De bedste rookies fra sæsonstarten

Sæsonen er kun lige begyndt, men det har givet os muligheden for at se de nye spillere i ligaen. I denne artikel ser vi på de bedste rookies fra de første kampe i sæsonen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Tyrese Haliburton, Sacramento Kings

12,1 points, 5,5 assists, 2,6 rebounds og 1,4 steals.

Sacramento Kings har ikke været kendt for at lave gode beslutninger i draften, men i år kan de stå med det største steal af alle. Tyrese Haliburton faldt ud af top ti, men landede det helt rigtige sted. Han har kunne levere på et NBA niveau hver kamp, og han har fundet og accepteret sin rolle fra bænken. Han har overført det, som virkede for ham i college, hvilket er evnen til at finde sine holdkammerater. Samtidig laver han nærmest ingen fejl. Han har den næstbedste assist-til-turnover ratio på 7,0 ud af alle NBA spillere. På trods af hans størrelse, har han også gjort det godt i forsvaret. Han er en meget klog spiller, som stjæler bolden i afleveringsbanerne. Et af de store spørgsmål inden Haliburton kom i NBA, var om hans skud var godt nok. Han har et meget specielt release. Der har dog ikke været nogle problemer fra starten. Han skyder 50% bag trepointslinjen gennem otte kampe. Haliburton fik også svaret alle dem der tvivlede på ham med et tweet.

 

Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves

15,1 points, 2,1 assists og 2,6 rebounds.

Der er altid et pres på førstevalget i en draft, men det pres har Anthony Edwards ikke følt endnu. Han har spillet med stor selvtillid og har imponeret offensivt for Wolves. Han blev kaldt en af de bedste scorere i draften, hvilket han har levet op til, da han er den mest scorende rookie indtil videre med 15 points i gennemsnit per kamp. Hans trepointsskud er der ikke helt endnu, men der er stadig tid til at udvikle det. Han har dog vidst sin atletiske side frem. Det gjorde han blandt andet, da han dunkede over Nikola Jokic.

 

LaMelo Ball, Charlotte Hornets

12,8 points, 5,9 assists, 6,3 rebounds og 1,5 steals.

LaMelo Ball er uden tvivl en af de mest omtalte rookies I år. Han har været i mediernes søgelys i mange år, og mange har ventet på at se ham mod NBA modstand. På trods af en svær første kamp, har LaMelo vist sig som en dygtig NBA spiller. Charlotte Hornets skal overveje at starte ham, da han har en stor indflydelse på spillet, når han er på gulvet. LaMelo blev også den yngste spiller i NBAs historie til at lave en Triple-Double i en kamp mod Atlanta Hawks. Han giver også Charlotte Hornets mere omtale i medierne, end de har haft i flere år. Derfor passer han godt ind hos Hornets.

 

Payton Pritchard, Boston Celtics

8,6 points, 3,1 assists, 2,4 rebounds og 1,3 steals.

En af de helt store overraskelser i draften har været Boston Celtics 26. valg Payton Pritchard. Han har fået massere af spilletid hos Boston, og han har udnyttet hvert sekund. Der var meget tvivl omkring Pritchard, på trods af han havde en imponerende tid ved Oregon universitetet. Man frygtede han var for lille og ikke var atletisk nok. På trods af det, har han imponeret tidligt i sæsonen, hvor Boston har været uden Kemba Walker. Han har været en effektiv scorer, som har skudt godt over hele banen. Samtidig sikrede han Boston Celtics sejren i en kamp mod Miami Heat med et kampvindende putback. Han havde også en imponerende 23 points kamp mod Toronto Raptors. Pritchard spiller med hjertet, og han vil blive ved med at kæmpe for minutter, når Kemba Walker vender tilbage.

 

Saddiq Bey, Detroit Pistons

10,4 points, 0,9 assists og 4,9 rebounds.

Saddiq Bey blev valgt blandt mange nye spillere for Detroit Pistons. Han er dog den, som har haft den bedste start. Han har været Pistons bedste skytte gennem de første kampe, da han skyder 45,7% bag trepointslinjen. Han udlignende Allan Houstons rookie-rekord hos Pistons for flest trepointsscoringer i en kamp, da han lavede seks mod Milwaukee Bucks. Selvom Pistons er et af de dårligste hold i år, kan de være tilfredse med Beys præstationer fra starten. De er også et hold, som er i gang med et rebuild, hvilket vil give gode minutter til de unge spillere.

 

James Wiseman, Golden State Warriors

11,0 points, 6,0 rebounds og 1,7 blocks

James Wiseman spillede fire kampe i college. Næste kamp han spillede var åbningskampen i NBA mod Brooklyn Nets. På trods af den minimale forberedelse har han imponeret de fleste.  Han fører rookie-klassen i rebounds og blocks. Han har vist sin atletiske styrker frem, og han har vist, at han er en dygtig forsvarsspiller. Selvom rygterne gik på, at Golden State ville lave et trade med andetvalget, kan de ikke være andet end tilfredse over Wisemans præstationer. Der er stadig massere at arbejde på for Wiseman, men det betyder, at den kun 19-årige center kun kan blive bedre.

Se andre spændende artikler