fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Boston Celtics vs. Philadelphia 76’ers – slutspilsoptakt

I slutspillets første runde er der lagt op til en interessant serie mellem rivalerne fra Philadelphia 76’ers og Boston Celtics. Her er Fullcourts optakt til serien, så du ved, hvad du skal holde øje med.

Boston Celtics:

Skader: Romeo Langford (Dag til dag – Håndled)

Forventet startopstilling: Kemba Walker, Gordon Hayward, Jaylen Brown, Jayson Tatum og Daniel Theis.

Philadelphia 76’ers

Skader: Ben Simmons (Ude resten af sæsonen – Knæ), Zhaire Smith (Ude resten af sæsonen – Knæ), Glenn Robinson III (Dag til dag – Hofte), Joel Embiid (Dag til dag – Hånd)

Forventet startopstilling: Shake Milton, Josh Richardson, Tobias Harris, Al Horford og Joel Embiid.

 

Rivalerne mødes igen

Der er lagt op til et brag af en første runde kamp, når Boston Celtics og Philadelphia 76’ers går på gulvet natten til tirsdag. De to hold gik ind til sæsonen med forhåbninger om at nå finalen i Eastern Conference. Boston Celtics sæson har været forfriskende for Celtics fans. De har spillet en mere stabil sæson end de seneste par sæsoner, og de har fået et hold, som virker til at være i bedre balance. 76’ers har på den anden side haft en meget svingende sæson.

I holdenes fire kampe mod hinanden, denne sæson, har 76’ers vundet tre af dem, men det betyder ikke, at de har favoritrollen mod Boston. Boston har spillet som et finaleværdigt hold hele sæsonen. De ligger blandt de bedste fem angrebs- og forsvarshold. En stor styrke er Celtics mange offensive kvaliteter denne sæson. De har mange forskellige scoringsmuligheder, hvilket gør det svært at forsvare imod. Jayson Tatum er blevet superstjernen på Celtics mandskabet, og Kemba Walker har set fantastisk ud efter genstarten. En dyb og skadesfri trup gør også, at Celtics har de bedste kort på hånden til denne serie.

Philadelphia uden Ben Simmons

76’ers kommer til at mangle en nøglespiller, da Ben Simmons er ude resten af sæsonen med en knæskade. Simmons pådrog sig skaden mod Wizards i boblen, og han er siden blevet opereret i knæet. Simmons fravær har trukket luften ud af en ellers meget spændende første runde kamp. Når Simmons er på banen, spiller 76’ers altid hurtigere, hvilket har fungeret fornuftigt hele sæsonen. Et andet sted 76’ers kommer til at mangle Simmons bliver i forsvaret. Han ville være en god forsvarspiller til at dække Jayson Tatum. Det betyder andre spillere må træde i karakter. Shake Milton bliver med stor sandsynlighed den nye starter, men her er der ikke tale om en stor forsvarsspiller. Det må være Tobias Harris eller Glen Robinson III, som går ind og dækker Tatum.

Hold øje med disse ting

Der er nogle spændende matchups i de kommende kampe, som man skal holde øje med. Den første ting man skal lægge mærke til er, hvordan 76’ers forsvar kan stå i mod Celtics angrebsspil. Med Simmons ude kan der opstå defensive problemer. De ellers åbenlyse matchups falder til jorden. Det betyder Brett Brown skal overveje, hvem han vil have til at dække Jayson Tatum, og derefter, hvem der skal dække Kemba Walker. Det kan blive en hård serie for 76’ers, hvis ikke de får fat allerede i første kamp. Hvis den forventede startopstilling ikke fungerer, kan man prøve med en glimrende ung forsvarsspiller i Matisse Thybulle. Det ville give bedre mening rent defensivt. Et stort spørgsmål omhandler Al Horfords rolle i den kommende serie. For han bliver svær at sætte ind i defensiven, hvis Embiid også er på banen. Bostons lille line-up, samt Ben Simmons fravær, kan gøre Horford ryger tilbage ud på bænken, så han ikke ender med at skulle dække Jayson Tatum.

En anden ting at holde øje med bliver, hvordan Bostons store spillere skal dække Joel Embiid. Det er Bostons største svaghed. De har ikke en spiller, som kan dække Embiid én mod én. 76’ers bliver nødt til at bruge Embiid meget, og derfor vil tempoet falde drastisk. Dog har han tidligere vist, hvor ondt han kan gøre på Boston forsvaret. Bostons bedste våben mod Embiid vil være at double-teame ham. Pick and roll har været 76’ers mest brugte våben i boblen. Spillere som Enes Kanter og Daniel Theis har ikke stor succes med at forsvare pick and roll, så det kommer vi til at se Embiid forsøge at udnytte meget i løbet af serien.

Hvordan vinder Celtics serien?

Celtics er de helt store favoritter i serien. Deres unge hold står meget skarpt denne sæson. Brad Stevens har styr på sit hold, og det vil være meget overaskende, hvis ikke de går videre til næste runde. De har et angreb, som kommer til at gøre ondt på det skadesramte 76’ers hold. De skal udnytte modstanderens forsvar, da de kommer til at stå svagere mod nærmest alle mand. Tatum er det store offensive våben, og det skal de ikke ændre. Tobias Harris er det bedste bud på manden, der skal dække Tatum, hvilket er perfekt for Celtics. Kemba Walker bliver dækket af Josh Richardson eller Shake Milton, hvilket også passer Boston perfekt. Boston har alle mugligheder for at gå videre i denne serie. Det er dog vigtigt, at de ikke undervurderer rivalerne. Det kommer til at blive nogle intense kampe, og 76’ers vil med stor sandsynlig prøve alt for at forstyrre Bostons tempo.

Hvordan vinder 76’ers serien?

Der er én mand, som kan vinde serien for 76’ers, og det er Joel Embiid. Embiid skal præstere på hans højeste niveau, hvis de bare skal have en lille chance. 76’ers kan håbe på, at playoffs tænder en ild i holdet, for der skal ske mirkaler, hvis de skal videre. Dog ville en stor serie af spillere som Tobias Harris og Josh Richardson give håb til 76’ers. Det er dog lige meget, hvor god en offensiv de har, hvis ikke de får fat defensivt, så har de tabt serien. Over syv kampe bliver det svært at se, hvordan 76’ers uden Ben Simmons kan have en chance mod Celtics.

Bud på resultat

Boston Celtics 4 – 1 Philadelphia 76’ers

Kampprogram

Game 1: Man, Aug 17 – 76’ers @ Celtics 00:30 dansk tid(natten til tirsdag)

Game 2: Ons, Aug 19 – 76’ers @ Celtics 00:30 dansk tid(natten til torsdag)

Game 3: Fre, Aug 21 – Celtics @ 76’ers 00:30 dansk tid (natten til lørdag)

Game 4: Søn, Aug 23 – Celtics @ 76’ers 19.00 dansk tid

Game 5: Tirs, Aug 25 – 76’ers @ Celtics, ikke planlagt endnu

Game 6: Tors, Aug 27 – Celtics @ 76’ers, ikke planlagt endnu

Game 7: Lør, Aug 29 – 76’ers @ Celtics, ikke planlagt endnu

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Efter lang tids spekulation har James Harden nu skiftet arbejdsgiver.

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.