fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Brandvarm januar for Damian Lillard

Damian Lillard har spillet forrygende siden nytår, men Trail Blazers ligger udenfor slutspillet. Med kun en tredjedel af sæsonen tilbage, tyder det på, at der bliver rift om de sidste pladser i den svære konference. Blazers har før vist, at de kan spille med, når det gælder. Sidste år nåede de Western Conference Finals, hvor de dog måtte se sig slået 4-0 i mødet med Golden State Warriros.

Damian Lillard har haft en brandvarm start på det nye år. Over en periode på seks kampe i slutningen af januar og starten af februar snitter den 29-årige point guard 48 point. Og det er ikke, fordi han hovedløst har sendt bolden afsted: Logo Lillard, som han også kaldes på grund af sin evne til at ramme fra overalt på banen, har i de seks kampe skudt 54,8% FG og 57% 3PT.

Med sine lidt over 10 assists per kamp i samme periode, har Lillard kreeret 26 point foruden sine egne 48. Det er en af de bedste scoringspræstationer i NBA-historien, og Lillard blev kåret til Western Conference Player of the Week to uger i træk. Alligevel var det LeBron James, der løb med titlen som månedens spiller. Lakers vandt ti af 14 kampe modsat Trail Blazers, der på trods af Lillards historiske run, kun formåede at vinde otte af 15 kampe.

I de famøse seks kampe har Damian Lillard scoret minimum fem 3-pointsscoringer, og med det melder han sig ind i en klub, hvor det kun er Stephen Curry og James Harden, der overgår ham. Han er desuden den første Blazers-spiller, der har scoret mere end 500 point i en kalendermåned. I januar snittede han 34,1 point, 8,4 assistst og 5,1 rebounds.

Et sidste playoff-run

Portland Trail Blazers, der har været plaget af skader, har haft en hård start på sæsonen og ligger lige nu udenfor slutspillet. Der er blot to sejre op til Memphis Grizzlies på ottende pladsen, men med 13 sejre i de seneste 18 kampe, ser det ikke ud til, at Ja Morant og co. har tænkt sig at sænke farten.

Startende center for Blazers, Jusuf Nurkic, brækkede benet i marts 2019, og har endnu ikke været på banen siden. Rodney Hood, der startede rigtig godt ud i de 27 kampe, han nåede at spille, er ude for sæsonen, efter han i december måned rev sin akillessene over.

Trail Blazers har 29 kampe tilbage, og måske det bliver et opgør om ottende pladsen, når de møder Grizzlies den 12. februar.

Skrevet af

Har set - og selv spillet - basketball igennem 12 år. Holder med Los Angeles Lakers

Andre artikler med dette emne

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...