten har Nets lignet et wildcart, som kan gå hele vejen i øst, hvis de får tingene til at fungere. For nyligt opgav holdet Jarrett Allen, Caris LeVert, Taurean Prince og adskillige valg til fremtiden for James Harden. Harden, Durant og Irving er en trio, der taler for sig selv, men Nets har givet nogle enormt vigtige rollespillere op, som kan vise sig at være afgørende. Truppen er smal, og så hjælper det ikke, at Spencer Dinwiddie er ude for sæsonen. Offensiven er fremragende, men forsvaret ligner en brækket arm.

James Harden – Houston Rockets

Ikke nok med at sammenspillet mellem Durant, Irving og Harden skal falde helt i hak, så Nets også få defensive forstærkninger og dybde på holdkortet for at kunne nå helt til tops. De er stadig et wildcard, og med de stjernespillere som huserer i Brooklyn, skal de absolut være at finde på power-rankingens top ti. Hvad der sker herfra bliver spændende, for de er nødt til at ændre nogle ting rent defensivt.

 

8. Indiana Pacers

Record: 9-7

Offensiv Rating: 112,4 (10) Defensiv Rating: 110,3 (13) Net Rating: 2,1 (10)

Indiana Pacers er gået fra en stille off-season til en begivenhedsrig start på den nye sæson. Victor Oladipo er sendt sydpå til Houston Rockets, og Caris LeVert er kommet til men må undværes på ubestemt tid. LeVert passer fremragende ind på holdet, som har haft en fin start på sæsonen, hvor de som den vanlige outsider på fornemste vis har flettet sig ind på en øjeblikkelig fjerdeplads i øst. Med sine offensive kvaliteter og store potentiale i forsvaret, kan han blive en vigtig brik for Pacers. Malcolm Brogdon og Domantas Sabonis har været storspillende i år og har virkelig taget vigtige skridt mod at blive endnu større stjerner med mulighed for mesterskabsdrømme. Samtidig spiller Myles Turner også på et højt niveau, hvor han med vanvittige 4,2 blocks pr. kamp, klart bedst i ligaen, beskytter ringen med stor overlegenhed. Pacers ser skarpere ud i år end sidste år, og det bliver spændende at se, hvor langt det kan føre holdet, når de tørner ud for fuld styrke. Jeremy Lamb er tilbage, og han er kommet godt fra start, men de mangler stadig T.J. Warren. Med spillere som McConnell, McDermott og Holiday-brødrene bliver stjernerne suppleret godt, så der er grund til at have tro på tingene i Pacers, for de spiller rigtig godt i øjeblikket, og der er gode muligheder for løbende at forbedre sig gennem sæsonen.

 

9. Denver Nuggets

Record: 9-7

Offensiv Rating: 116,83 (3) Defensiv Rating: 112,7 (21) Net Rating: 4,1 (5)

Denver Nuggets ligner meget sig selv i år, og det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at de er at finde på en femteplads i vest. De har stadig en stærk offensiv og en mindre god defensiv, hvor det samlet set bonger positivt ud. Nikola Jokic har været aldeles fremragende og ligger lige i underkanten af at snitte en triple-double. Samtidig har han den bedste PER i hele ligaen. Jamal Murray har ikke fundet sig selv helt endnu, og der er til tider lidt langt mellem snapsene. Samlet set er det dog tydeligt, at de, med det meste af holdet intakt til denne sæson, kan levere den samme stabilitet som i sidste sæson, da spillerne kender systemet og hinanden. Med deres to overtidssejre over Suns, og et overordnet stærkt og sammentømret hold, lover det godt for Nuggets i denne sæson.

 

10. Phoenix Suns   

Record: 8-7

Offensiv rating: 112,7 (9) Defensiv rating: 110,4 (15) Net rating: 2,35 (9)

Devin Booker – Phoenix Suns

Suns ligger godt til, men der er stadig meget, som kan blive bedre. De har en fin defensiv rating og en flot offensiv rating. Chris Pauls ankomst har endnu ikke båret den fornødne frugt, og Devin Booker har ikke spillet på samme niveau som tidligere. Der er stadig noget system som skal på plads, og så er det ikke godt, at Suns har en net rating på minus 1,5 med Paul på gulvet og plus 11,5 uden ham. De har netop tabt to overtidskampe til Nuggets, og her mangler noget af den clutch, som skal til, hvis holdet fra Arizona gerne vil være mesterskabsaspirant. Potentialet for holdet er stort, men der skal mere styr på tingene, og spillerne skal finde sig til rette med den nye situation som slutspilsbejler. Til trods for at tingene ikke fungerer helt optimalt, så har Suns hentet flere store sejre og spiller med en vis stabilitet i begge ender. Derfor indtager de den sidste plads i på denne power-ranking.

 

 

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

NBA

Klumme: Pointfordelingen ved nattens dunkekonkurrence var en hovedrystende omgang, hvor dommerne særligt så ud til at favorisere konkurrencens største profil Jaylen Brown. Selvom Boston...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...