fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Tyskland fortsætter ubesejret stime og nærmer sig VM-kvartfinale

Tyskland har endnu sit første nederlag til VM 2023 til gode. Fredag formiddag blev Georgien besejret med 100-73.

Foto: fiba.basketball

Tyskland ligger lunt i svinget i kampen om en plads i kvartfinalen.

Det står klart, efter Tyskland fredag hentede sin fjerde sig til årets VM-slutrunde. Denne gang var det Georgien, som tyskerne fik skovlen under, da Georgien blev slået med cifrene 100-73 i de to holds første kamp i turneringens anden runde.

Cifrene var således meget komfortable, men halvvejs inde i opgøret var det blot to point, der adskilte de to mandskaber.

I pausen var Tyskland, anført af Dennis Schröder, foran med bare to point, 43-41. I anden halvleg kom der dog andre boller på suppen. Tredje periode blev vundet med 27-16, hvorfor Schröder og co. havde et godt udgangspunkt inden fjerde periode med en 13-pointsføring.

Overraskelsen udeblev

Andetsteds fredag leverede Italien et flot comeback efter at have været nede med 16 point mod Serbien, men Georgien var ikke i stand til at gøre italienerne kunsten efter. Overraskelsen udeblev i fjerde periode, hvor tyskerne i stedet hamrede speederen i bund i og kørte Georgien over.

Kampens topscorer var georgiernes Alexander Mamukelashvili med 19 point. Maodo Lo toppede for Tyskland med 18 point, mens Dennis Schröder leverede 16 point og syv rebounds. Moritz Wagner scorede 14 point og havde dertil seks rebounds og fem assists.

Tyskland var for tredje kamp i streg uden en af deres største profiler i form af Franz Wagner, der udgik i landets åbningskamp mod Japan med en skade, men Wagner´s fravær ændrede ikke på, at Tyskland fortsat er ubesejret.

Wagner er ikke endelig meldt færdig til turneringen, så Tyskland har et potentielt es i ærmet, når de med al sandsynlighed træder ind i kvartfinalen.

Inden fokus kan rettes mod en kvartfinale har det tyske mandskab en kamp på programmet på søndag mod Luka Doncic og Slovenien. Søndag skal Georgien ligeledes i ilden, hvor de står overfor Australien.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.